un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hangarul Ground Zero se închide și berăria se mută la Universitate

24 Apr 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

3 comentarii

Am fost întâmplător joi pe la Hangar Ground Zero, în zona Pipera/Aurel Vlaicu, ocazie cu care am aflat că se închide. Probabil că s-a închis deja când public articolul.

Omul de la bar ne-a zis, pe când ne turna una dintre ultimele Easy Rider servite acolo, că mergea bine localul, dar proprietarul halelor de acolo vrea să le renoveze și să le închirieze din nou după aceea, așa că nu le-a mai prelungit contractul. Sau poate sunt alte planuri imobiliare. Oricum, interese mari la mijloc.

Vestea bună este că barul Ground Zero se va muta în Piața Universității, lângă Jos Pălăria, în spatele statuilor. Deschiderea în această nouă locație este estimată pentru finalul lunii mai, deci nu ratează vara. Producția în sine se va muta într-un spațiu în Crângași, la Universitate va funcționa doar un bar pentru băutori.

Vestea mă bucură pentru că acolo probabil le va merge mai bine, vor avea mai mulți clienți și inclusiv mulți turiști străini. Le urez succes.

În același timp, însă, ca om care mergea la Ground Zero încă de când erau în curtea unei case vizavi de Romatsa și apoi la hangarul de la Aurel Vlaicu, vestea mă întristează puțin. Sigur că la hangar acolo era cam dubios, beai lângă alte hale, iar zona arăta neîngrijit, dar asta nu m-a deranjat de fapt niciodată. Îmi plăcea tocmai atmosfera relaxată de acolo, faptul că era mai liniște, că părea un loc în care se adună doar cei care voiau o bere artizanală împreună cu prietenii lor. De asta am și mers de atâtea ori de-a lungul anilor.

 

Atmosfera plăcută va rămâne însă la hangar, dar sub altă formă, una lipsită de acoperiș. Fix la 10 metri în fața hangarului Ground Zero, unde era o parcare improvizată, se construiește acum o terasă. Erau deja vreo 4 containere acolo, plus un pavaj nou pe jos. Sper să fie și ceva umbră.

Am înțeles că va funcționa acolo un punct de burgeri Switch.eat (care anterior funcționa chiar în hangar), plus vreo alte 2-3 bucătării, și va fi și bere de mai multe tipuri la draft, inclusiv Ground Zero.

Cred că se deschide în acest weekend, dar uneori astfel de planuri mai sunt date peste cap și de situații neprevăzute.

    3 comentarii

  1. “la Universitate va funcționa doar un bar pentru băutori.”
    pe bune? :)

      (Citează)

  2. In Crangasi unde se muta va fi polul berii artizanale de la noi ca deja mai sunt acolo in acelasi spatiu industrial si fabricile Anagram si Three Happy Brewers. Anagram are si o terasa chiar pe malul lacului Morii iar THB au si ei o terasa dar e ceva mai neingrijita de cand s-au schimbat proprietarii.

      (Citează)

  3. Foarte tare locatia actuala, dar am incredere in baietii de la switch ca vor face treaba buna cu noua terasa. Experienta lor cu festivalurile isi spune cuvantul oriunde pun piciorul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus