un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 7 mai 2023

7 May 2023  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Americanii petrec în medie 20 de minute pe zi cu prietenii, de 3 ori mai puțin decât acum două decenii.

Uneori tinerii închiriază o limuzină cu care să meargă la balul de absolvire. Doi tineri au închiriat un tanc. Și pe Darth Vader cântând la cimpoi de pe un uniciclu.

Scenariștii din SUA fac din nou grevă. Și acum protestează și împotriva ideii că ar putea fi înlocuiți de AI, deși, după cât de proaste sunt unele filme, nu cred că ar fi ceva diferit. Acest articol explică mai bine de ce fac grevă și ce motive au apărut în vremurile moderne ale streamingului.

Superfakes. În lumea poșetelor false făcute la mare artă.

Ce haine s-au purtat la gala MET. Ținute și de la încoronarea regelui Charles. Pe mine nu m-au chemat. Bijuterii de la încoronare. Ce-au purtat alți monarhi prezenți.

55 de cărți SF și fantasy care se vor lansa în luna mai. Mark Lawrence începe o nouă trilogie, plus ceva nou de la Justin Cronin.

15 ani de Iron Man, filmul care a relansat pe Marvel. Interesantă opinia autorului despre cum s-au schimbat filmele în timp.

Cum a rezolvat Finlanda problema oamenilor străzii. Fenomenul a dispărut acolo printr-o politică “housing first” care ar  putea fi aplicată și în alte țări.

O femeie încerca să alimenteze o Tesla cu benzină. Poate din obișnuință și oricum bănuiesc că nu era mașina ei.

10 drumeții frumoase prin lume. De la câțiva kilometri până la câteva sute.

Trucuri utile pentru dulapuri care nu au loc mult sub umerașe.

OMS încetează starea de urgență declarată la începutul pandemiei de covid.

Un nou tratament de Alzheimer încetinește ritmul bolii cu o treime.

Formula 1 astăzi, la Miami, de la ora 22:30. Perez pleacă primul, Verstappen de pe 9. Bezos și Musk au fost pe la circuit.

    22 comentarii

  1. Am reusit sa nu vad nici unul din antrenamentele de F1, nici macar cel de ieri pentru ca nu am reusit sa il gasesc pe nici un post DigiSport.

      (Citează)

  2. Nimic despre incoronare?

      (Citează)

  3. Sa razi de scenaristi ca sunt suparati de AI, cand zi de zi te corecteaza cititorii ca articolele sunt din ce in ce mai slabe si contin greseli…

    Dar e ok, lumea stie ca nu citesti comentariile.

      (Citează)

  4. Stiu ca sunt aici multi pasionati de literatura SF & Fantasy, mi-as dori sa faceti din cand in cand cate o sugestie editurilor de la noi,de pilda daca nu traduceri ale cartilor premiate la prestigioasele “Hugo”, “Nebula” “Locus”, sau “Arthur C. Clarke”, macar sa duca naibii la capat seriile traduse doar cu primul volum …
    Nu are sens sa discutam despre mediocritatea actualilor “vechili” de la Nemira (Paladinul le-a luat demult fata, o tempora Valentin Neculau,unic respect pentru seriile de traduceri din anii ’90).
    In rest, am observat ca si “Rao” a intrat pe nisa SF, dar trebuie sa ai pasiune, nu gluma pentru lectura, de pilda “Calatori pe o mare de stele” de Christopher Paolini depaseste un pic 1000 de pagini…
    Ca sa vedeti ca am dreptate, cititi ce scria nu demult meseriasul Horia Nicola Ursu (nu stiu cati au auzit de domnia sa…) despre Stanislaw Lem , un autor clasic, nu prea apreciat de cei ce cei ce prefera doar “ciomageala”, “pac-pac”,recte doar razboaie spatiale :
    https://uglybadbear.wordpress.com/2020/01/05/editii-stanislaw-lem/

      (Citează)

    • Editura Rao a încetat să existe pentru mine de când a publicat cărțile lui Dan Voiculescu și ale lui Adrian Năstase.

        (Citează)

  5. Universul Marvel a murit odata cu Ironman.

      (Citează)

  6. Azi scenaristii, maine toata lumea care lucreaza cu cuvinte sau cu interpretarea lor. Si cu numere.
    Ce sa-i faci, n-ai ce sa-i faci. Jihad butlerian?
    Eu am zis ca in maxim 3 ani sunt in mare parte pa la jobul pe care-l am, cand am auzit de gpt4. Nu in totalitate, ca inca mai sunt niste lucruri care nu sunt deloc informatizate, niste prapastii intre ce e informatizat. Si va trebui sa ramana cineva care sa puna in tema LLM-ul :)

      (Citează)

    • Singurii care vom fi lasati in viata de ai suntem cei care ne am vaccinat pt covid, pt ca avem gena net terminal.

        (Citează)

  7. Maine este saptamana italiana la Lidl.

      (Citează)

  8. Dr Love:
    Singurii care vom fi lasati in viata de ai suntem cei care ne am vaccinat pt covid, pt ca avem gena net terminal.

    O doare in cur pe IA cine s-a vaccinat si cine nu.

      (Citează)

  9. “. Și acum protestează și împotriva ideii că ar putea fi înlocuiți de AI, deși, după cât de proaste sunt unele filme, nu cred că ar fi ceva diferit.”

    Vorbind de scris prost, cam ca si unele articole scrise de tine despre Bursă, cripto, imobiliare, fonduri?

    “Ultima lună a fost bună pentru burse, dar apoi pe 20 aprilie a urmat o scădere care duce statisticile ușor în jos. Același lucru s-a văzut și în fondurile de investiții, dar n-am identificat o cauză clară.”
    “Lululemon a crescut cam 20% în ultima lună. Nu este clar de ce.”

    Decat sa scrii cateva lucruri vagi (intentionat unbiased, pentru ca m-as mira sa nu fii informat), fara sa adaugi orice valoare sau macar sa distilezi niste eventuri majore din piata, nu mai bine sari articolul altogether?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus