un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știți o instalație de Crăciun care nu clipește, ci se aprinde direct pe lumină constantă?

3 Dec 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

42 comentarii

Revin cu o problemă spinoasă, cea a instalațiilor electrice de Crăciun care clipesc în diverse moduri atunci când le bagi în priză și trebuie să apeși de multe ori pe un buton pentru a le duce la modul care-mi place mie, adică toate LED-urile aprinse permanent, fără nici un joc de lumini. Știe cineva unde se pot găsi la sigur astfel de instalații?

Spun asta pentru că vine perioada decorării casei. Eu folosesc o priză inteligentă Tapo pentru a porni automat bradul la ora apusului și pentru a-l închide pe la ora 23. Problema este că instalația din el clipește by default atunci când este alimentată și eu trebuie să mă bag de-a bușilea undeva în spatele bradului, lângă priză, ca să apăs de 7-8 ori pe un buton al instalației ca să o duc pe modul Steady On.

Și știu că nu toate instalațiile sunt așa. Am trei în casă. Una dintre ele se aprinde direct pe ultimul mod în care a fost utilizată, exact cum mi-ar plăcea mie. N-a fost nimic șmecher la mijloc, am cumpărat-o la întâmplare și așa s-a nimerit. Celelalte două, adică fix cea de brad și încă una pe care o înșirăm peste mobilă, clipesc de zici că vor să-ți provoace epilepsie.

Anul trecut am văzut o instalație mișto în Carrefour. În loc de buton care trecea succesiv prin toate modurile de funcționare, avea un soi de comutator mecanic pe lateralul “cutiuței” și îl lăsai pe acela pe poziția pe care o doreai. N-am cumpărat-o atunci, aveam casa deja decorată și am zis că rezolv la anul. Guess what? Am fost săptămâna trecută atât în Carrefour Baneasa cât și în Parklake și nu mai au astfel de instalații. Au altele, cu buton chior. În Băneasa sunt mult mai bine prezentate, sunt toate băgate în priză și te poți juca acolo cu ele, de unde și știu că niciuna nu este ce-mi trebuie mie.

Am scris anul trecut despre asta. Mi-ați spus mulți în comentarii că aveți instalații marca Twinkly. Le știu, sunt foarte mișto, au o aplicație cu care inclusiv poți mapa poziția lor în bradul de Crăciun și apoi poți configura cum să se aprindă becurile în funcție de asta. Cele Cluster par foarte mișto, au multe LED-uri apropiate, cred că sunt foarte spectaculoase. Sunt însă și foarte scumpe.

Mai există cele Lumineo, tot o marcă renumită în domeniu, dar despre care nu știu dacă pot fi configurate așa cum vreau eu. Par foarte bune, însă.

Mă gândesc că poate găsesc o instalație clasică ieftină, care să stea mereu aprinsă și atât sau care să rămână pe ultimul joc de lumini dacă o scoți și o introduci la loc în priză. Știți vreuna?

    42 comentarii

  1. De la Jumbo am luat unele care nu clipesc 😁

      (Citează)

  2. Majoritatea pe care le-am luat, chinezării, păstrează ultimul mod selectat. Începe cu jocuri de lumini, dar dacă aleg lumina continua și le scot din priza, raman pe lumina continua când le pornesc din nou, dar sunt luate dintr-o piața din Argeș, asa ca nu te ajuta.
    Daca nu găsești, poți merge la cineva sa iti facă by pass la placa, ca sa fie legate pe direct.

      (Citează)

  3. Am luat din lidl acum ceva ani, am ramas masca cand am vazut ca nu clipesc, nici macar switch nu avea, bagat in priza si aia e, lumina calda.

      (Citează)

    • Mergi cu ea la orice electrician daca nu ai tu chef sa folosesti pistol de lipit si prelungeste cablul de la cutiuta pana la primul led ca sa nu te mai bagi prin pozitii ciudate pe langa brad sau muta cutia de la alta instalatie care are modelul de joc de lumini pe instalatia pe care vrei sa o tunezi.

        (Citează)

    • Majorittea instalatiilor sunt generice luate aduae din China. In interior au un controller, o memorie eeprom etc. La unele s-au zgarcit și nu au mai plantat eepromul. Trebuie să o verifici in momentul achizitiei, sau dacă gasesti una defectă sa faci un transplant de eeprom.

        (Citează)

  4. Au la Hornbach ( cel putin la cel din Militari ) simple cu lumina calda.

      (Citează)

    • Pepco.
      120 LED uri multicolore fără niciun joc de lumini sau controller pe ele. 27 lei a dat soția.
      Le urăsc. 😀

        (Citează)

  5. Am luat din Leroy Merlin acum 2 ani o instalatie care are doar modul “steady on” si temporizator direct pe incarcator. Pretul asemanator cu orice alta instalatie. Brandul este Emos.

      (Citează)

  6. Jumbo, Pepco sau magazinele chinezesti.
    Am cumparat recent din toate 3, fara sa clipoceasca.
    Dintre cele 3 variante, Pepco are gama mai mare de instalatii statice unele chiar si cu baterii (sau cel putin asa am nimerit).

      (Citează)

  7. Am luat eu ieri una din Dedeman, pe baterii, lumina calda. O folosesc la exterior. Cand o pornesti sta 6h aprinsa, apoi 18 ore off. 50 de lei.

      (Citează)

  8. O idee ar fi sa folosesti un prelungitor asa incat sa nu mai fie nevoie sa te bagi de-a busilea in spatele bradului ca sa ajungi la butonul instalatiei.

    Sau daca asta e prea simplu, ai putea sa iti faci tu o instalatie DIY, cu leduri adresabile (2812 sau variante), controlate de un ESP 32 pe care incarci WLED.

    Uite tutorial pt cine vrea, eu am facut pt alt proiect. Si nu numai ca pornesc/se opresc singure, dar poti sa scrii “TAPO E DE RAHAT” sau ce vrei tu cu ele.
    https://youtu.be/tXvtxwK3jRk

    Ideea e ca oricare din aceste 2 variante este mai buna decat sa te plangi pe internet ca nu ajungi la buton si ca nu stii de unde sa cumperi o chestie care literally se gaseste peste tot, desi tu folosesti TAPO.

    Si asta a doua oara.

      (Citează)

    • Cand ai bebe abia daca reusesti sa te barbieresti, si tu vrei sa modifice o instalatie de lumini? Asa comanzi online ce ai nevoie si gata!

        (Citează)

    • @Marean, foarte misto controller-ul ala. Cred ca o sa incerc sa fac si eu un sistem pentru exterior, sper doar sa gasesc un magazin de unde sa pot comanda componentele si sa le primesc inainte de Craciun.

        (Citează)

  9. Eu sunt curios ce priza folosesti ca imi trebuie si mie. Eventual chiar un prelungitor conectat ar fi util. Multumesc

      (Citează)

  10. Când am instalat hue, pt dormitor am luat doua veioze cu design plăcut problema era ca erau din acelea ce modificau intensitatea la atingere și afectau becurile hue (nu se aprindeau, clipeau, samd) am luat șurubelnița, cutter și banda izolanta, am desfăcut veiozele și m-am ocupat de cabluri, dezactivand practic întrerupătorul la atingere. Nu am desfăcut veci o petarda din-asta chinezeasca pt luminițe dar cred ca merita încercat ce am făcut cu veiozele.

      (Citează)

  11. La Lidl (Olanda) am gasit una compatibila cu Hue (zigbee). 20 de euro:
    https://ibb.co/p479m1H

      (Citează)

  12. A scos si Philips Hue o instalatie de pom. Parca tu ai deja becuri Hue asa ca probabil o integrezi usor. Eu tot pe Twinkly m-as duce e interesanta integrarea aia cu modulul de muzica.

      (Citează)

  13. Chiar ieri am luat o instalație tip perdea din LIDL. Eu m-am bucurat că au un singur mod de funcționare, adică cel permanent deschise, în timp ce colega de cameră ar fi vrut să clipească. 90 lei am dat pe ea,

      (Citează)

  14. Alea de la Jumbo sunt niste pocnitori, va rog nu mai recomandati. 3 am luat, niciuna nu m-a ținut mai mult de 2 săpt.

      (Citează)

    • 240 leduri (15 metri) multicolore fara joc de lumini, cumparate acum 3-4 ani din Jumbo conectate la o priza Sonoff merg brici

        (Citează)

  15. PartidulSpecialiiRomânia

    03/12/2022 la 4:11 PM

    Nu-ti trebuie priza inteligenta de la emag cand ai priza inclusiv la locul 98 vagonul 8

      (Citează)

  16. Radu ai uitat ca ești inginer? Știu că pofta de meșterit e cu du-te vino, dar mi se pare ca e o mica modificare pe care o poți face singur. 2 comentatoriști mai sus au expus-o fara sa știe unu de altu. Sa pui firul pe direct cu firul care se duce la primul led. Cred ca obții ceea ce dorești.
    Cu toate ca cea mai ok mi se pare cea cu fade in fade out ca consuma mai puțin și nu distrage prea mult, dacă tot vorbim de beculete.
    Caz în care nimeni nu a venit cu vreo sursa sigura de unde ai putea lua beculete ca cele de anu trecut din carefură.

      (Citează)

  17. Exact ce vrei tu folosesc si eu, tot cu o priza Tapo.

    Gasesti la Lidl, sunt vreo 50 de lei parca. Nu cred ca mai sunt in catalog, dar cel putin la asta de langa mine inca au o gramada. Eu mi-am luat multicolore, dar aveau/au si cu o singura culoare, alba rece si calda.

    Vezi totusi ca au mai multe programe de clipire, vreo 5-6, dar daca setezi una singura, aia ramane si cand lasi instalatia fara alimentare si o repornesti.

    Livarno Home, Led, multicolor, timer ceva, in cutie de plastic.

      (Citează)

  18. parca terminasei ELECTRONICA si telecomunicatii. Unde-i letconu?

      (Citează)

    • Sa facem chetă, să-l ajutam pe mosu’ să-i aducă unul.

        (Citează)

    • Electronica si Telecomunicatii e o facultate, nu o scoala de arte si meserii. Ai impresia ca aia de la constructii ies zidari?

        (Citează)

    • @C, nu spun ca Radu ar trebui acum neaparat sa modifice instalatiile de beculete, dar totusi nu sunt de acord nici cu tine. Orice absolvent de ETTI ar trebui sa stie sa foloseasca un letcon sau un pistol de lipit.

        (Citează)

  19. Matilda:
    Nu m-aș simți în siguranță cu o improvizație într-un brad uscat. Prefer sa nu.

    Bravo, îmi place! Mereu trebuie să fim prudenți!

      (Citează)

    • Te-ai uitat vreodata cat de superficial sunt facute lipiturile la o instalatie de pom de 50 de lei? Orice improvizatie ar reprezenta o imbunatatire din punctul asta de vedere.

        (Citează)

  20. Ceva cu alimentare solară recomandă cibeva?

      (Citează)

    • Am pe balcon cateva ghirlande cu alimentare solara, dar din pacate in perioada aceasta abia daca mai lumineaza 2-3 ore si asta foarte palid. In conditiile in care vara lumineaza toata noapte, pana aproape de dimineata.
      Nu as recomanda lumini cu alimentare solara pe perioada iernii.

        (Citează)

  21. sau cumperi direct o instalatie smart tuya si ai rezolvat: https://www.intrerupatoare-tactile.ro/cauta/craciun

      (Citează)

  22. https://www.hornbach.ro/p/ghirlanda-pentru-exterior-si-interior-lafiora-720-led-uri-71-9-m-colorata/10427237/

    Cumpărată recent, sta doar aprinsă nu are jocuri de lumini. Totodată e cu adaptor deci nu ai 220 de volti prin firele alea extrem de subtiri

      (Citează)

    • Destul de scumpa. Vezi ca au la Jumbo exact aceleasi modele (nu stiu daca si firma este aceeasi), dar la preturi mult mai mici. Varianta cu 800 de leduri era 100 sau 120 de lei.

        (Citează)

  23. da comanda online si gata:

    Instalatie smart brad Craciun, Hoff, 300 LED-uri multicolore, 29.9 m, wi-fi, control Tuya, interior / exterior

    https://www.dedeman.ro/iasi3/instalatie-smart-brad-craciun-hoff-300-led-uri-multicolore-29-9-m-wi-fi-control-tuya-interior/-exterior/p/1057452

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus