un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am testat trei instalații de lumini de Crăciun care se aprind direct pe lumină continuă

6 Dec 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Mulțumesc tuturor pentru recomandări de instalații de Crăciun. Am cumpărat de pe eMAG trei instalații diferite Lumineo și toate trei fac ceea ce doresc eu, adică se aprind direct pe iluminare continuă, steady on cum se numește în domeniu, nu pe vreun joc de lumini deranjant la ochi. Asta îmi permite să pun o priză inteligentă pe brad și pe alte decorațiuni ca să se aprindă singure luminile pe la ora apusului și să se stingă după vreo 5 ore.

Iată-le pe cele trei cumpărate de mine și cum arată ele.

Lumineo Compact Twinkle Micro-LED, 480 de LED-uri pe 6 metri, plus încă 5 metri de cablu. Eu am luat varianta cu LED-uri multicolore și cablu alb, că vreau să o disimulez pe lângă un perete pe asta.

Sunt microled-uri în sensul că becurile în sine sunt mai mici (LED-urile nu au capsulă așa voluminoasă în jurul lor), dar tot foarte luminoase. Sunt și așezate în spic pe cablu, adică se ramifică din cablul principal. Au ștecher simplu și apoi o cutiuță cu buton pe ea pentru ales jocul de lumini, dar primul joc este Steady On și oricum reține ultimul mod ales atunci când o scoți din priză și apoi o alimentezi din nou.

Christmas Lights Compact Twinkle, 400 de LED-uri pe 10 metri, plus încă 5 metri de cablu. 90 de lei, ceea ce mi se pare un preț bun pentru 400 de LED-uri. eMAG se jură că sunt Lumineo, dar pe cutie nu scrie nici un brand.

Asta nu contează, funcționează foarte bine. Butonul de schimbat modurile este pe ștecher. Primul mod este chiar Steady On. Instalația are însă memoria ei, se aprinde pe ultimul mod pe care ai stins-o, dacă nu vă place cel Steady On din diverse motive.

 

Lumineo Micro-LED ramificată, 832 de LED-uri puse pe 16 “ramuri” diferite, plus 5 metri de cablu. Ideea este că pe acestea le agăți sus în brad de locul în care se întâlnesc toate și apoi coboară vertical 16 ramuri cu LED-uri. Este mai jos o schemă pe cutie.

Nu are joc de lumini. Se aprinde continuu și așa rămâne. LED-urile sunt micuțe, practic integrate în cablu, care pare și el mai fragil decât altele.

Primele două instalații sunt exact ce îmi trebuie, au lumini plăcute și viu colorate și le-am păstrat. A treia este ceva mai specializată, este pentru cei ce vor un brad cu lumini verticale, nu spiralate.

    7 comentarii

  1. De vreo 15 ani nu am mai montat vreun brad, doar o coronita in curte langa intrare, si sanatate, nu ne mai batem capul cu ace, cu luminite, impachetat, despachetat…destul se impodobeste orasul si peste tot pe unde mergi, am considerat ca a fost mai usor in familie si asa am mers.

    A avansat si tehnica si cred ca daca chiar se vrea, de exemplu, se pot programa becurile LIFX ca sa animeze in diferite culori pentru a crea o ambianta de sarbatori. As fi explorat un astfel de topic, de automatizare folosind becurile existente, decat a da bani pe ceva folosit doar cateva saptamani pe an.

      (Citează)

    • Pe mine mă enerva ideea de a tăia un copac doar pentru chestia asta. Am încercat câțiva ani să iau unii mai mici, în ghiveci, pe care să îi plantez după. Unii au rezistat, alții nu, așa că am găsit altă soluție: am făcut un brad stilizat din niște resturi de lemne. Arată bine, îl împodobim de sărbători și în rest îl folosim ca raft pentru diverse chestii.

        (Citează)

    • Peste 50% din brazii taiati de Craciun provin din pepiniere si au fost plantati special pentru aceasta sarbatoare. Sunt mult mai muti copaci taiati pentru incalzirea pensiunilor de la munte in perioada sarbatorilor decat pentru impodobirea caselor.

      Eu am un brad artificial cumparat acum 6-7 ani. Dar nu pentru ca as fi crezut ca este mai ecologic, ci pentru ca atunci un brad natural care sa aiba o forma frumoasa costa cam de 2 ori mai mult.

        (Citează)

    • Trista viata!

        (Citează)

  2. Asteptam sa vedem rezultatul Radu

      (Citează)

  3. Acum am pus luminițele. Priza cu control wifi doar on/off. Am un model de lumini care pare că păstrează ultimul model de aprinderi. Scrie te rog pe email să îți trimit poza cu cutia…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus