un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 20 februarie 2023

20 Feb 2023  ·

ȘTIRI  ·

19 comentarii

 

    19 comentarii

  1. Elon Musk zice că Twitter cheltuie 60 de milioane USD anual pe SMs-urile alea, sumă umflată de companiile de telefonie prin mișmașuri.
    Și eu aș face-o pe bani dacă aș fi în locul lui.

      (Citează)

  2. Pentru știrea #3 cu Musk, Twitter și MFA.
    De fapt MFAul via sms e cam cea mai proasta opțiune de pe piață. Conturile cu expunere mare pot fi supuse mai ușor la “SIM swap” / portare în alta rețea și rămas fără access.
    Opțiunile mai bune și care rămân gratis pe Twitter pentru toată lumea sunt hardware key (yubikey pe bani) sau Microsoft Authenticator (gratis) / orice alta aplicație similară Google Authenticator / authy, etc.

    PS: viitorul e passwordless.

      (Citează)

    • No fain, si unora de cincizeci-saizeci de ani care habar n-au cum e cu securitatea pe care din astea le-o recomanzi? Crezi ca se complica cineva care nu se pricepe la tehnologie cu yubikey de exemplu?

      Asta e frumusețea cu SMS, nu acoperă el toata cazurile (pt aia interesati oricum Twitter are si alte moduri de 2FA), dar pt omul “de rand” si atehnic e cam cea mai simpla abordare: primeste un sms, baga codul si uita de asta.

      Chiar crezi ca acum ca sa scoate SMS o sa sara tot omul sa isi instaleze autenticator, sau sa isi cumpere yubikey? Cand mare parte din oameni de-abia “se dau” pe Google?

        (Citează)

  3. Mergi la MWC Barcelona 2023?

      (Citează)

    • Nu merge, că nu e moca.

        (Citează)

    • @Roxana: nu, nu o las pe Matilda singură atâtea zile.

        (Citează)

    • Am uitat sa zic și celălalt motiv: MWC nu mai este ce-a fost. Toate telefoanele din această perioadă s-au lansat deja, nu este ceva nou de văzut pe acolo. În alți ani îmi plăcea să mai descopăr tehnologii noi pe la Qualcomm sau SK, dar nu mai merită efortul, nu mai este interesul de altădată din partea publicului și nu mai am nici eu chef să umblu toată ziua prin târg și să stau noaptea la scris articole.

        (Citează)

    • @Cristi: este moca, dar tot nu merg. Pare că ai impresia că sar doar la chestii moca, că așa este pe bloguri. Dacă asta este opinia ta, nu e ciudat să stai așa și să aștepți ocazia să zici vreo răutate?

        (Citează)

  4. Parallels este o chestie extrem de faina. Il recomand cu tarie. Eu il folosesc in special pentru Notepad++, insa e super la indemana sa ai o optiune in plus (periodic mai testez chestii si/sau incerc cate ceva care nu merge intr-o parte sau alta).
    Modul Coherence iti aduce programe din windows (sau orice alta masina virtuala instalata) intr-o fereastra de mac de parca ar fi nativ in MacOS. Fisierele se salveaza in acelasi loc si pot fi folosite fara probleme intre doua programe de parca ar fi in acelasi sistem.
    A fost o investitie buna si cu siguranta cand voi schimba laptopul o voi actualiza.

      (Citează)

  5. Cristi:
    Nu merge, că nu e moca.

    Nu cred ca nu isi permite Radu de un bilet la Wizz, Ryan sau easyJet si 2-3 nopti de cazare in BCN, vrem content de la fata locului.

      (Citează)

    • Roxana: Nu cred ca nu isi permite Radu de un bilet la Wizz, Ryan sau easyJet si 2-3 nopti de cazare in BCN, vrem content de la fata locului.

      Pe langa asta tre sa platesti si biletu la conferinta. Si au pastrat tarifu de 799 EUR + TVA si anu asta cei de la MWC.

        (Citează)

    • M-au invitat două companii, am refuzat de mult.

      @Irpx: accesul este gratuit pentru blogger/presă. Te înscrii pe site, trimiți niște acte, primești acreditare. Toți care merg acolo sunt de fapt duși de o companie cu avion și cazare, ca să scrii ceva și despre standul lor. Știam doar vreo 2 persoane din Ro care își plătesc avionul.

        (Citează)

    • Compania începe cu H și rimează cu uawei măi?

        (Citează)

    • nwradu:
      M-au invitat două companii, am refuzat de mult.

      @Irpx: accesul este gratuit pentru blogger/presă. Te înscrii pe site, trimiți niște acte, primești acreditare. Toți care merg acolo sunt de fapt duși de o companie cu avion și cazare, ca să scrii ceva și despre standul lor. Știam doar vreo 2 persoane din Ro care își plătesc avionul.

      Eu am fost doar “in interes de serviciu” la MWC. Banuiam ca presa primeste biletu moca dar sigur sunt si niste “cerinte” de “rating” ca sa si primesti biletu.

        (Citează)

  6. Pcg.ro cu prețuri un pic nesimțite.

    Zuckerberg și Musk, sociopați jegoși, cum deja ne obișnuim să fie.

    De vreun an mă uit după tableta să înlocuiesc Mediapad M5-ul meu și nu găsesc nimic satisfăcător. Nu există nimic comparabil, nici un producător nu face acum o tabletă mai bună decât a făcut Huawei la vremea ei, nici măcar în dublul prețului plătit de mine atunci. IPad Air are un hardware excepțional, dar software execrabil. S6 lite are ecran slab, S7 FE este bătaie de joc, S8 nu convinge și costă 750 euro. Xiaomi și realme n-au specificațiile corespunzătoare. Lenovo nu îmi inspira încredere la actualizări, P11 Pro 2nd gen arată bine pe hârtie.

    Huawei a reușit câteva produse excepționale și un lucru este clar și sigur: interdicția primită ajută companii prietene cu guvernul american.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus