un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Pasajul Unirii se montează noile limitatoare de înălțime

13 Apr 2023  ·

AUTO  ·

9 comentarii

După lucrări care durează de ceva vreme, au apărut noile limitatoare de înălțime la pasajul Unirii. Sunt mari, metalice, negru cu galben ca să fie vizibile. Să sperăm că acestea nu mai omoară oameni nevinovați.

Sunt două astfel de limitatoare deja montate, ambele pe sensul dinspre Șincai spre Unirii, dintre care unuia i-au fost adăugate lanțuri. Mai este înaintea lor și un limitator mai vechi cu lanțuri. Bănuiesc că vor apărea alte două similare și pe sensul celălalt al pasajului, la intrarea dinspre Universitate.

Doar eu am senzația că a durat enorm o lucrare destul de banală? Care oricum nu este gata? Să fie vreo lună de când se circulă acolo pe o singură bandă din cauza înfigerii a doi stâlpi în pământ.

    9 comentarii

  1. Enorm de mult timp fiindcă nu știm constrângerile legale (achiziții publice, avize, autorizații etc.).

      (Citează)

    • Problema era ca sunt blocate 2 benzi (cate una pe sens) de o luna. Activitatile mentionate de tine nu necesita blocarea benzilor.

        (Citează)

  2. Problema limitatorului vechi nu a fost faptul ca a cazut? Asta pare sa fie si mai predispus sa cada peste masini.

    Cand au inceput lucrarile era vorba ca pun niste limitatoare cu senzori si afisaj electronic, de aici si durata mare pentru instalare. Nu or fi venit LED-urile de pe AliExpress.

      (Citează)

    • Daca te uiti cu zoom vezi ca are niste zone in intersectia intre verticale si orizontale in care acum probabil se poate roti limitatorul, daca intra cineva in el. Daca chiar functioneaza soer sa nu aflam.

      Dar ideea e ca NU trebuie sa mai ajunga cineva sa intre in el, trebuie presemnalizat mai bine

        (Citează)

    • @Kat: e doar o îmbinare cu È™uruburi, nu se roteÈ™te nimic.

        (Citează)

  3. În mod normal trebuie să aibă o fundație chestia aia (și pare a avea, că văd e o prindere cu șuruburi la bază). Pentru săpat și turnat beton (care ar trebui să stea 28 de zile) nu e neapărat mult o lună.

      (Citează)

    • 28 de zile pentru ca e post, sau cum? Hai sa vedem cat dureaza sa fie instalat un panou publicitar.

        (Citează)

    • AÈ™a È™tie betonul să se întărească, în 28 de zile. Hai că poate nu aÈ™tepÈ›i atât, dar vreo 3 săptămâni tot îl laÈ™i.

      Hai să vedem, doar că eu nu văd legătura cu ce am spus eu.

        (Citează)

  4. Nu inteleg de ce ii pun lanturi. Lanturile sunt pentru atentionare, inainte sa ajungi in zona periculoasa pentru integritatea masinii. Daca alea doar zgarie un pic capota, niciun sofer preocupat de trafic sau de interlocutorul de pe facetime, nu o sa le bage in seama.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus