un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bugetul Rabla Plus se consumă foarte repede și mai are ecotichete pentru vreo 120 de mașini

22 May 2023  ·

AUTO  ·

16 comentarii

Uimitor cât de rapid se duc fondurile Rabla Plus pentru mașini electrice. Iată cu afli bugetul rămas pentru tichete Rabla Plus, de fapt. Singura metodă pe care o știu eu este la adresa psipan.afm.ro/account/login, unde în pagina de logare sunt trecute toate.

Vă interesează valoarea Disponibil persoane fizice PVE-Electric din stânga:

Ora 9:47 dimineața, mai erau 7.593.000 lei.

Ora 13:55, mai erau 6.744.000 lei.

Se dau cam un milion de lei în 6 ore, poate chiar mai puțin. Valoarea unui ecotichet este de 52.000 de lei. Un milion de lei ajunge practic pentru 20 de mașini full-electric. Cele 6,744 milioane de lei rămase acum sunt, deci, pentru vreo 125 de autovehicule, estimativ.

Cu Tesla și Dacia Spring în ecuație, care se vând foarte bine, mai sunt bani pentru doar câteva zile. Dacă guvernul nu suplimentează fondurile, probabil se va relua prin septembrie cu un nou buget.

    16 comentarii

  1. Iti poti lua orice masina electrica si primesti subventia de la stat?Sau exista un prag ceva? gen numar minim de km la autonomie ?
    Intreb deoarece am aflat ca rabla clasic nu se aplica la orice masina noua. Trebuie sa ai sub 150 g CO_2/km .

      (Citează)

    • Nu conteaza autonomia, si fondurile se aplica si pentru scutere electrice https://supersocoiasi.ro/rabla-2023/ .
      Singura conditie fiind:
      Ecotichetul se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depășește suma de 75.000 euro, cu TVA inclus.
      Deci daca ai bani de Porche, poti sa il iei si fara subventie.

        (Citează)

    • Limita este să nu fie mai scumpă de 75.000 de euro, da. Asta elimină destul de multe automobile electrice, dar probabil ideea este că-ți permiți achiziția full.

        (Citează)

  2. pentru PJ s-a epuizat in cateva ore.
    pentru fotovoltaice in 9 minute.

      (Citează)

  3. Dacă sunt atat de mulți doritori ar trebui să scadă pomana pentru fiecare achiziție. Să potriveasca cât de cât cererea cu oferta.
    Ar putea trece cu 5k E, dacă se termină imediat mai scad din sumă si tot așa.

      (Citează)

  4. Avand in vedere ca a inceput in 24 martie, anul asta chiar a durat foarte mult sa se duca fodurile. A fost si cel mai mare buget de pana acum, ce-i drept.
    Acum pare a fI FOMO ca se duc banii, saptamanile trecute se epuizau mult mai greu.

      (Citează)

  5. Boris:
    Dar ce, economia chinei nu trebuie si ea sustinuta?

    Orice cumperi intr-o masura mai mare sau mai mica sustine economia Chinei. Asta inseamna sa fi barosan.

      (Citează)

    • yeah, dar tva-ul se incaseaza in RO, taxe vamale, banii intra in conturile DACIA prima data… ar fi minunat daca s-ar produce aici, dar next best thing…

        (Citează)

    • tva-ul si taxele vamale sunt infime pe langa pretul produsul si tichetul moka de 10k. Deci da, toata europa impinge profitul renault + china.

        (Citează)

  6. acum mai sunt 42.000, practic insuficient pentru o masina electrica.
    Imi poate spune cineva pasii? mai intai achizitionezi masina si apoi aplici pentru voucher?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus