un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 22 decembrie 2022

22 Dec 2022  ·

ȘTIRI  ·

19 comentarii

S-a împodobit bradul la Boston Dynamics:

    19 comentarii

  1. Dude, Ucraina nu securizeaza ci poate primeste. Traducerile astea nu functioneaza mereu la noi. A securiza inseamna altceva.
    Mai sunt cateva cuvinte capcana care in engleza inseamna ceva si in romana e cu totul altceva.

      (Citează)

    • Corect. Au securizat geamurile de la sateliți, adica nu mai au sticlă float ci securizată. Gata, rezolvat.

        (Citează)

    • Din păcate, din ce în ce mai mulți oameni utilizează romgleza asta, de multe ori fără să stăpîneasca bine limba română. Și e vorba de oameni care au făcut ceva școli, doar că li s-a indus convingerea că e mai importantă specializarea lor într-un domeniu (de ex. IT) decît cunoștințele de cultură generală. Știu “aitiști” care fac de rușine limba română.

        (Citează)

    • Asta a fost si primul meu instinct, sa il trag de urechi, dar se strang prea multe comentarii negative. E greu daca si el cade in capcana asta.

      Nu prea am ce citi bun. Aveti ceva sfaturi de bloguri bune?

        (Citează)

    • Nu prea a citit nici articolul ala cu esim, ca altfel ar fi scris ca e compatibil doar cu 3 telefoane.

        (Citează)

    • Din păcate și eu sesizez un declin in ceea ce privește calitatea blogului in ceea ce privește articolele tehnice (pentru care îl multi dintre noi îl citim de mult timp), pe de altă parte din ce in ce mai multe articole cu “ce mâncăruri românești îmi plac mie/altcuiva/etc” sau “ce ne-am cumpărat de Black Friday”.

      Desigur, fiecare scrie ce vrea pe blogul personal, sper doar sa nu ajunga un visurat 2.0.

        (Citează)

    • @Zodrac, cele 3 telefoane care apar sunt modele compatibile cu eSIM care se gasesc momentan in oferta Digi.
      Dar eSIM-ul este compatibil cu toate telefoanele Apple de la iPhone XS pana la iPhone 14, plus modelede la Samsung cum ar fi gamele S20, S21, S22. Si pe langa, mai sunt si alti producatori care au telefoane ce suporta aceasta tehnologie..

        (Citează)

  2. sunt curios daca erste si raiffeisen au dat vreun comunicat si in austria pe tema asta ca vad ca aici sunt mari sustinatori dar acolo au zis ceva?

      (Citează)

  3. Deci boicotul functioneaza. Sper sa continue lumea la fel, macar pana intram in Schengen. Am alimentat si eu pt prima data la Rompetrol, not bad. Orice are legatura cu austria la noi in casa e evitat.

      (Citează)

  4. Partea stupida: Digi permite trecerea de la SIM fizic la eSIM, dar nu permite sa faci direct abonament pe eSIM. Trebuie mai intai sa il comanzi pe ala fizic.
    In timpul asta, la yoxo am deja SIM si nu se poate face trecerea la eSIM decat la un nou abonament.

      (Citează)

    • Abia s-a lansat serviciul. Mai asteapta putin si o sa se poata face cu siguranta abonament direct pe eSIM. Probabil la inceput au prioritizat clientii existenti care au solicitat aceasta optiune.

        (Citează)

  5. De fiecare data cand vad cainii aia de la Boston Dynamics ma apuca frisoanele.
    Observ acum ca atunci cand stau pe loc, cainii nu mai fac joc de picioare, asa cum faceau acum 1-2 ani, deci e clar ca algoritmul a fost imbunatatit. Sau cine stie, poate s-a imbunatatit singur, ca probabil are AI.
    Fucking scary.

      (Citează)

    • Chiar acum ma gandeam ce m-ar speria mai mult sa vad, un caine de asta sau o tarantula.

        (Citează)

    • Costa doar 70k dolari bucata. Si sunt draguti. I-am vazut live si asa am aflat si pretul. Acum mergi de sparge pusculita si da-mi un semn. :)

        (Citează)

  6. Zodrac:
    Nu prea a citit nici articolul ala cu esim, ca altfel ar fi scris ca e compatibil doar cu 3 telefoane.

    A pus cineva si pe Pixel, merge. Pixel 6 sau 7, nu stiu exact.

      (Citează)

  7. O postare a lui Messi trece de 70 de milioane de like-uri.

    formulare facuta de cineva care se uita la 2 meciuri de fotbal pe an. atat s-a putut

      (Citează)

  8. Tano:
    Din păcate și eu sesizez un declin in ceea ce privește calitatea blogului in ceea ce privește articolele tehnice (pentru care îl multi dintre noi îl citim de mult timp), pe de altă parte din ce in ce mai multe articole cu “ce mâncăruri românești îmi plac mie/altcuiva/etc” sau “ce ne-am cumpărat de Black Friday”.

    Desigur, fiecare scrie ce vrea pe blogul personal, sper doar sa nu ajunga un visurat 2.0.

    Cam asta se întâmpla, atunci când ai impresia ca oamenii te citesc pe teu cât de simpatic ești tu nu pentru content. Din păcate nu prea sunt multe alternative. Cred ca o sa revin totuși la cronica.ro

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus