un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 2 aprilie 2023

2 Apr 2023  ·

GÂNDURI  ·

66 comentarii

Americanii au avut al 130-lea mass shooting din 2023. Trei adulți și trei copii morți într-o școală din Nashville. Dar astfel de știri vin de obicei doar cu cifre. Washington Post are un articol despre efectele unui glonț de AR-15 asupra corpului uman. Glonțul are atât de multă energie încât nu face doar o gaură, ci rupe țesuturi, pulverizează artere și oase, iar unele victime nu mai pot fi ușor recunoscute. Un copil de 6 ani a fost împușcat de 3 ori în Newport. Un altul de 15 ani a fost lovit de 13 gloanțe la Marjorie, inclusiv de 4 ori în cap.

Gwyneth Paltrow a câștigat procesul pe 1 dolar. V-am spus săptămâna trecută ca un bărbat o dădea în judecată pretinzând ca actrița l-a lovit pe o pârtie de ski acum 7 ani. Paltrow l-a dat înapoi în judecată, spunând că el a lovit-o pe ea. Juriul i-a dat dreptate.

Probabil ați văzut deja clipul cu reținerea Anei Morodan în trafic. Acolo nu este conducere sub influența alcoolului, este beție cruntă. Și am auzit că ar mai fi apărut și altădată pe la televizor beată. Sună a alcoolism, a dependență de alcool, poate chiar combinat cu somnifere sau alte medicamente. Sper că va primi ajutorul profesionist de care are nevoie. Un articol bun pe subiect la Cristina Bazavan.

În New York, se organizează cine unde toți invitații sunt dezbrăcați. Trebuie să te aprobe gazda.

Prea mult somn crește riscul de demență. “Sleep for more than eight hours increased dementia risk by 69%, while sleeping before 9 p.m. rather than 10 p.m. or later, increased dementia risk by two times”

Virgin Orbit își va înceta activitatea și va concedia 85% dintre angajați. Nu este Virgin Galactic, compania de turism spațial, ci una mai mică, de lansat sateliți.

Fotografii de la lansarea metroului din București. Dispeceratul de control l-am vizitat și eu prin 2012, puteți vedea aici fotografii mai noi de acolo.

Școlile Ivy League se apropie de 90.000 de dolari pe an taxă de școlarizare. Educația de top costă mult la americani. Harvard și Princeton, la 76.000 de dolari pe an, sunt printre cele mai ieftine din grup.

Știința demontează mituri despre lapte. Este bun pentru organism, dar nu ieșit din comun, există și alternative la fel de bune.

Un bărbat de 89 de ani învață să facă surf. La 80 de ani a urcat pe muntele Fuji.

Speranța de viață în SUA scade pentru al doilea an la rând. SUA are 76 de ani, pe când alte țări dezvoltate s-au dus la 82 de ani. În plus, crește și mortalitatea infantilă.

 

Formula 1 în Australia are loc astăzi la ora 8. Sper că n-ați ratat-o. Într-un semn pentru cât de bun va fi acest sezon, la un moment dat în calificări pe primele trei locuri erau trei campioni mondiali, Verstappen, Hamilton și Alonso. La final s-a băgat și Russell pe locul 2. Un start bun pentru Mercedes.

    66 comentarii

  1. De la cate victime devine mass shooting? Adica deja s-a banalizat, nu e saptamana fara unul, trebuie poate actualizate standardele.

    Daca era barbat, si nu e mare diferenta la cat de urata este, presupusa d-na era deja cancelata si interzisa la toate agentiile de PR. Cum traim intr-o societate ipocrita, vai, saraca de ea, sa o intelegem, sa trecem peste comportamentul de rahat.

      (Citează)

    • Nu cred ca exista o definiție universal acceptată in privința numărului victimelor, însă ar trebui categorisit astfel orice “shooting” care produce mai mult de doua victime, însă are potențialul (care concordă cu intenția faptuitorului) de genera un număr neterminat de victime.

        (Citează)

    • Si eu am fost mirat de atitudinea blândă. Prima data cand vad asta ceva. Șoferul beat și drogat este o victimă care trebuie înțeleasă.

        (Citează)

    • Si ce vreti sa ii facem lui Morodan?
      Ca e proasta, urata etc oricum se zicea si dinainte.
      Acum ar trebui sa o linsam sau ce mai precis?

      Gaelex de unde stii ca nu e cancelata la agentiile de PR? Eu zic ca e.

      Dar daca vreti un motiv pt atitudinea mai blanda, acela e ca a avut un management de criza f bun, nu ca e femeie.
      A iesit imediat cu scuze etc

      Nu ca vaca aia de Buhnici care la 2 sapt dupa interviu inca nu intelegea ce a gresit.

        (Citează)

    • Stai ca imi da cu virgula.

      Asta conduce beata, isi face un obicei din a conduce beata, pune literalmente sute de oameni care se intersecteaza cu ea in pericol, si Buhnici e tratat mai rau pentru ca tot la betie a spus ceva unui reporter?

      O, ba da, e tratatata mai bine pentru ca e femeie.

      Ca nu se face sa-i spui femeii ca daca nu se simte bine, sa ia un taxi.

        (Citează)

    • Pai si care sunt exact motivele pt care faptul ca e femeie e relevant? Trebuie sa explicati mai departe.
      Ca nu e ca si cum in Romania femeile in general vorbind sunt tratate mai bine decat barbatii, ma faceti sa rad. Femeile sunt in general vorbind, judecate mult mai aspru decat barbatii in aproape orice domeniu, de la moralitate la felul in care arata, la felul in care isi cresc copiii samd. Sunt judecate foarte aspru in primul rand de alte femei, nu numai de barbati.

      Deci, care e mai precis mecanismul in cazul lui Morodan?

        (Citează)

    • @marean

      nu te supara, dar leftistii de obicei sunt picati din luna. Au luat de buna o ideologie, de obicei in scoala, si dupa aia se uita in jur si nimic nu potriveste. Cum ar veni au inceput cu concluziile, si alea ale altora, si alea gresite.

      Ziua in care vor reusi sa inteleaga ceva ce se intampla in jurul lor e departe si s-ar putea sa nu vina niciodata.

        (Citează)

    • Boss, sunt prea batran ca sa fi luat din scoala asa ceva. Aberezi.

      Dar lasand asta la o parte – esti capabil sa argumentezi de ce intr-o tara in care femeile sunt judecate mai aspru decat barbatii, avem un caz in care (voi sustineti) ca o femeie e judecata mai bland pentru ca e femeie?

      Nu trebuie sa o faci pentru mine, ca eu sunt pierdut (dupa parerea ta), o faci pentru altii care citesc aici. Pe ei trebuie sa ii convingi.

      Pana acum ai zis doar “Ca nu se face sa-i spui femeii ca daca nu se simte bine, sa ia un taxi.”, ceea ce nu are nici un sens.

        (Citează)

    • Nu sunt boss femeile mai criticate decat barbatii, de unde le scoateti, ca vezi cate una care e grasa si urata si sotul ei ii pupa mana.

      Beneficiaza de unu la mana multe indulgente din partea barbatilor lor. Se critica mai mult pe unele subiecte si mai putin pe altele. Se critica intre ele mai mult pe la spate decat pe fata. Joaca si ele jocuri de putere, dar le joaca altfel.

      Va rog io mult, terminati cu generalizarile astea permanente si intelegeti ca barbatii si femeile sunt diferiti/diferite.

        (Citează)

    • Marean, deci dupa tine e mai bine sa incalci legea si sa iti ceri scuze decat sa spui niste prostii la betie si dupa sa nu recunosti.

        (Citează)

    • Unde sunt criticate monser?

      Ia vezi situatiile cele mai banale, in care tu faci o tampenie mica si esti pedepsit de parinti, daca sor’ta face o tampenie mare e iertata instant.

      Ia casca ochii in scoala, in liceu, facultate si in cele din urma la servici, cat incasezi dupa vreo greseala si cum o femeie nu pateste nimic doar pentru ca e femeie.

        (Citează)

    • “vezi cate una care e grasa si urata si sotul ei ii pupa mana.”
      Asta da argument!
      E un dezastru in capul tau.

        (Citează)

    • @Marean

      bune, proaste, macar eu imi trag propriile concluzii, nu sunt papagal.

        (Citează)

    • “Dar daca sor’ta era certata mai putin”

      o, da, nu lasa evenimente ce se intampla in realitate sa iti strice o ideologie asa de minunata.

      “Luptati tovarasi, realitatea o sa cedeze prima!!”

      LOL

        (Citează)

    • @mcgregor
      Crezi tu ca nu esti papagal.
      Toate talking points tale sunt trase la indigo cu gunoiul pe care il gasesti pe orice site mediocru de alt-right/ manosfera etc.
      Si nici macar nu ma refer la site-uri straine.

        (Citează)

    • Marean: Cred ca ai uitat ca cel mai popular blogger din RO are liste periodice in care face misto de influenceri, care ce sa vezi, sunt aproape in exclusivitate femei – complet intamplator.

      Si… ce li se intampla? Nimic, absolut nimic, bloggerul natiunii vorbeste la pereti si se lupta cu morile de vant.
      Nimeni nu le da peste ochi, like-urile curg garla, numai idioti cu mintea slaba pe lumea asta, incapabili de gandit cu capul de pe umeri.

      Sunt majoritar femei, dar nici cu prezenta masculina nu imi este rusine, asa ca nu poti sa zici ca ar discrimina si ca e misogin din acest punct de vedere.

        (Citează)

    • @marean

      plin de certitudini, baiatu. El stie de unde imi iau eu informatiile, el stie ca femeile sunt cele mai criticate, el stie toata ideologia. Pacat ca nimic din ce stie nu are contact cu realitatea, ar fi fost mai util.

        (Citează)

    • Sigur ca-i trebuie un tratament profesional de vreo 2 ani la pîrnaie ca sa se vindece. Altfel, cu mîngîiatul pe creștet vad ca o tine cu repetiție…

        (Citează)

    • Peste tot aud cum femeile au o viata mai grea, cum sunt ele discriminate si cum intotdeauna pentru acelasi volum de munca femeile sunt platite mai putin.
      Nu stiu, poate traiesc eu intr-o bula ciudata, dar in jurul meu nu se intampla asta si nici femeile din jurul meu nu afirma ca sunt discriminate.

        (Citează)

    • Gaelex: De la cate victime devine mass shooting? Adica deja s-a banalizat, nu e saptamana fara unul, trebuie poate actualizate standardele.

      La americani este definit ca un incident în care minim 4 persoane sunt rănite sau ucise de atacator.

        (Citează)

    • Gaelex: Daca era barbat, si nu e mare diferenta la cat de urata este, presupusa d-na era deja cancelata si interzisa la toate agentiile de PR. Cum traim intr-o societate ipocrita, vai, saraca de ea, sa o intelegem, sa trecem peste comportamentul de rahat.

      Așteaptă să vezi urmările reale, nu da presupuneri încă de acum. Buhnici, de exemplu, abia dacă mai are campanii, cred că am văzut doar vreo 2 în ultimele luni.

      mac gregor: Asta conduce beata, isi face un obicei din a conduce beata, pune literalmente sute de oameni care se intersecteaza cu ea in pericol, si Buhnici e tratat mai rau pentru ca tot la betie a spus ceva unui reporter?

      O, ba da, e tratatata mai bine pentru ca e femeie.

      Cum e tratată mai bine? Din câte știu, are câteva dosare penale deschise pentru faptele ei, nu?

      Marinel:
      Sigur ca-i trebuie un tratament profesional de vreo 2 ani la pîrnaie ca sa se vindece. Altfel, cu mîngîiatul pe creștet vad ca o tine cu repetiție…

      Legea nu este de așa natură.

        (Citează)

    • Andrei G: Peste tot aud cum femeile au o viata mai grea, cum sunt ele discriminate si cum intotdeauna pentru acelasi volum de munca femeile sunt platite mai putin.
      Nu stiu, poate traiesc eu intr-o bula ciudata, dar in jurul meu nu se intampla asta si nici femeile din jurul meu nu afirma ca sunt discriminate

      Poate ar trebui să le întrebi pe cale care îți sunt suficient de apropiate ca să ți se destăinuie dacă au avut sau nu astfel de probleme. S-ar putea să ai surprize.

        (Citează)

    • @nwradu, mama, sora si viitoarea sotie sunt in principiu cele mai apropiate persoane de genul feminin care ar avea suficienta incredere sa-mi spuna daca s-au simtit discriminate. Si niciuna dintre ele nu a trecut prin astfel de probleme la locul de munca.

      Ba chiar in cazul mamei mele a fost a fost un moment in care a fost avansata pe un post de conducere, replica sefilor (din Marea Britanie) fiind: “Desi noi peferam in general sa colaboram cu barbati in astfel de pozitii, consideram ca tu esti cea mai bine pregatita dintre colegii tai.”

      Sigue, nu zic ca discriminarea nu exista deloc si ca nu sunt si misogini printre barbatii cu functii de conducere din Romania. Doar ca eu consider ca astfel de situatii sunt mai degraba exceptia si nu norma.

        (Citează)

    • Ca să spui “Adica deja s-a banalizat, nu e saptamana fara unul, trebuie poate actualizate standardele.” ar însemna să fi fost doar 17 până acu de la începutul anului. Din moment ce statistica îți spune că sunt 130, asta e mai mult de unul pe zi. Iar sugestia ta e cumva să redefinim mass șutingul să fie cu cel puțin 10 victime să nu te mai deranjeze ăștia de la știri așa des sau statisticile astea nemernice, sigur nu au cum să fi fost unul pe zi, nu?

        (Citează)

  2. Daca tot discutăm costuri de învățământ hai sa ne uităm și în RO:
    Gimnaziul bate spre 8-10k/an – baza (doar școală, fara transport, mâncare, opționale sau after school) la școli private
    Grădinița particulara – bate la 5-7k/an (mâncare inclusa și câteva opționale)
    Creșa particulara bate spre 7-10k/an (nu știu dacă include scutecele, dar tind sa cred că nu).
    Bineînțeles în acest timp plătești și taxele la stat din care cota parte se duc în educație.
    La stat, bineînțeles că sunt și profesori buni dar aceștia sunt supraaglomerați iar mămicile sunt înnebunite să strângă bani cu sacoșa. Dar tot la stat sunt multi profesori care nu sunt competenți sau, și mai rău, nu îi interesează. Iar acum, in caz că nu știați, copii incep meditațiile la clasa I sau II…

    @Radu: sper că nu te-am speriat…

      (Citează)

    • Strict pentru Bucuresti, parerea mea e ca scoala particulara nu face banii. Poate cu exceptia cresei si a gradinitei, unde nivelul de ingrijire de care are nevoie copilul e altul.

      La nivel de varsta 10-18 ani, sistemul de stat e acceptabil. Departe de ideal, dar acceptabil. La nivel de liceu, primele 10-15 licee din Bucuresti sunt ok. Alternativa privata nu e cu mai mai buna. Da, e mai buna clar pe baza materiala si cam atat (vezi rezultatele la bac). Plus ca, fara gluma, lasi copilul sa se obisnuiasca cu viata “reala”.

      Pe scurt, daca ai vreun copil genial care va face cercetare teoretica la nivel inalt, poti sa bagi un ICHB pe clasele de olimpici, ca stii de ce dai banii. Altfel iti vezi de treaba si scutesti toate zeci si zeci de mii de de euro de care zici tu pe aici (invatamantul privat pe 12 ani la nivel de scoala, generala, gimnaziu si liceu se apropie de 100.000 de euro). Cheltuiesti maxim 7-8.000 de euro cu totul pentru ceva pregatire suplimentara, cu 1-2 ani inainte de exemanele finale si cu asta, basta.

      Mai degraba strangi banii aia pentru o facultate facuta in afara tarii, acolo zic eu ca e cu adevarat o diferenta de calitate fata de sistemul nostru. Si chiar si acolo, poti sa gasesti facultati bune de stat cu taxe anuale de 2500-3000 de euro/an, nu trebuie musai sa scoti zeci de mii de euro anual.

        (Citează)

    • La cum avanseaza tehnologia, costurile o sa scada imens. Invatamantul va fi reformat complet (nu reforme romanesti ci venite din vest, la care nu o sa se poata opune sistemul de la noi) in maxim 10 ani. Asa ca aia cu meditatiile e complet inutila, nu va bateti capul cu asa ceva. Vine valul peste noi. Se va simti in maxim 3 ani.

        (Citează)

    • @S, sistemul de invatamant din Romania este intr-o continua reforma de 30 de ani, dar tot nu se vede nimic pozitiv. Convingerea ta in ca maxim 10 ani o sa se reformeze total si o sa dispara orice avantaj al scolilor particulare este cu adevarata hilara.

        (Citează)

    • @CristiX: nu m-ai speriat, dar nu sunt chiar așa preturile. La noi în cartier, “creșa” costă 2.000 de lei pe lună cu mâncare cu tot.

      În rest, apropo de școli particulare, există un cost cu salarii, materiale, pază șamd. Apare deci un preț minim care depinde de fiecare țară, iar dacă vrei profesori buni, este normal să fie și bine plătiți, deci crește taxa.

        (Citează)

  3. mac gregor:
    Nu sunt boss femeile mai criticate decat barbatii, de unde le scoateti, ca vezi cate una care e grasa si urata si sotul ei ii pupa mana.

    Beneficiaza de unu la mana multe indulgente din partea barbatilor lor. Se critica mai mult pe unele subiecte si mai putin pe altele. Se critica intre ele mai mult pe la spate decat pe fata. Joaca si ele jocuri de putere, dar le joaca altfel.

    Va rog io mult, terminati cu generalizarile astea permanente si intelegeti ca barbatii si femeile sunt diferiti/diferite.

    Initial n-am vrut sa ma bag, dar ca femeie care s-a nascut în România si a trăit niște decenii acolo, chiar nu ai dreptate.

    Faptul ca barbatii lor le trateaza bine (soc si groaza, aia care le iubesc le tratează bine??? discriminare, pe barbati nu ii trateaza bine sotiile lor!!!) nu e nici macar ala universal, verifica tu statisticile cu violenta in familie si mai zi-mi te rog dupa aia cat de minunat sunt tratate femeile in general.

    La cum sunt tratate in societate, la asta nu pari sa te fi gândit absolut deloc, a tratat-o pe una grasa frumos barbatul ei, e clar ca femeile au viata perfecta. Toate. Sau majoritatea. Nu?

    Also, a făcut Buhnici vreo zi de închisoare pt comentariile alea? Ca eu nu-mi amintesc, si deci chiar nu vad cum a patit el ceva mai rau decat tanti asta.

      (Citează)

    • Închisoare pentru declarații (la beție)? Wtf. De ce ar fi asta o discuție?

      Tocmai asta e diferența vizibila de pe lună între cele doua cazuri.

      Cred ca era vorba despre atitudinea publicului (unii ii zic cancel bs) nu despre consecințele legale.

        (Citează)

    • „Initial n-am vrut sa ma bag, dar ca femeie care s-a nascut în România si a trăit niște decenii acolo, chiar nu ai dreptate.”

      Două cazuri ce le cunosc direct: firme ce au făcut reducere de personal cam cu 20%. De la centru a venit clar directiva de a nu se disponibiliza femei. Ca prim criteriu. Timpurile se mai schimbă, și există conceptul de discriminare pozitivă.

        (Citează)

    • @Kay, vorbim de Romania anilor 2020, nu de Romania din 1990. Nu stiu cand ai plecat tu din tara, dar lururile s-au schimbat foarte mult.

      In plus, numai faptul ca tu compari niste declaratii (care nu sunt deloc ilegale) cu o situatie de conducere sub influenta narcoticelor, arata o tendinta clara de favoritism fata de femei.

        (Citează)

    • @Kay: Buhnici nu a încălcat vreo lege, ci doar a spus ceva total nepotrivit și împotriva ideii moderne de a-i lăsa și pe alții să-și vadă de treaba lor. Ce zi de închisoare ai fi vrut să facă? Asta lăsând la o parte că nu toate infracțiunile sau contravențiile prevăd închisoare.

        (Citează)

    • Da, nu cred ca e treaba vreo unui bărbat să spună cum nu sunt discriminate femeile. Ca regulă, irelevant de ce se întâmplă în universul tău imediat.

        (Citează)

  4. Dublu

      (Citează)

  5. Hei, Marean are o nevastă și două fete. Orice argument este inutil.

      (Citează)

    • Altul care e campion la logica si argumentare.
      Saracuti la minte mai sunteti, babaeti, in afara de “ad hominem” nu sunteti capabili de nimic nimic, e deșert absolut in capul vostru.
      (am o fata si un baiat, nu ca ar conta)

        (Citează)

    • @Marean ii doresc fiului tau să găsească un model de figura masculina in perioada adolescentei. Altfel o să învețe the hard way cum merg lucrurile.

        (Citează)

  6. De vreo 4 zile, după ce am ponegrit userei’ mitificati pe acest sait de teckh, chrome da crash 80%. Singurul sait unde dă crash.
    La mai mare, Radu!

      (Citează)

  7. Voi exprima doar o experienta personala privind situatia femeilor.
    Pana la facultate observasem in liceu ca fetele dragute erau tratate usor preferential de profesorii barbati, dar nu ma deranja.
    Cand am inceput facultatea in Bucuresti, la 19 ani, aveam o colega care parea mai in varsta decat noi ceilalti. Abia prin anul III am aflat ca avea cu 10-12 ani mai mult ca noi, fusese secretara la aceeasi facultate. Si s-a gandit ca daca tot cunostea toti profesorii nu i-ar strica niste studii superioare. La un seminar de rezistenta materialelor, in anul II, mi-am dat seama si de nivelul cunostintelor ei cand n-a stiut sa transforme din tf in daN (astea erau unitatile de masura utilizate atunci – 1981). A terminat cu medie foarte mare, a obtinut repartitie dubla.
    Chestiunea asta, care m-a deranjat, mi-a deschis ochii pentru restul vietii, ca pana atunci avusesem ochelari de cal.
    Acum m-am obisnuit, daca o tipa e favorizata si nu e aroganta nu ma deranjeaza, asta e situatia.

      (Citează)

    • Ok, Nicu, foarte bun exemplu ai dat.

      E foarte bun pentru ca din el rezulta cum tu ai tras concluzia ca femeile in general sunt favorizate (“ti s-au deschis ochii”) doar pentru ca ai intalnit un caz in care o femeie a fost favorizata.

      Favoritismele sexuale exista, fara indoiala. Problema e atunci cand societatea crede ca daca o femeie are succes, e pentru ca cel mai probabil a fost favorizata.

      Asa s-a ajuns la situatia in care daca esti femeie si ai succes, asupra ta planeaza automat si din start o banuiala ca sigur te-ai culcat cu cineva ca sa ajungi acolo.

      Acesta e unul din motivele pentru care spun ca femeile sunt judecate mai aspru de societate decat barbatii.

        (Citează)

    • @Nicu: dar bărbați cu pile n-ai văzut până acum? Că tu demonstrezi că pilele sunt favorizate, nu femeile. Ai înțeles morala greșită de acolo.

        (Citează)

  8. Marean:
    De altfel asta e placa pe care bloggerul nostru de succes o roteste de ani de zile: influenceritele sunt praf cand vine vorba de rezultate, insa pentru motive ascunse au in continuare succes si sunt cautate de branduri.

    Singura explicatie pe care o are el e ca sunt favorizate. E o conspiratie generala, iti dai seama. Nu e din cauza ca nimeni nu vrea sa lucreze cu un individ toxic ca el, explicatia e ca toate influenceritele sunt “tarfe”.

    Iar asta este o idee impartasita de altfel de multi barbati din Romania, sunt sigur.

    Si Anamaria Prodan, am auzit ca este un procurator grozav de fotbalisti. Intereseaza-te care era strategia ei.

      (Citează)

  9. Toti cei care considerati ca femeile o duc mai rau decat barbatii… ati analizat vreo statistica a salariilor defalcata pe domenii si pe nivel de experienta? O sa aveti surpriza ca nu este nici o diferenta semnificativa intre barbati si femei.

      (Citează)

    • Cam cat la suta din mancarea pe care ai mancat-o tu in viata ta acasa la tine a fost pregatita de o femeie (mama/ sora / iubita /sotie)? Sub sau peste 90%?

      Sau aia nu e munca, e dreptul divin al barbatului sa fie servit de o femeie?

      Pe nevasta-ta ai intrebat-o daca a fost vreodata fluierata/pipaita pe strada?

        (Citează)

    • Marean: Cam cat la suta din mancarea pe care ai mancat-o tu in viata ta acasa la tine a fost pregatita de o femeie (mama/ sora / iubita /sotie)? Sub sau peste 90%?

      Sau aia nu e munca, e dreptul divin al barbatului sa fie servit de o femeie?

      Și serviciul ăsta trebuie plătit de cel care plătește salariul sau de cel care primește de mâncare?

        (Citează)

    • Serviciul asta nu trebuie platit de nimeni, dar trebuie sa intelegem ca femeile muncesc mult mai mult decat barbatii, deci automat au o viata mai grea. Atentie, nici macar nu zic ca ar trebui impartita munca asta in mod egal, ca ma doare in cot despre ce se intampla la altii in casa.

      Tot ce zic este ca atat timp cat femeile din RO inca au o a doua slujba (neplatita) acasa unde rânesc pentru barbat si copii, nu poti sa afirmi senin ca “nu este nici o diferenta semnificativa intre barbati si femei” (in ceea ce priveste salarizarea) decat daca iti curge din gura.

        (Citează)

    • Marean:
      Singura explicatie pe care o are el e ca sunt favorizate. E o conspiratie generala, iti dai seama.

      Explicația lui e că dau șpagă intermediarului, aka parandărăt.

      Marean:
      explicatia e ca toate influenceritele sunt “tarfe”.

      Sunt “târfe” inclusiv influencerii masculi, nu doar femeile, atât timp cât acceptă să promoveze pariuri, păcănele, 10 branduri diferite de cremă/cosmetice, telefoane pe care nu le utilizează, cerșesc tort de ziua copilului pe care îl afișează pentru like-uri, își pun dinții pe bartere. Dacă sunt și în dormitor e fix problema lor.

        (Citează)

    • @Marean, cand eram copil intr-adevar 90% din mancare era gatita de o femeie. In acelasi timp 90% din munca din curte (curatenie, sapat gradina, etc) era facuta de un barbat. Si tot un barbat se trezea iarna cu o ora mai devreme sa dea zapada din curte si de pe strada inainte de a pleca la munca.

      Acum, atunci cand gatim in casa, este undeva la 60% eu si 40% partenera. Si asta pentru ca in general gatesc mai bine decat ea, nu din cauza vreunei reguli de impartire a sarcinilor. Pe alta parte ea face in general curatenie in weekend, in timp ce eu ma ocup de cumparaturi (aici recunosc ca munceste putin mai mult decat mine).

        (Citează)

  10. @Marean: mulțumesc pentru mesajele de mai sus :)

      (Citează)

  11. Kay:

    Also, a făcut Buhnici vreo zi de închisoare pt comentariile alea? Ca eu nu-mi amintesc, si deci chiar nu vad cum a patit el ceva mai rau decat tanti asta.

    Astept cerere de inchisoare si pentru Cheloo, daca citesti versurile ref. femei, Tipper.

      (Citează)

  12. Andrei G:
    @S, sistemul de invatamant din Romania este intr-o continua reforma de 30 de ani, dar tot nu se vede nimic pozitiv. Convingerea ta in ca maxim 10 ani o sa se reformeze total si o sa dispara orice avantaj al scolilor particulare este cu adevarata hilara.

    Am zis ca o sa vina din afara. Pentru ca se va schimba atat de mult in afara incat cel actual de aici nu va fi acceptat nicaieri (inclusiv penttu nevoile tarii; mult mai mult decat neconcordantele de acum). La fel cum cel actual nu a fost inventat de romani, a fost importat si apoi schimbat pe ici, pe colo, ca sa devina cel de care ne plangem. Dar scheletul e international. Scheletul se va schimba.

      (Citează)

    • Adica vrei sa spui ca va fi asa o mare diferenta incat romanii care au facut scoala aici nu vor mai fi acceptati la cules de capsuni, la carat saci pe santiere sau la ingrijit batrani? Ca asta reprezinta cel putin 70% din forta de munca pe care o exportam.

      Sau oamenii aia din IT care oricum nu au invatat programare sau retelistica la scoala nu vor mai putea sa lucreze pentru companiile din Occident (sau din China)?

        (Citează)

  13. Marean:
    De altfel asta e placa pe care bloggerul nostru de succes o roteste de ani de zile: influenceritele sunt praf cand vine vorba de rezultate, insa pentru motive ascunse au in continuare succes si sunt cautate de branduri.

    Singura explicatie pe care o are el e ca sunt favorizate. E o conspiratie generala, iti dai seama. Nu e din cauza ca nimeni nu vrea sa lucreze cu un individ toxic ca el, explicatia e ca toate influenceritele sunt “tarfe”.

    Iar asta este o idee impartasita de altfel de multi barbati din Romania, sunt sigur.

    Nu are nimic de-a face cu faptul că marea majoritate a fatucilor “influenkerite”, sunt agramate, analfabete, fac reclamă la tot felul de mizerii, mint pe față, nu? Fac orice doar să nu muncească… Nu știu pe cine și cu ce influențează mimozele, fiindcă e dovedit faptul că o parte importantă din audiența lor de Insta, Tiktok, Twitter, YT etc. e formată din boți și conturi false. Să vezi când se apucă de vorbit sau scris în engleză… A fi realist nu înseamnă a fi “toxic”. Adevărul doare și se vede că blogger-ul nostru, îl știm care, deranjează lume.

      (Citează)

    • Vlad: Adevărul doare și se vede că blogger-ul nostru, îl știm care, deranjează lume.

      Dacă te referi la Zoso, probabil deranjează, dar foarte puțin. Realitatea este că unii influenceri au în continuare sute de mii de followers și campanii în care iau 4.000 de euro pe o fotografie pusă pe Instagram și își văd mai departe de treabă.

      Există chiar riscul ca, la o astfel de diferență de magnitudine între rețelele sociale și “reach”, cei care critică să fie considerați doar “ofticoși”. Este ca în povestea în care s-a strigat de atâtea ori “lupul” încât nu mai este lumea interesată să tot audă asta.

      Personal cred că cei mai mari dușmani ai influencerilor sunt chiar ei. Unii ajung să sufere de vedetism, să fie neserioși, să fie alcoolici șamd. Se duce motivația care inițial i-a făcut să muncească pe rupte ca să ajungă acolo.

        (Citează)

  14. Cand esti trumpist de jde ani (si tot o ții gaia mațu gargara cu “leftistii”) , in plus te grabesti si sustii ca ucrainienii au pierdut Bakhmutul, conform “Apelului catre lichele”, a lui Gabriel Liiceanu, stai deoparte o perioada si nu revii sa dai lectii de morala chiar imediat…

      (Citează)

  15. Andrei G:
    Adica vrei sa spui ca va fi asa o mare diferenta incat romanii care au facut scoala aici nu vor mai fi acceptati la cules de capsuni, la carat saci pe santiere sau la ingrijit batrani? Ca asta reprezinta cel putin 70% din forta de munca pe care o exportam.

    Sau oamenii aia din IT care oricum nu au invatat programare sau retelistica la scoala nu vor mai putea sa lucreze pentru companiile din Occident (sau din China)?

    Se va schimba scoala peste tot, nu e vorba de Romania aici.

      (Citează)

  16. Am dat peste o postare interesanta pe 9gag: https://9gag.com/gag/a3ZAEzm

    Sigur, nu e vreun studiu facut de un institut acreditat… dar pare adevarat.

      (Citează)

    • Și dacă motivul pentru care CV-urile feminine primesc mai multe răspunsuri e că femeilor li se oferă un salariu mai mic? Și poate mai sunt bune și de amante.

        (Citează)

  17. N-am văzut niciodată atâția bărbați adunați la un loc povestind despre cum nu sunt discriminate femeile. Fascinat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus