un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 20 ianuarie 2023

20 Jan 2023  ·

ȘTIRI  ·

24 comentarii

Pe lângă: circulația camioanelor este restricționată prin Piața Unirii. Să vedeți haos în trafic când vor începe lucrările de refacere și consolidare a planșeului Pieței Unirii.

    24 comentarii

  1. Revoluția prețurilor la eMag nu s-au terminat ieri?

      (Citează)

  2. Spoiala de milioane de euro făcută de Baluță la pasaj a ținut vreme de 3 luni si vreo 10 accidente. Logic era sa se înceapă cu consolidarea si apoi zugraveala.

      (Citează)

    • Zugraveala s-a facut acum cu 12 milioane de euro. Iar consolidarea este planificata pentru 2-3 ani cu 50 de milioane de euro.

        (Citează)

  3. neatza, revolutia preturilor la emag, nu mai e, da un 404, in rest vad ca Apple si Samsung tin sus tehnologiile alea care sunt, restul asteapta sa ‘inoveze’ dupa ei. Parca as fi dorit mai multa concurenta. Piata Unirii s-a dovedit clar ca pasajul nu are nimic doar ca nu e conform, tare as vrea sa coaca buba, un tir doua indoite nu e bai, dar a murit un om. A furat dar a si facut e slogan de imbecil.

      (Citează)

  4. xixache:
    Piata Unirii s-a dovedit clar ca pasajul nu are nimic doar ca nu e conform (…)

    Conform cu ce?

      (Citează)

  5. Mai interesant decat Revolutia preturilor expirata este ca se pot pune precomenzi la Playstation VR2. Eu am vazut la Emag (unde am si pus precomanda) si la Altex.
    Bundle-ul este cu jocul Horizon si costa vreo 50 euro mai mult ca in vestul Europei.

      (Citează)

  6. Apple cred ca vrea sa concureze cu Amazon pe piata de smart displays, ca Google Assistant este atat de prost incat numai oamenii care cred ca Philips Hue e maximum in ce priveste smarthome se pot gandi sa cumpere Google Nest Hub sau orice device cu asistent smart de la Google.

    Am smart speaker de la google de vreo 6 ani si am observat cum, in timp, a devenit din ce in ce mai prost. Gen ii zici sa aprinda lumina si iti spune ca nu stie despre ce vorbesti, desi a aprins-o fara probleme in ultimele 12 luni. Nu mai zic ca nu stie sa faca o multime de alte lucruri de care nwradu nici nu a auzit ca ar putea sa le faca un asistent smart, vorbesc aici doar de lucruri care mergeau ok si care au incetat sa mai mearga ok.

    In prezent nu-l mai folosesc la nimic in afara de a-l pune sa-mi gaseasca telefonul, dar si la asta da rateuri in 50% din cazuri.

    In schimb, in ultimii 2 ani am ajuns sa am 3 device-uri cu Alexa, din care unul cu display, si le recomand cu 2 maini. Google a pierdut definitiv competitia pe partea de smart assistants de cel putin 3 ani.

      (Citează)

    • A pierdut google atât de mult încât Amazon au dat afara tot departamentul care se ocupa de Alexa. Pentru majoritatea oamenilor, Google Assistant e foarte ok.

        (Citează)

    • Asta voiam sa spun si eu, din cate am inteles cei de la Amazon vor sa renunte la divizia care se ocupa de Alexa din cauza costurilor foarte mari de dezvoltare.
      Competitia va fi castigata de cel care ramane pana la final.

        (Citează)

    • da-ti-mi si mie un link ca nu stu despre ce vorbiti, sper ca nu despre alexa.com, care e o cu totul alta treaba

        (Citează)

    • Marean, hai ca nu e greu, chiar si pentru cineva asa fudul ca tine, un search pe google te scoate din rahat in secolul asta. Lasi impresia ca asistentul ala al tau a devenit mai inteligent decat proprietarul.

        (Citează)

    • pai nu am gasit la prima cautare, de aia am intrebat.
      De-abia la a doua cautare am gasit ceva, si uite partea amuzanta:

      Costin: “Amazon au dat afara tot departamentul care se ocupa de Alexa”

      Andrei G: “Amazon vor sa renunte la divizia care se ocupa de Alexa”

      Realitatea: “Although the company has said it still has “conviction in pursuing” Alexa, an employee in anonymity told Business Insider that the company currently has no clear directive for devices in the future and that since the hardware isn’t profitable, there’s no clear incentive to keep iterating on popular products.”

      Deci nu numai ca Amazon nu a dat pe nimeni afara de afara de la Alexa, nu numai ca nu vor sa renunte la Alexa, ba chiar sustine ca continua cu Alexa.

      Ce-i drept, a existat un angajat anonim care a zis ca nu e clara directia.

      Daca zic ca sunteti analfabeti functionali, va suparati.

        (Citează)

    • Uneori îmi pare că ești un Gaelex mai cizelat puțin. La tine este adevărul absolut.
      Amazon a început concedieri prin noiembrie. Ghici care e una din divizii unde au făcut puțin curat.

        (Citează)

    • Faza funny este ca am scris acest comentariu pentru ca ma enerveaza siguranta cu care Radu face tot felul de afirmatii. De ex el nu a testat niciodata Alexa, doar Google, asa ca il ia pe Dunning Krueger in brate si vorbeste nonsalant doar despre Google, fara sa ii treaca prin cap ca lumea e mai mare decat crede el.

      Si mai are multe faze din astea pe partea de smart home (si nu numai) in care este ignorant si nici prin cap nu ii trece ca ar putea sa fie ignorant. La el cele mai bune becuri sunt alea pe care le are el, cele mai bune camere la fel samd samd… Universul nwradu la smarthome inseamna Philips, Tapo si Google.

      Faza funny e ca Costin zice ca sufar si eu de aceeasi siguranta care pe mine ma enerveaza la nwradu. :-))

      Mna, o fi.

      Dar macar ignoranta mea e mai mica, ca eu am vazut si folosit mai multe produse smarthome decat Radu.

      PS Paul Hibbert zice de mult ca google assistant e varza fata de alexa, cauta pe YT. Nu ca ar fi vrro somitate, dar zice si de ce.

        (Citează)

  7. Uneori la știrile zilei linkurile sunt cu bold (ieri) alteori fara bold, azi.
    E vreun motiv anume pt asta? E cam confuzant…

      (Citează)

  8. Păi fuziunea e gata, ce consultanță mai vrea statul Român acum? Asta nu trebuia înaintea semnării contractului dintre Telekom și Orange?

      (Citează)

    • Orange mai cere o reducere de 24 de milioane euro din pretul de achizitie pe motiv ca Telekom a masluit rapoartele financiare inainte de vanzare. Statul are nevoie de un consultant care sa verifice si sa conteste auditul facut de Orange.

        (Citează)

  9. Marean:
    Gen ii zici sa aprinda lumina si iti spune ca nu stie despre ce vorbesti, desi a aprins-o fara probleme in ultimele 12 luni.

    Așa a început să facă mașina în ultima vreme. Îi zic să oprească navigația și ea crește temperatura. Și mașina nu e smart. Nici Smart.

    Ce voiam să zic e că vreau mașină smart.

      (Citează)

  10. xixache:
    neatza, revolutia preturilor la emag, nu mai e, da un 404, in rest vad ca Apple si Samsung tin sus tehnologiile alea care sunt, restul asteapta sa ‘inoveze’ dupa ei. Parca as fi dorit mai multa concurenta. Piata Unirii s-a dovedit clar ca pasajul nu are nimic doar ca nu e conform, tare as vrea sa coaca buba, un tir doua indoite nu e bai, dar a murit un om. A furat dar a si facut e slogan de imbecil.

    Tu zici că nu e conform? În calitate de?
    Nu șoferii care intră într-un pasaj marcat de 2,30 cu autoutilitare peste aceasta valoare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus