un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 10 ianuarie 2023

10 Jan 2023  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

  12 comentarii

 1. Vodafone a patit ca Digi, i-au scos ungurii de pe piata lor in acelasi stil. Orbanul pregateste ceva, poate le face si ungurilor internet “national”, ca in China sau ca la rusi. Si asa i-a indobitocit pe toti cumparand cam tot ce inseamna presa in Ungaria (si prin transilvania).

    (Citează)

  • Da, este tot mai dubios ce se intampla in Ungaria. Pare ca Orban pregateste ceva, sper sa nu devina un Putin mic.
   Pentru ca ghici ce teritorii viseaza. Iar Romania se va afla exact ca intr-un cleste, intre Ungaria si Rusia.

   Totul depinde de cum va iesi Putin din razboiul cu Ucraina. Daca va iesi pe cai mari, va creste si Orban. Daca va pleca cu coada intre picioare, va deveni mielusel si Orban.

   Intre timp, cetatii unguri chiar mai pot face ceva. Dar parca sunt si ei indobitociti la fel ca rusii.

     (Citează)

 2. jeez ce fail a mai fost Maxda MX-30.

    (Citează)

  • CX-60 e foarte faină în schimb.

     (Citează)

  • Asa aud, insa e la pret de premium. Si bine, termica. Mazda face termice ok, electrice not so much.

     (Citează)

  • E hibridă, asta e partea mișto. Și nu e chiar atât de scumpă dacă o pui în context. Spre exemplu eu mă uitam la un Volvo V60 T6, dar CX-60 e mai bine echipată la un preț ceva mai mic.

     (Citează)

  • E interesant ce au făcut un range extenderul asta: au pus un motor termic sa încarce bateria doar, masina mergand electric in continuare. Ca și când as cumpăra un generator pe motorina în portbagaj. Oare o considera hibrida sau electrica?

     (Citează)

  • Sunt curios care va fi consumul acestui motor? Teoretic va functiona constant la regimul de turatie ideal (cuplu maxim) asa ca ar trebui sa fie mai eficient decat un motor clasic chiar si in conditiile in care se pierde o parte din energie cu transformarea pentru incarcarea bateriilor.

   Punctul slab va fi ca autonomia pare in continuare destul de mica. Mazda a declarat ca masina va avea o autonomie totala de aproximativ 500 km, adica 250 km pe baterie total incarcata + 250 km proveniti din alimentarea de la motorul pe benzina. Adica daca pleci cu bateria pe zero, probabil vei avea doar 250 de km pana cand trebuie sa faci plinul.

     (Citează)

 3. Am ras la roverul de pe Marte :)) good one

    (Citează)

 4. Apropo de penultima stire , se intreaba cineva -retoric evident – de ce grupul Canal + nu a intrat in Romania ? Din ce stiu, au fost tatonari, dar cerintele de calitate ale grupului nu se pupau cu “fanariotismele” tipice “mioritice” (vezi de exemplu cazul jecmanirii echipei Tim Burton , cu serialul “Wednesday” ) sau mediocritatea canalelor de sport de la noi…

    (Citează)

  • este ca focusat.ro
   “Focus Sat este o marcă înregistrată parte a Canal+ Luxembourg S. à r.l. “© 2022 Canal+ Luxembourg S. à r.l.”

     (Citează)

  • @George, tinand cont ca Focus Sat este detinut de Canal +, ar putea crea orice pachet care sa contina productiile companiei. Daca nu au facut asta, inseamna ca de fapt costurile de licentiere sunt prea mari.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus