un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Super Bowl 2023 are loc duminică între Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles

9 Feb 2023  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Un nou an, un nou Super Bowl, un nou articol de acest tip. Super Bowl ediția 57 are loc duminică, 12 februarie, în Arizona. Meciul nu va fi transmis la noi, din câte știu, dar poate că va fi disponibil online pe undeva. Rihanna cântă la pauză.

Echipele din finala campionatului sunt Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles. Meciul probabil va fi foarte bun. Ambele echipe sunt foarte puternice, în acest an n-a ajuns nici un “underdog” în finală, ci doar forțe ale fotbalului american.

De exemplu, Chiefs este la al treilea super bowl pe care-l joacă în decurs de 4 ani. Cu toate acestea, favoriți sunt Eagles, care pe hârtie au o echipă mai bună.

Patrick Mahomes este fundașul Chiefs și vedeta echipei. Sunt antrenați de Andy Reid, de două ori campion Super Bowl ca antrenor, prezent la Chiefs din 2013.

Eagles sunt antrenați de Nick Sirianni, mult mai tânăr la 41 de ani, de doi ani la echipă și în primul său post de antrenor. Nu are nici un titlu la activ. Sezonul acesta le-a mers însă foarte bine, cu 14 victorii la 3 înfrângeri. Fundaș este Jalen Hurts, care la 24 de ani este unul dintre cei mai tineri fundași care ia startul într-un Super Bowl.

Alt amănunt interesant este că Jason Kelce joacă pentru Eagles, iar fratele său Travis Kelce pentru Chiefs.

Fox, care transmite meciul, a anunțat că a vândut toate reclamele pentru 6-7 milioane de dolari slotul. A mai anunțat și că nu va permite reclame la cryptomonede și exchange-uri, după falimentul FTX, deși două astfel de companii cumpăraseră deja reclame pentru SB. Anul trecut, crypto-companiile au cheltuit 54 de milioane de dolari pe reclame la meci; anul acesta – zero.

Se estimează că 50 de milioane de americani vor paria peste 16 miliarde de dolari pe acest meci. Iată un game preview care se poate vedea doar pe YouTube.

    19 comentarii

  1. Alexandru Bogdan

    09/02/2023 la 2:16 PM

    Il poti urmari direct pe site-ul/aplicatia de NFL. Au promotia de anul trecut 1 dolar pentru 31 de zile.
    https://www.nflgamepass.com/en

      (Citează)

  2. NFL game pass. Costă un dolar.

      (Citează)

  3. Foarte palpitant….pentru americani.
    Cu toate ca am tot felul de microbisti in jur, se mai trezeau unii la 4-5 dimineata sa vada NBA sau tenis, n-am auzit pe cineva sa vorbeasca despre fotbal american.
    Cred ca nici in GSP nu scrie :).

      (Citează)

  4. Meciul e luni de la 1:30 noaptea, ca sa nu mai dea si altii google.

      (Citează)

  5. Boris:
    Meciul e luni de la 1:30 noaptea, ca sa nu mai dea si altii google.

    Mare om, mare caracter !

      (Citează)

  6. Se uită cineva la fotbal american?

      (Citează)

  7. Si eu sunt curios daca se uita cineva
    Din cate stiu, noi suntem paraleli cu fotbalul american, iar americanii sunt paraleli cu fotbalul adevarat.

      (Citează)

  8. Ești fan NFL sau? Nu-i pasă nimănui de Superbowl, înafara americanilor… Cică World Championship, dar se desfășoară doar în State…

      (Citează)

  9. Cateva completari.
    Inainte de Kansas City, Andy Reid a fost antrenorul Eagles-ilor, si nu unul oarecare, a jucat chiar superbowl prin anii 2000. Am vazut ca ai scris ca a castigat 2 SB, sincer (nu mai dau cu google) stiu doar de cel recent cu Kansas, o mai avea unul ca asistent, pe undeva…
    Pentru prima data sunt doi “pasatori” sau “conducatori de joc” (Radu, c’mon, “fundas”??) de culoare.
    Fratii Kelce joaca ambii in ofensiva, asa ca nu se intalnesc efectiv pe teren.
    Dupa parerea mea, nu Philly sunt favoriti, au avut mare noroc in meciul anterior.
    Si apropos de ora, in sezonul regulat incep meciurile la ora noastra 20.00 si ~23.15, absolut decent. Meciurile din prime time ( la ei ) sunt pe la 3 jumate noaptea si le vad a doua zi inregistrate, de preferat condensat 40-45min, doar timpul efectiv de joc.
    TLDR da-ti-i o sansa, e un sport foarte spectaculos.

      (Citează)

  10. Un asa zis sport practicat de drogati steroidizati, care nu are treaba nici cu fotbalul si nici cu rugby-ul, prezentat ca fiind un eveniment mondial desi nu are piata decat in probabil cea mai retardata tara din lume.

      (Citează)

  11. Nobody cares…

      (Citează)

  12. Ca european si fost jucator de rugby nu mam uitat niciodata la un meci de fotbal american. Am incercat mai degraba pe cel australian.
    SB este insa un mare spectacol si este impresionanta mobilizarea de resurse din jurul acestui eveniment.
    Poate daca ar fi accesibil (transmisiune directa la o ora decenta) poate ca m-as uita.

      (Citează)

  13. L-am cautat pe Google pe Jalen Hurts. Daca imi spuneai ca baiatul asta are 40 de ani, te-as fi crezut fara probleme. Nu arata deloc a tanar de 24 de ani… se vede efectul steroizilor “legali”.

      (Citează)

  14. Cea ma hipster serie de articole a lui Radu. De departe.

    Si inutila, daca mai era cazul sa mentionez.

      (Citează)

  15. Total de acord cu @Gaelex, chiar daca ma repet : proslavire a gunoaielor americane, ma mir ca nu se scrie nimic de celalalt rahat cu perje al unchiului Sam, beizbolul…
    De NBA s-a mai scris (cand a crapat ala cu elicopterul) , dar de NHL chiar nu s-a vorbit deloc pe aici, recte hocheiul, cel mai dinamic si -zic eu- spectaculos joc, cu audienta larga in lume, dar mai ales prin tarile scandinave, Cehia, Elvetia, Germania si evident pe la rusnaci.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus