un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Că nu ziceți că scriu degeaba de oferte: eu am cumpărat trei pungi de cafea Brewzeus

3 Feb 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Ca să nu credeți că scriu degeaba de oferte bune, eu am cumpărat ieri 3 pungi de cafea Brewzeus de la Freshful, când era la jumătate de preț. Am dat comanda chiar înainte de a scrie pe blog. De ce? Pentru că o știu și este foarte bună.

Comanda a sosit ieri seară, împreună cu alte chestii desigur. Mai au Brewzeus în Save Me, probabil sunt zeci de pungi.

Am văzut în comentariile de ieri că unii spuneau că este veche și deci nu mai are aceeași aromă. Nu este veche. Toate pungile primite de mine au fost prăjite pe 20 decembrie 2022. O cafea proaspăt prăjită nu se bea în primele două săptămâni după prăjire, că trebuie să mai piardă din dioxidul de carbon, ci în următoarele 8 săptămâni. Nu trebuie să mă credeți pe mine, o zice James Hoffmann, care a scris cartea despre așa ceva.

Dacă a fost prăjită pe 20.12.2022, a început să fie băubilă/pusă la vânzare în primele zile din ianuarie 2023. So old!

De asta termenul de 20 februarie este cel de calitate maximă, nu de expirare. Apoi, pe măsură ce pierde tot mai mult dioxid de carbon din boabe, face mai puțină cremă în ceașcă și poate își schimbă și aroma, deși asta și-ar da seama cineva care bea constant același brand și aceeași cafea. Vă invidiez dacă aveți papile atât de bune.

Noi bem cam o pungă de 250 de grame pe săptămână, deci pe cele trei de mai sus le voi bea chiar în intervalul lor de calitate maximă. Dacă Freshful vrea să mi le vândă la jumătate de preț probabil pentru că estimează că nu le va vinde pe toate până pe 20 februarie, cu atât mai bine!

    13 comentarii

  1. De ce?

      (Citează)

  2. Gazele conteaza mai mult daca faci expresso.La expresso daca nu au iesit gazele nu se prepara in mod egal.
    Daca faci cafeaua manual sau la presa e nevoie de 2/5 zile. La 2 saptamani pt variantele astea de preparare se pierde un pic din aroma. Acum depinde si cum au fost prajite, cum iti place, soiul, etc. Cu cat mai putin prajita, cu atat mai mult timp.

      (Citează)

    • Nu știu dacă ai dreptate în ce spui sau nu, poate ai. Îmi e foarte greu însă să cred că te pricepi în ale cafelelor când scrii expresso. Poate o faci ironic, nu știu.

        (Citează)

    • Chiar are dreptate cu privire la dioxidul de carbon. Cel puțin așa zice Hoffman, n-am testat personal.

      KMean, fără supărare, dar uite ăsta este un exemplu de manual cum, deși ai dreptate, oamenii nu te iau în serios pentru că nu scrii sau vorbești corect.

        (Citează)

    • Upvote pentru Matilda.

        (Citează)

  3. Lelitului meu nu-i place cafeaua mai veche de 2-3 saptamani de la prajire. Curgerea este neregulata, crema nu prea mai iese si trebuie sa ma duc cu rasnirea inspre minim odata cu ridicarea cantitatii. Exceptia este cafeaua de la Buimac, care se comporta bine chiar si la 1-2 luni dupa prajire.

      (Citează)

    • Ai incercat sa vorbesti cu el?

        (Citează)

    • Schimbă apa…

        (Citează)

    • crema se face de la dioxidul de carbon generat la prajire. de asta are multa cand e proaspat prajita. (ce fac espresoarele automate e alta poveste).

      daca o sa o gusti o sa vezi ca de fapt doar arata bine, nu este buna deloc, este foarte amara. daca o.indepartezi poti face cafeaua putin mai dulce.

      sunt de acord cu restul, partial. nu e un punct de la care nu mai e buna, scade gradual.

        (Citează)

  4. In primul rand ca acum te vor injura pentru ca ai luat 3 pungi si de aia nu mai este stoc si pentru ei.

    In al doilea rand, si de fapt mult mai important si mai eficient, este o oferta pe care *eu* o aprob si o sustin prin cumparari repetate.

      (Citează)

  5. Bravo. Acu pot sa dorm linistit.

      (Citează)

  6. Am cumpărat 5 pungi, printre care și cea cu văzutul momentului plin de recunoștință față de Moș Crăciun.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus