un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Altex instalează stații de încărcare electrică prin parcările magazinelor (dar contra cost)

19 Jan 2023  ·

AUTO  ·

14 comentarii

Pe principiul ce mai face Altex, orice numai să nu modernizeze business-ul: pune stații de încărcare electrică în parcările unor magazine.

Ce sunt toate stațiile numite Greenfield? Nu știu. Oricum, legenda este clară, sunt stații normale de 22 kW dar și unele mai rapide de 60 kW. De notat și că au instalat mai multe stații rapide decât standard.

Fotografiile din site arată stații PolyFazer. M-am uitat pe site-ul lor, dar este foarte dificil de utilizat, iar o mulțime de pagini de prezentare a produselor duc la “ne pare rău, nu a fost găsită pagina”.

Mai important, însă, este că încărcarea este pe bani:

Alimentarea autovehiculelor este contra cost: de la 1,59 lei/ 1 kWh (AC- 22 kW) sau de la 2.45 lei/kWh (DC – 60 kW). Pregatim in viitor extinderea statiilor de incarcare.

Ceea ce mi se pare normal, că nu cred că trăim în lumea în care să-ți ofere cineva curent electric gratuit, mai ales la puteri mari. Sau înțeleg o astfel de gratuitate pe la marile hipermarketuri, unde oricum coșul mediu de cumpărături este mare, dar la Altex te duci uneori după un mouse sau un router.

Nu știu dacă instalarea de stații electrice este o consecință a acelei legi care impulsiona firmele să instaleze astfel de dispozitive sau dacă a fost în totalitate ideea Altex. Oricum, însă, good job, așa crește rețeaua de încărcare și disponibilitatea stațiilor.

Noi, de exemplu, mergem de câteva ori pe an la Galați, la părinții Matildei. Nu știu care este situația stațiilor de încărcare în Galați, dar acum sunt unele rapide la Altex-ul de la Billa, plus altele la Altex-ul din Brăila. Îmi mai lipsește doar mașina electrică.

    14 comentarii

  1. “ orice numai să nu modernizeze business-ul”

    Oricat ar moderniza nu o sa iasa din colimatorul blogurilor din romania

      (Citează)

  2. E o modernixare de business, pana la urma. Cam normal sa fie contra cost, sau o reducere daca ai bon peste o anumita valoare, etc, dar exemplu e de urmat, chiar si la parcarile de resedinta, de bloc, as face o solutie cu distribuitoare, nu statie la fiecare loc, sa nu mai fie panica, si atunci o sa vada lumea electricele mai relaxat.

      (Citează)

  3. E bun ca au pus statie la..Husi (Vaslui)…

      (Citează)

    • Eu cred ca e cea mai buna locație dintre toate de pe harta:
      1. Hub de tranzit extrem de aglomerat(cu vad mare) cu Republica Moldova
      2. Lipsa concurentei
      3. Cerere foarte mare pt ca in Rep Moldova nu mai ai unde sa alimentezi pe aproape…

        (Citează)

  4. 2.45 per kw la rapida, ca sa nu te ia somnu langa incarcator. Adica o umplere la un spring e 2.45×33. Parca de 33kw e bateria la spring. Deci 80 lei. Ptr 200 km in medie. Am zis bine?

      (Citează)

    • Dacia Spring are un port CCS, 34KW DC. Încarci in 66% din timpul pt 22KW. Nu stiu cum sunt porturile astea, sper sa existe compatibilități.

      Oare poti selecta incarcare de 22KW pe un charger ce suporta 60KW?

        (Citează)

    • au mufe diferite.

        (Citează)

    • Asa o fi. Ceea ce înseamnă jumătate din cât ai plăti pe motorină. Și asta la prețul,,Altex,, care foarte mare. Acasă te costa jumătate. Jumătate din jumătate fata de motorina.

        (Citează)

    • La Altex pentru curent alternativ te cost 1,59 lei/kWh. Iar acasa, cu exceptia celor care au contract cu Hidroelectrica, acelasi curent alternativ te costa 1,3 lei/kWh. Asadar nu te costa dublu decat daca vrei incarcare rapida.

        (Citează)

    • Hidroelectrica e gratis ;)

        (Citează)

  5. Așa anacronic cum zici tu că este, Altex oferă prețuri mai bune decât sponsorul care nu respectă contractul Genius zile la rând.
    Ți-am zis că noua mea pasiune este “comandă și retur”?
    Pentru că am Genius, da, da..

      (Citează)

  6. Și să nu mai zic că Altex Turnu Măgurele e în Alexandria! E de la ei de pe site harta? :)

      (Citează)

  7. Hai sa-ti spun ce inseamna o locatie “greenfield” in domeniul retail: iti construiesti de la zero magazinul tau, de obicei tip hala , spatiul fiind numai al tau. Nu este niciodata in interiorul altei claditi tip mall, ci de obicei face parte dintr-un retail-park.
    De multe ori se gasesc in astfel de parcuri in combinatii cu magazine Kaufland, bricolaj, cate un KFC/Mc sau alte “ancore”.

      (Citează)

  8. Este absolut normal și firesc să coste. Sincer mi s-a luat câte spark-uri am văzut prin parcările hipermarketurilor care oferă gratuit încărcarea electrică.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus