un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pasajul pe care-l construiește Primăria Sectorului 4 în Berceni se numește Europa Unită

6 Mar 2023  ·

AUTO  ·

11 comentarii

Am râs tare la faza asta. Primăria Sectorul 4 construieÈ™te un pasaj auto în Berceni È™i cineva a decis să-l numească “Pasajul Europa Unită”.

După nume, ai zice că uneÈ™te FranÈ›a cu Germania sau că face pace între Rusia È™i Ucraina sau este cine È™tie ce pod emblematic peste graniÈ›e, peste mări, între duÈ™mani străvechi sau altceva similar. ÃŽmi închipui È™edinÈ›a în care s-a decis asta. Probabil s-au felicitat cu toÈ›ii pe ce idee bună i-a venit cuiva. Ce nume, dom’e, este la sentiment, la corazon!

În practică, este un pasaj în zona Grand Arena, pe strada Turnu Măgurele peste intersecția cu Metalurgiei. Nu unește nici măcar două zone despărțite de vreun râu sau altă barieră. Este necesar deoarece s-a construit în neștire la sud de Metalurgiei, sunt zone întregi de blocuri noi acolo și trafic foarte mare atunci când oamenii nu pot ieși din acea zonă decât prin Metalurgiei, o stradă nelărgită.

Dar na, Europa Unită! Poate în curând Primăria Sectorul 4 va împăca și arabii cu evreii și va rezolva și alte conflicte din lume, că iată, Europa deja o unesc.

sursa: Economica.net.

    11 comentarii

  1. Eu asociez din ce în ce mai mult Europa cu Uniunea Europeană. În ideea asta, o Uniune Europeană și mai unită înseamnă o Federație Europeană.

    Acum să sperăm că știe Primăria Sectorul 4 ceva.

      (Citează)

  2. Pasajul Europa reciclată :wink:

      (Citează)

  3. Nu inteleg cum se mai da credit (incredere) acestei primarii dupa chifla cu Pasajul Unirii, ale carui probleme reale nu vor mai fi rezolvate nici la pastele cailor (problema “planseului” care sustine pasajul)

      (Citează)

    • Nicu: ale carui probleme reale nu vor mai fi rezolvate

      problemele alea reale erau generate de sectorul 4 sau in administrarea lui?
      iti e mai bine daca iti cade in cap pasajul necosmetizat decat cel cosmetizat?

        (Citează)

  4. CoincidenÈ›a e că È™i una dintre staÈ›iile de metrou de la Clooj se numeÈ™te tot “Europa Unită”.

      (Citează)

  5. Have fun… bani aruncati aiurea, nici o viziviune, nici un plan. Orasul ala este sufocat, oricate pasaje si tuneluri si parcari s-ar construi, nu asta este solutia.
    Este trist ca nu putem invata din greselile altora.

    Pentru a intelege mai bine ce va asteapta vizionati aici:

    https://youtu.be/SZCuWpBM2x4?list=PLgCAUNIhjAZ1iOuISeca-GkUl8RAyRi6z&t=121

      (Citează)

  6. trebuie ca e si ceva bun in podul asta daca singura hiba gasita de blogul asta e denumirea lui (si mai e facut si de psd).

    eu ma gandeam ca daca tot e asa de interesanta denumirea lui (incat sa merite un articol in blog)..
    ar fi meritat si o intrebare catre autoritati despre alegerea numelui (cum si de ce au facut-o, etc)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus