un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trei jocuri plăcute inspirate de Wordle: A Little Wordy de la The Oatmeal, Framed și Digits

18 Apr 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

5 comentarii

Omul de la The Oatmeal, ale cărui jocuri Exploding Kittens și Bears vs Babies le-am cumpărat deja, a creat acum un joc online stil Wordle.

Se numește A Little Wordy și poate fi jucat gratuit. Înțeleg că va avea câte un cuvânt pe zi, timp de 30 de zile. Spre deosebire de clasicul Wordle, însă, aici vedeți litere ca la scrabble, dar puteți cere și indicii pentru a determina cuvântul final. Fiecare indiciu vă scade însă din punctajul total. Mi s-a părut amuzant.

Mai joc și Framed, care-ți arată imagini din același film și trebuie să ghicești filmul pe baza unor scene emblematice.

Și Digits de la NY Times este interesant pentru cei cu aplecare spre matematică. Ți se dau 6 numere și trebuie să le combini pentru a ajunge la un al 7-lea prin operațiuni matematice. Mie mi se pare destul de simplu să fac operațiuni matematice în cap, așa că de obicei l-am terminat cu scor maxim.

  5 comentarii

 1. si s-a dus productivitatea pe dimineata asta:)

    (Citează)

 2. “Spre deosebire de clasicul Wordle, însă, aici vedeți litere ca la scrabble, dar puteți cere și indicii pentru a determina cuvântul final. Fiecare indiciu vă scade însă din punctajul total. Mi s-a părut amuzant.”

  Așa e la joculețul ăla de pe telefon cu cuvinte, nu mai țin minte e numele.
  Cu ce e diferită chestia asta noua?

    (Citează)

 3. Pentru cei interesati de istorie : https://wikitrivia.tomjwatson.com/
  Eu am atins “stacheta” de 20 de puncte, nu da dependenta…

    (Citează)

 4. Poate ți-ar plăcea și Wordiply de la The Guardian, unde ai cinci încercări pentru a găsi cel mai lung cuvânt care conține cuvântul de pornire.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus