un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 28 mai 2023

28 May 2023  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Cum a luat naștere efectul Streisand. Atunci când încerci să ascunzi ceva și din cauza scandalului doar devine mult mai cunoscut respectivul element.

50 de milioane de oameni trăiesc în sclavie. O creștere de 10 milioane în doar 6 ani.

Un bărbat și-a împins fiul paralizat, timp de mai bine de 40 de ani, în peste 1000 de maratonuri și curse. “In a custom racing chair, Rick — who had cerebral palsy that left him a quadriplegic — told his father that running in the race made him feel like his disability disappeared”

Cum arată problemele cu drogurile și opioidele la americani. Cel puțin în Philadelphia, unele străzi arată ca din invaziile zombie, deși nu este nici o glumă la mijloc.

Lucruri pe care le fac bărbații. “Dudes can be friends for years and not know each other’s real name.” “We have an entire language around the headnod.”

Povestea a 10 cântece celebre de-ale Tinei Turner. “The title track from the best-selling album was first recorded by Dire Straits, having been written by the band’s frontman Mark Knopfler. But he decided it didn’t suit a male vocal. Tina later said in an interview that she hadn’t realised the song was about a sex worker.”

Cum ar fi fost filmul Independence Day 2 dacă Will Smith ar fi acceptat să joace în el. Culmea este că nu știu dacă ar fi fost mai bun decât cel făcut până la urmă. Uneori, indiferent de actori, se trage prea mult de glume și clișee.

Polițiștii australieni au taseruit o femeie de 95 de ani. Care a murit după căzătură.  “At the time she was tasered, she was approaching police. It is fair to say at a slow pace. She had a walking frame. But she had a knife,”

Diverși oameni povestesc ce joburi aveau înainte de a fi înlocuiți de computere sau alte tehnologii. Liftier mai înțeleg, dar croitor sau secretară?

Ucrainenii recunosc că au asasinat câțiva propagandiști ruși.

O casă mișto în Bali. Panda roșii ar the best. Cum ar arăta motocicletele Star Wars. Clipul acesta face Bucureștiul să arate bine.

Când au primit drept de vot femeile în Europa.

Franța a interzis zborurile interne scurte pe rute unde există deja tren. Cam ca București-Brașov.

NVIDIA chiar a făcut un record nou când valoarea de piață i-a crescut cu 250 de milioane de dolari într-o singură zi.

    17 comentarii

  1. Cum exact participa la cursa, amaratul nu facea nimic decat sa stea in scaun.

      (Citează)

    • Miliarde, nu milioane.

      Later edit: tema ta pe mobile este proastă, apropo.

        (Citează)

    • @Gaelex

      Poate ca doar statea in scaun la maratoanele alea, dar tu nici macar atat nu ai facut, asa ca eu zic ca data viitoare cand iti mai vine sa vorbesti, sa taci in loc.

      @nwradu
      Exista verbul “to tase”, a carui forma in romana suna mai putin barbar decat “taseruit”. :-)

      Gizas craist man, un pic de atentie la limba romana ffs… nu vrem academie dar totusi scrisul e ocupatia ta principala, deci un minim standard…

        (Citează)

    • Bravo, iar ai fost primul la comentarii. Cu o tampenie…

        (Citează)

    • Nu, oentru ca eu nu ma amagesc ca am vreun merit in munca altora, ca sa aberez ca am facut ceva.

        (Citează)

  2. Marean: The title track from the best-selling album was first recorded by Dire Straits, having been written by the band’s frontman Mark Knopfler. But he decided it didn’t suit a male vocal. Tina later said in an interview that she hadn’t realised the song was about a sex worker.”

    Putea fololosi verbul venit pe filiera Școlii Ardelene – “a pistolelectroșoca”

      (Citează)

  3. Formula 1 – Marele Premiu al Principatului Monaco de la ora 16,00.

      (Citează)

  4. Aia cu dreptul de vot al femeilor în URSS din 1917 e distractivă.

      (Citează)

  5. Femeile au drept de vot? De când? :)

      (Citează)

  6. Eu nu mai înțeleg democrația asta din Franța. Maine pot sa interzică mersul cu mașina pe distanțe scurte. Pe bicicletă sau pe jos ca e demonstrat științific ca e mai sănătos. Ce fel de constituție trebuie să ai să o poți interpreta in așa hal ?

      (Citează)

    • Da, vai, atac la libertati.
      Tu probabil esti genul care merge la munte sa se dea cu ATV-ul, de aia nu intelegi.

        (Citează)

  7. Marean:
    Da, vai, atac la libertati.
    Tu probabil esti genul care merge la munte sa se dea cu ATV-ul, de aia nu intelegi.

    Tu , din ăla de mănânci gogoși cu făină de libarci din alea negre ?

      (Citează)

    • Haha am avut dreptate, chiar esti genul care merge la munte pentru ATV.

        (Citează)

    • Dan: Tu , din ăla de mănânci gogoși cu făină de libarci din alea negre ?

      Acum 2 zile mă contram cu unul pe FB, el susținea că probabil se bagă făină de greieri în loc de carne în salamul de Sibiu, eu l-am rugat să îmi explice de ce ar pune cineva un ingredient de 400 de lei/kg în salam de 80 de lei/kg, ei bine “ticăloșii ăștia sunt în stare de orice”.

        (Citează)

    • Exact asta am incercat sa le explic si eu astora cu teoria conspiratiei: ca nu se justifica sa iti adauge faina din greieri (care este foarte scumpa momentan) in alimente de baza, care au pret de 5-10 ori mai mic.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus