un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 2 februarie 2023

2 Feb 2023  ·

ȘTIRI  ·

7 comentarii

Demo-ul Netflix privind Spatial Audio. Aveți nevoie de difuzoare stereo sau mai mult și bine plasate:

    7 comentarii

  1. Aia cu panourile stb, doar o alta metoda de sifonat bani. Au mai fost (si inca mai sint cateva) panouri pe linia lu 40. Mai mult stau decat merg. Au avut afisate niste liste in fiecare statie, cu orele de venire ale stburilor. Vrajeala. Venea din parti la ora stabilita.
    Eu stau la cap de linie al unui tramvai si folosesc aplicatia stb. Nici la cap de linie n-o nimeresc cu orele. 1 din 5 vine la ora trecuta in aplicatie. Apropo, aplicatia aia iti arata in timp real unde este un mijloc de transport.
    Asa ca panourile vietii….bani prapaditi.

      (Citează)

    • Deci daca implementarea defectuoasa a catorva panouri te determina sa zici ca nu avem nevoie de un sistem de afisaj in tot orasul, sistem de afisaj cumparat din bani din PNRR, te rog sa-mi spui de ce avem nevoie de tramvaie sau autobuze noi?
      Si acolo se pot sifona bani si oricum avem deja tramvaie care merg foarte bine.

      Bai, unii sunteti cateodata maimute, jur. Sper sa nu ma lovesc de voi pe strada, si-asa sunt destui imbecili care-mi stau in drum pe oriunde as merge.

        (Citează)

    • Mijloacele de transport in comun trebuie sa aibe pe ele un tracker GPS care sa anunte pozitia lor la dispecerat, acolo sistemul va estima live cand ajunge la statia X sau Y. Fara asta panourile sunt cam inutile, doar sa afiseze niste timpi setati in planul de parcurs. Cumva situatia asta este in Timisoara, sunt panouri cam peste tot. Ajungi, vezi ca in 3-4 minute vine mijlocul de transport de care ai nevoie, apoi cand mai e un minut, se schimba la 8-9 minute. Nu e un obicei, dar se petrece destul de des. Per total sunt utile. Aplicatia insa e mai exact, acolo apare cand mijolcul de transport e in statie (boarding), apoi apare cand a plecat. Urmarea asta live, cu un ochi pe telefon si cu unul in zare la mijlocul de transport. Nu stiu de ce este discrepanta asta intre aplicatie si panoul de afisaj, poate update-uri mai dese la panouri ar ajuta. Calatorii placute!

        (Citează)

    • Toate stb-urile au un tracker gps pe ele. De asta le vezi in aplicatia stb, unde sunt in timp real

        (Citează)

    • Bogdanaș tati, este o diferenta intre niste panouri de afisaj si tramvaie noi, de ex. S-o lom pă rand:
      1. Panou’ dă afisaj are si el utilitatea lui, dar nu este indispensabil, iar istoria altor panouri montate de-a lungu timpului a aratat ca nu sint intretinute si relativ inutile. De ce-as crede ca pe viitor ar fi altfel. Oricum, acel panou nu te ajuta cu nimic sa ajungi din A in B. Tramvaiu functioneaza si fara el. Si cand s-o strica panou, asa o sa ramana c-o sa iasa nicusor (sau cine kkt o fi primar) si-o sa zica ca-s facute pe pnrr si ciuciu bani de reparatii acu.
      2. Tramvaiul nou: este un mijloc de transport care te ajuta sa ajungi din A in B, indiferent ca exista sau ba panourile de afisaj. Si fiind nou, nu te mai lipesti de scaunele alea jegoase si pișate de toti aurolacii. Cel putin ptr o scurta perioada, ptr ca si astea noi se vor jegoza. Si probabil in tramvaiele astea noi, n-o sa mai mori de cald vara.
      Asa ca un tramvai (sau autobuz) nou iti ofera, cel putin ptr o anume perioada, un nivel de confort mai mare. Panoul iti ofera o informatie pe care ti-o ofera si aplicatia stb. D-aia e bine sa ia tramvaie (autobuze) noi. Ptr confort.
      Sa puna si panouri, nu zic nu. Doar ca mi se pare cam tichie de margaritar. Sa repare sinele intai. Ca te zgîlțîie nenorocirile astea de tramvaie de faci hernie de disc. Iti recomand o plimare cu 40 intre mec si piata muncii. Dus intors. Asta mi-a venit primu in minte, da-s alte rute mai pîrnaie.
      Cat despre imbecilii care-ti stau in drum, vezi sa nu fie vitrine d-alea tip oglinda.

        (Citează)

  2. Intel a dat deja afara o tura de oameni anul trecut.

      (Citează)

  3. “Intel ieftinește Arc 750.” Interesant, pentru 1080p e suficient.
    A folosit cineva MyUS pentru transport? EshopWedrop vad ca nu mai au SUA, momentan.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus