un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 6 martie 2023

6 Mar 2023  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

Pe lângă: rovinieta se va scumpi treptat începând cu 2026.

Pe lângă: japonezii cer salariu mai mare cu 4%, după 25 de ani.

    18 comentarii

  1. Apropo de taxe legate de masina…
    Observ cu stupoare cum creste RCA-ul de la an la an, odata cu bonusul meu.

    Concret, 800 acu 2 ani cu B4, 1000 anul trecut cu B5, 1200 anul asta cu B6; mi se pare strigator la cer, parca trebuia sa-mi scada cand n-am accidente, nu sa creasca cu nesimtire 3 ani la rand.

      (Citează)

    • Aaigurarile auto sunt in continuare foarte ieftine. Avem preturi la masini si costuri de reparatie similare cu tarile din vest dar asigurari de 4-5 ori mai ieftine.
      Vreo 2500 lei/an pentru un logan ar fi inca binisor.

        (Citează)

    • Diferența ar fi că în vest mai și plătesc reparații

        (Citează)

    • s-au scos preturile maximale (ca la tigari) si e haiducie iar. Toata lumea face euroins, ca-s mai ieftini cu vo 25%. Brace for impact.

        (Citează)

    • La mine Groupama e cel mai ieftin; nu stiu in ce masura conteaza ca tot la ei am avut si anul trecut.

        (Citează)

    • @Add, din cate am vazut asigurarile de la noi sunt acum la niveluri similare sau poate chiar mai mari decat in tari importante precum Germania.

      Daca tu crezi ca preturile inca sunt de 4-5 ori mai mici decat in Vest, cu siguranta nu ai mai facut o asigurare RCA in ultimii 2-3 ani.

        (Citează)

    • Eu am platit in ianuarie sub 700 lei pe un an, cu B8 si motor de 130 CP. Am platit direct pe site la Groupama. Brokerii iau comision mare, 10%.

        (Citează)

    • M-ai facut curios, fata de eMAG, aceeasi polita direct la Groupama e cu 50 de lei mai ieftina.
      Respectiv 1260 vs 1209 lei.

      1.6 benzina 180 CP (133kw) / B4>B5

      Trist.

        (Citează)

    • Când ieșim la un protest pentru un transport public disponibil și de calitate?! Costul deținerii unui autovehicul personal în România este prea mic. Mai e loc de creștere. Facilități ar trebui să aibă doar cei ce folosesc automobilul in activități economice.

        (Citează)

    • Eu cred că am dat 800 de lei la Omniasig, în noiembrie.

        (Citează)

    • ion: Când ieșim la un protest pentru un transport public disponibil și de calitate?! Costul deținerii unui autovehicul personal în România este prea mic. Mai e loc de creștere. Facilități ar trebui să aibă doar cei ce folosesc automobilul in activități economice.

      N-ai șanse. Imediat sare PSD cu o măsură populistă precum limitarea RCA-ului sau a altor costuri. Voturile vin și de la oameni cu mașini, iar măsuri populiste poți găsi în practic orice domeniu.

        (Citează)

  2. vinieta la noi e foarte ieftina. Ungurii mi-au luat 20 de E doar ca sa trec 3 ore pe la ei prin tara.

      (Citează)

    • Dar ai trecut frumos pe la ei prin tara, pe autostrazi, elegant, este? Ai zis doar ca ce ieftina e la noi, nu?

        (Citează)

    • e adevarat. pe mine nu ma deranjeaza sa platesc taxe, ma deranjeaza ca banii aia se fura si nu se intorc la mine ca servicii ale statului catre cetatenii sai.

        (Citează)

  3. S23 8+256Gb la eMAG scade psihologic la 4049 lei.

      (Citează)

  4. In Franta platesc pt 3L diesel 265cai an 2013: 1450€/an asigurare completa, iar pt 2L benzina 190cai an 2018 : 1250€/an. Asta in continue in care am un bonus de vreo 35%

      (Citează)

  5. Kllaus:
    In Franta platesc pt 3L diesel 265cai an 2013: 1450€/an asigurare completa, iar pt 2L benzina 190cai an 2018 : 1250€/an. Asta in continue in care am un bonus de vreo 35%

    asigurare completa include casco?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus