un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Rode îmbunătățește microfoanele Wireless GO II și le adaugă o cutie de transport cu încărcare

18 Apr 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Rode a anunțat produse foarte interesante la un târg audio-video. Știu că sunt mulți utilizatori ai microfoanelor lor Wireless GO 2 în România (am și eu un set), iar pentru ei Rode a anunțat că un viitor update software va introduce două funcții foarte bune:

  • un buton de pe fiecare microfon activează înregistrarea locală, direct în fiecare unitate transmițătoare.
  • înregistrările vor fi salvate direct ca .wav în fiecare microfon, gata de luat de acolo prin USB.

Wireless GO 2 este un sistem cu două microfoane transmițătoare și o unitate receptor, pe care o conectezi la camera ta video. Ele au însă memorie proprie și pot înregistra și local, dacă le configurați așa, ceea ce eu fac. Uneori iau doar o unitate Tx cu mine, mi-o agăț la gât, filmez cu telefonul și sincronizez apoi sunetul extras din microfon cu filmarea.

Până acum, însă, înregistrarea pornea automat când activai unitatea. Acum o vei putea porni tu cu unul din butoanele de pe ele. Până acum sunetul era salvat în memoria internă într-un format știut doar de ei și trebuia să folosești software-ul Rode ca să îl extragi ca mp3 sau wav. Acum va fi salvat direct ca wav, gata de drag & drop.

De asemenea, vor lansa și o cutie de transport în care cele trei mici unități (2 TX și 1 RX) se vor putea încărca, exact ca niște earbuds. Aici se vede că le-a furat DJI mult din piață cu sistemul lor foarte asemănător de microfoane DJI Mic, dar care are direct și o astfel de cutie de transport. Eu voi cumpăra acest accesoriu pentru ale mele.

Au mai anunțat și două console audio interesante pentru podcasteri. Una dintre ele, RodeCaster Duo, este mai mică decât varianta Pro II, gândită pentru podcast și streaming mai lejer cu 1-2 microfoane.

Au lansat și una numită StreamX, care este și placă de captură video pe lângă mixer audio. Poate înregistra 4K la 30 fps. Este o soluție bună pentru streaming și podcasting.

Mai am și un microfon Rode VideoMicro pe care-l folosesc de asemenea destul de des la filmările din casă. Foarte bun produse fac australienii!

    1 comentariu

  1. mă întreb dacă poate fi folosit microfonul ăsta cu Zoom. dacă da, mi-aș lua unul, din respect pentru colegii cu care am ședințe – cred că merită un sunet de calitate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus