un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Despre flori frumoase și alte lucruri mici ce trebuie apreciate pentru o viață mai bună

23 Jan 2023  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Într-o seară stăteam în pat, aproape de adormire. Matilda deja moțăia, eu citeam o carte.

La un moment dat se întoarce Matilda spre mine și, cu voce din aceea ruptă de somn și totuși plină de încântare, îmi spune “aaah ce flori frumoase am văzut astăzi!”.

Am notat momentul acela în programul meu de notițe din telefon, așa că știu că a avut loc pe 16 iulie 2021. În acea zi fusesem în Piața Obor pentru niște cumpărături uzuale, poate niște mititei, cum se face. În Obor erau și multe flori la vânzare și ne-am uitat la toate mușcatele, panseluțele, crinii și ce mai era pe acolo, foarte multe flori și de toate culorile plăcute.

Pentru Matilda astfel de lucruri mici îi transformă ziua într-una extraordinară. Strălucește de câte ori trece pe lângă bujori grăsani sau frezii frumos mirositoare, mi le arată cu entuziasm, le reține și le povestește cu plăcere multă vreme mai târziu.

De fapt, din acel moment am început să-i cumpăr mai des flori, văzând cât de mult îi plac. Mă simt eu bine când o văd cum se uită cu plăcere pentru câteva zile la vaza în care stă chiar și un buchețel din acela mic de câțiva lei precum au la intrarea în supermarketuri sau hipermarketuri.

Eu sunt mult mai puțin sensibil la astfel de lucruri. Cumva mă uit mereu la the bigger picture și nu apreciez suficient lucrurile mici și bune din viață, așa că de multe ori trec neobservate pe lângă mine. Mă bucur că le observă Matilda, că îi fac ziua mai bună și mi le arată și mie, ca să le apreciez și eu. Îmi place acest mod de a privi viața și în timp mi-am dat seama că mi l-a insuflat și mie un pic.

Alice seamănă cu mine la trăsături, dar sper să semene cu maică-sa la empatie și compasiune și dorința de a face bine altora și de a se bucura de tot ce se are bun în jurul ei. Dacă doar pe jumătate împrumută astfel de trăsături morale, oricum va fi o persoană extraordinară.

Astăzi este ziua Matildei. Acum câteva zile i-am arătat notița aceasta din telefonul meu, pe care o păstrez acolo de un an și jumătate, și i-am spus povestea ei și de ce o apreciez atât de mult și din acest motiv. A fost felul meu de a-i mulțumi și pentru 11 ani de relație, ceva ce aniversăm tot în perioada aceasta.

    24 comentarii

  1. La multi ani !
    Sa va bucurati de minunea mica ! SI de altele daca or mai veni!

      (Citează)

  2. La multi ani! Astfel de momente fac relatia sa mearga, sa fiti fericiti!

      (Citează)

  3. Ce dragut! Dar femeile au circuitele altfel si se bucura la nimicuri din astea.

      (Citează)

  4. La mulți ani, Matilda!

      (Citează)

  5. Plimbatul pe strazi te revigoreaza daca ai ochi pentru lucrurile mici. Multi zic ca s-ar plictisi daca ar hoinari ca mine. De exemplu, sambata am trecut pe langa o casa cu o curticica de vreo 10mp intre ea si strada, plina cu ghiocei. Cred ca nu era nici un fir de iarba, doar pamant negru cu ghiocei. Nici nu mi-am dat seama cum s-ar intra in curtea aia altfel decat pe fereastra foarte joasa a casei. Dragut.
    La multi ani!

      (Citează)

    • Și noi ne plimbăm des pe străduțe. Sunt o mulțime de zone frumoase prin oraș și de case bine aranjate.

      Zilele trecute am fotografiat și eu ghiocei în curtea unei case, creșteau frumos acolo.

        (Citează)

  6. O familie frumoasă! Ani mulți și binecuvântați împreună!

      (Citează)

  7. La multi ani, sa fiti sanatosi.

      (Citează)

  8. La multi ani sanatosi!

    Apropo de subiect, saptamanal îi iau doamnei flori. Nimic deosebit, buchete d-alea de la lidl. 15 trandafirasi sau 9 lalele sau ce-or avea aia pe moment. Mai scap si la cate-o aroganta gen un trandafir mare si gras de 15 lei, da mai rar. Se uita la vaza cu flori si se bucura, cum m-as bucura io sa viu acas si sa gasesc 6 mititei grasi si zemosi cu niste cartofi prajiti langa si o halba cu berica rece.

      (Citează)

  9. La multi ani, Matilda! La multi ani, Radu&Matilda! Sa fiti sanatosi si fericiti si sa va bucurati de minunea aia blonda!

      (Citează)

  10. Mulți ani înainte, fericiți și sănătoși! :)

    Și mie îmi place să văd florile, de orice fel ar fi.

      (Citează)

  11. La mulți ani!
    Maria prefera florile netăiate. Nici mie nu-mi place prea mult ideea de a tăia florile, am eu nebunia asta, sa nu ucid nici măcar o plantă daca pot să nu o fac. Nu râdeți de mine, sunt cam fătălău :) (genul de fătălău care plânge și la filme), un fel de mascul omega. :)
    Recunosc, în ultimul timp am cam neglijat sa-i fac mici cadouri, o să mă corijez.

      (Citează)

    • Și noi avem plin de ghivece prin casă, în general orhidee. Din cauza pisicilor le putem ține doar la înălțime și nu mai avem loc de altele noi, s-au ocupat toate “sloturile”.

        (Citează)

  12. La mulți ani, Matilda! Să fiți fericiți toți trei!

      (Citează)

  13. La mulți ani frumoși împreună!

      (Citează)

  14. La multi ani, Matilda! Sa fiti sanatosi si fericiti, Alice sa va aduca numai bucurii si sa aveti parte de tot ceea ce va doriti! Ma bucur mult cand mai cunosc (chiar si virtual) oameni nascuti in aceeasi zi si luna cu mine.

      (Citează)

  15. Mulțumesc frumos pentru urări 🤗❤️ Va doresc sa aveți cu toții un an minunat, plin de sănătate și bucurii, fiecare cu ce-și dorește.

    Radu – best husband ever 🤗 chiar nu mi-a venit sa cred ca ai ținut minte momentul ăla așa random și ți l-ai și notat să îl ții minte. ❤️

      (Citează)

  16. La mulți ani!

    Sănătate, fericire, iubire, putere de munca și muuuuuult noroc!

      (Citează)

  17. cel mai frumos articol!

      (Citează)

  18. La multi ani sanatosi si voiosi, Matilda; esti minunata (ma bucur sa te cunosc macar asa prin blog), te imbratisez! Azi e si ziua sotului, cheers, sa aveti si voi si noi o zi cat mai frumoasa!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus