un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 16 martie 2023

16 Mar 2023  ·

ȘTIRI  ·

16 comentarii

Pe lângă: pasajele de legătură între Eroilor 1 și Eroilor 2 au fost finalizate.

    16 comentarii

  1. Am vrut sa comentez ieri la articolul cu Ford Bronco ca de banii aia iei un EV9 si iti mai raman si de un Duster pentru cand te duci la tara sa tai porcul.

      (Citează)

    • Bronco nu e pentru aia care au porc la tara.

        (Citează)

    • Imi pare rau, dar asa o promoveaza Ford in pozele de prezentare. Masina 4×4 plina de namol care tocmai a iesit din hartoape.
      Ca oamenii o iau in realitate ca sa o parcheze pe trotuar pe Beller si Decebal e alta treaba.

        (Citează)

    • Nici nu contează de ce o iau oamenii. Uneori o cumperi aspiraÈ›ional. Èši-ar plăcea să fie plină de noroi, deÈ™i doar o dată pe an faci asta.

        (Citează)

  2. Toyota is amuzanti, 220 de mile range si id.2-ul alora de ieri are 250 la 25k EUR.

      (Citează)

  3. Trotinetele alea le-as indoi pe gatul handicapatilor care le lasa dea-n ***lea peste tot, pe mijlocul trotuarelor, prin gradina din fata blocului sau te miri pe unde.

      (Citează)

  4. Toate stirile din tehnologie ar putea fi lejer inlocuite de stiri despre chatgpt.

    Suntem in momentul de explozie tehnologica a inteligentei artificiale.

      (Citează)

    • Da, de asta am pornit È™i seria aceea numită Lumea roboÈ›ilor. Am scris din cap o listă de subiecte pentru ea È™i au ieÈ™it deja 8 bucăți.

        (Citează)

  5. ÃŽn articolul despre Samsung È™i lună se poate sări direct la final unde se vede clar – compară imaginea captată cu referinÈ›e È™i o prelucrează până seamănă. Asta merge în cazul de față pentru că luna arată cam la fel, balansul de alb de obicei diferă de la un cadru la altul. Pe scurt viitorul fotografiei pe telefon e un soft care îți redesenază subiectul ca să arate bine. O să fie wow până ne plictisim È™i punem accent pe optică. Amuzant va fi când se vor posta astfel de imagini direct din telefon, fără prelucrare ulterioară!

      (Citează)

    • O mulÈ›ime de AI-uri chiar fac asta. Uită-te la NVIDIA Video Resolution, care îmbunătățeÈ™te streamingul video prin sharpening. De fapt are o mulÈ›ime de forme în memorie, sistemul cam recunoaÈ™te ce este pe ecran È™i cum pot fi îmbunătățite.

      O să fie și pe telefon treaba asta pentru multe camere foto.

      Culmea este că uneori dă eroare mare. Am pus acum vreo lună un link aici despre un sistem de upscaling al unui program de editare foto. Făcea upscale, dar de fapt înlocuia ochii persoanei cu ai altele din memorie, urechile cu alte urechi asemănătoare. S-a ajuns la situații aiurea în care înlocuia și cerceii cu alții, din eroare.

        (Citează)

  6. Trotinetelea alea ar trebui sa urle si sa ii injure pe cei care le lasa aiurea blocand trotuarele si sa mai urle si cand utilizatorii le folosesc mergand pe trotuar…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus