un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Încercați voice search pe televizoare LG, s-ar putea să vă surprindă plăcut

30 Jan 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Am două televizoare LG în casă. Ambele OLED, dar nu contează asta, ambele cu Magic Remote, telecomanda pe care o agiți în aer și se mișcă astfel cursorul pe ecran.

Telecomanda aceasta în sine este un avantaj mare pentru televizoarele LG pentru că face foarte simple și rapide interacțiunile prin diversele meniuri din aplicații. Devine foarte rapid să introduci un user și o parolă sau să navighezi prin Netflix.

Recent însă am descoperit că funcționează foarte bine și introducerea de voce, în special pe voice search. Practic, acum caut pe YouTube și alte programe din voce. Câtă vreme canalul căutat este unul cu nume în engleză, în 95% din cazuri televizorul detectează foarte bine ce am pronunțat și găsește rapid canalul respectiv. Funcționează foarte bine inclusiv cu nume proprii precum Linus Tech Tips sau Babish.

Dacă aveți un tv LG cu o astfel de funcție, încercați-o, s-ar putea să vă scutească ceva timp. De fapt, încercați-o pe orice televizor aveți, că cel puțin în aplicația YouTube este folosit motorul de voice recognition al Google, deci ar trebui să funcționeze la fel de bine.

    14 comentarii

  1. Sau dezactivați funcția de ascultare complet, dacă puteți.

      (Citează)

    • De ce ?

        (Citează)

    • Stiu ce spui, si eu evit asistentii vocali de obicei. Dar aici microfonul e pe telecomanda alimentata de 2 baterii AA, si e activat prin apasare de buton. Deci presupun ca daca ar asculta permanent ar manca baterii pe paine, ceea e nu e cazul.

        (Citează)

  2. Și eu am descoperit-o și o folosesc de mai bine de un an, comenzile favorite fiind “Turn off the TV after xx minutes” urmată de “Screen off” seara, când mă pun la somn :)

      (Citează)

  3. Am un prieten care are un LG din asta.
    Cautatul de manele pe youtube functioneaza ireprosabil.

      (Citează)

  4. Am un samsung care are telecomanda cu microfon. Si cand ma satur de uitat la gadea, ii spun play cher turn back time. Si intra imediat in youtube si mi-o arata pe cher in chiloti pe crucisator.
    Dupa ce ma satur si de cher ii zic “sleep timer in 6 minutes” si zbang se executa. Sau cand ascult muzica pe atomic ii zic “turno ff image”. Si se supune. Ramane doar sunet, ca sa fac economie la enel.
    Sau ii spun “tell me a joke” si-mi spune o glumita funny in engleza. E misto functia asta.

      (Citează)

  5. Sorin:
    Deci presupun ca daca ar asculta permanent ar manca baterii pe paine, ceea e nu e cazul.

    am tot LG cu aceasta telecomanda si nu reusesc sa numar 30 de zile fara sa schimb bateriile. Chiar vreau sa intreb, cat tin bateriile la telecomanda ‘aia cu cursor’ de la LG?

      (Citează)

    • Am televizorul (55C12LA) din 28 Iulie 2021 si cred ca am schimbat bateriile o singura data.

        (Citează)

    • Eu am televizorul de 3 luni si n-am schimbat inca niciodata, si folosesc acumulatori de-aia semiieftini de Ikea. Bateriile alkaline bune ar trebui sa tina mult mai mult decat acumulatorii.

        (Citează)

    • Cea originală cu care a venit televizorul la fel făcea, luna și bateriile. Am luat una de pe evomag, țin bateriile un an sau peste.

        (Citează)

    • 2Du: am tot LG cu aceasta telecomanda si nu reusesc sa numar 30 de zile fara sa schimb bateriile. Chiar vreau sa intreb, cat tin bateriile la telecomanda ‘aia cu cursor’ de la LG?

      Am LG C1 luat prin Aprilie 2021 si inca nu am schimbat bateria originala cu care a venit.

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      31/01/2023 la 12:52 PM

      Eu am tot un OLED de la LG la care nu am schimbat nicio dată bateriile de când l-am cumpărat (aproape un an jumate)

        (Citează)

  6. Aveti idee care este cuvantul sau fraza de activare a asistentului vocal?
    Se intampla foarte des sa auda ceva si sa se activeze singur asistentul fara sa apas pe butonul de microfon de pe telecomanda.
    Sunt convins ca are un cuvant de activare in genul OK Google.
    P.S: am incercat cu OK, LG sau cu LG simplu dar nu merge :(

    Tnx

      (Citează)

  7. Nu am gasit utilitate pentru asta, nici nu a prea facut treaba in romana asa ca nu am folosit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus