un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Renault Clio are chiar și camere 360 de grade

19 Apr 2023  ·

AUTO  ·

16 comentarii

Renault a prezentat zilele trecute un facelift semnificativ pentru modelul Clio, care este unul dintre cele mai bine vândute și la noi. Îmi plac liniile de design noi, partea frontală este mai complexă, cu un soi de lamele care-i dau un aspect modern. Arată chiar neașteptat de bine pentru un facelift, unde de obicei sunt diferențe minore.

Mai jos sunt câteva fotografii oficiale. Există și un model E-Tech Full Hybrid de 145 CP, dar cu o baterie mică și n-am găsit informații despre un mod full-electric cu autonomie cât de mică.

 

Am remarcat însă următorul aspect. Mașina are camere 360 de grade pentru vedere completă în jurul mașinii, funcție utilă la parcare și în alte locuri înguste. Este uimitor cât de rapid au ajuns astfel de tehnologii pe mașini din clasa subcompactă/supermini/segment B sau cum vreți să-i ziceți. Poate au și alte modele din acest segment camere 360 de grade, nu am studiat până acum asta, ci doar mi-a sărit în ochi.

Țin însă minte momentul când am văzut prima oară această tehnologie pe o mașină și era un BMW seria 7 de vreo 120.000 de euro cu toate dotările posibile la bord. Acum ajunge aproape de polul opus al claselor auto.

    16 comentarii

  1. In curând un Clio cu toate dotările va ajunge la 50K, deci e normal sa aibă camere mai bune.

      (Citează)

    • Ma uitam la o Corolla break, ajung si peste 40k. Asta e viitorul. Facem credit pe 30 de ani la masina si pe 50 la casa.

        (Citează)

    • @Andrei
      Ca posesor de ‘rolla break, la 39.700 de euro mi-aș lua acum A4 avant cu cutie automată.
      Înghesui mai tare bagajele în portbagaj și gata.

        (Citează)

    • Sa nu se mire producatorii auto cand incepem sa cumparam masini chinezesti.

        (Citează)

  2. Mișto 308-le ăsta!
    Si versiunea anterioara avea 360, chiar și pe duster e disponibila

      (Citează)

  3. Explica cineva de ce pe automate inca se pun ciomege in loc de ceva comutator mic la schimbatorul de viteze? Sau macar ceva asemanator dar la jumatate din inaltimea aluia.

      (Citează)

    • Nu știu despre Clio ăsta, dar nu toate automatele au schimbarea vitezelor electrificată, ca să pui comutatoare. La unele este efectiv un cablu de oțel, ca cel de la schimbătorul de bicicletă, între “ciomag” și cutie. Nu e un mecanism ca la cutiile manuale, dar e o legătură fizică acolo.

        (Citează)

  4. E urata. In fata zici c-au aruncat tot ce-au gasit prin depozite si-au incarcat-o prea mult. Asta de acu e mai faina. Camere 360 si parcare automata are si actuala. Camere fata si spate si in oglinzile laterale. Parca ceva gen 800 euro e optiunea.
    Si apropo de motorizari, in tarile mai rasarite (franta italia uk etc) exista doar hibridu de 145 cai. Si pretu de la 24.000 in sus. La rudele mai sarace au si 0.9 tce si 1.5 dci si 1.33 tce. Si pret de la 12.000 in sus.
    Clio cu 1.33 tce si 140 cai e chiar șugubeață. Iar aia de 65 CP ptr oras e mai buna decat orice fantezie d-asta electrica.

      (Citează)

  5. Ce fain arata modeleel astea full. Is curios varianta cheala cum arata :))

      (Citează)

  6. arata absolut ingrozitor :))))
    n-as da nici 10k pe ea

      (Citează)

  7. Am avut pe ultimele 2 masini chestia asta cu 360. Never used it.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus