un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Au revenit ofertele bune la soundbar-uri și difuzoare Sonos, cu prețuri ca de Black Friday

16 Dec 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Am impresia că echipamentele Sonos au prețuri chiar mai bune acum decât la Black Friday, după ce compania a anunțat niște promoții suplimentare de Crăciun.

Cel mai bun exemplu este soundbar-ul Ray, care costă 899 lei la eMAG și Altex. Prețul de lansare, în iunie 2022, a fost de 1.500 de lei. Ray este un soundbar suficient pentru o cameră normală de apartament. L-am testat, are sunet puternic și plăcut, are 4 difuzoare interne, fiecare cu amplificator propriu, și este de dimensiuni relativ reduse. Nu are eARC și deci nici suport pentru Dolby Atmos, conectându-se prin cablu optic la un televizor.

Are însă tot suportul necesar pentru a rula muzică prin Spotify Connect sau Cast clasic. 899 lei este un preț la care primești mult mai multe decât dai pe el.

Beam 2, care este soundbar-ul ceva mai mare, costă 1.799 lei la eMAG și Altex. Acesta are 5 difuzoare mai puternice și la care simți și ceva bass. Mai are și conectivitate eARC și deci suport pentru Dolby Atmos. De obicei costă în jur de 2.500 de lei. Vedeți că și AVstore este listat ca partener oficial, iar prețurile aceluiași dispozitiv mai diferă uneori între cele trei mari magazine, așa că verificați pe fiecare. De exemplu, One SL este 699 lei la eMAG și 799 lei la Altex, iar uneori diferă și culorile disponibile în ofertă.

Dacă vreți și surround pentru ele, difuzoarele One SL sunt compatibile pentru împerechere wireless și costă 699 lei fiecare, reduse de la un preț uzual de vreo 900 de lei. Aici puteți trișa însă și cumpăra difuzoare IKEA Symfonisk, care sunt făcute tot de Sonos pentru suedezi și pot fi împerecheate pentru sunet surround cu soundbar-uri Sonos, zice supportul. De obicei sunt mai ieftine decât Sonos, dar în acest caz tot 699 lei costă și ele.

Din păcate, subwooferele Sonos nu au vreo reducere importantă. Mie mi se pare că ar trebui să fie un pic mai ieftine, că le cumperi oricum doar în situația în care ai deja și alte echipamente Sonos în casă.

Am mai aflat recent de avantaje ale echipamentelor Sonos față de alte branduri. Vorbeam cu un prieten care are și el un copil mic, 18 luni, și și-a cumpărat un sistem home theatre de la altă marcă. Pe hârtie, mai bun, mai puternic. În practică, soundbar-ul are un mic afișaj care se aprinde la o nouă melodie sau schimbare de volum și asta îl triggeruiește pe copil să se ducă de fiecare dată să investigheze ce se întâmplă acolo și să tragă de cabluri. Butoanele sunt mari și în relief pe soundbar, iar copilul le apasă imediat. Nu au nici opțiune de child lock.

Prin comparație, Sonos are un sigur LED discret pe dispozitive, iar butoanele sunt tactile și disimulate. Au inclusiv child lock, dacă vrei asta. Am reținut aspectul acesta pentru review-urile mele viitoare. Deseori descopăr că oamenii sunt interesați de aspecte le care eu nu m-aș fi gândit niciodată.

    3 comentarii

  1. exact de asta ma feresc, preturi ca de black friday

      (Citează)

  2. Pai sigur ca au revenit, stocurile tot acolo sunt

      (Citează)

  3. triggeruiește

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus