un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noua Hyundai Kona este și mai OZN decât mă așteptam

23 Dec 2022  ·

AUTO  ·

6 comentarii

Eu v-am zis că design-ul japonez și coreean de automobile se duce pe alte căi, mai rotunjite, mai SF. Noul Hyundai Kona reconfirmă asta:

Kona este o mașină populară și în România. Mai mult, Kona varianta electrică a fost unul dintre primele automobile care s-a apropiat (și uneori chiar depășit) de o autonomie de 500 kilometri, la un preț recent. Așa că nu mă mir că Hyundai vorbește în comunicat întâi despre varianta electrică a noului Kona, apoi despre cea hibridă, cea cu motor de combustie și la final despre N Line, varianta “mai sport” ca să zic așa.

N-au dat detalii despre performanță, dar noul Kona are o lungime de 4,355 metri, cu 15 cm mai mult decât versiunea anterioară, și este și un pic mai lată. Interesantă schimbarea. Sunt curios ce autonomie va avea, având în vedere că și tehnologia a mai evoluat de la prima generație încoace. Aflăm în 2023.

Design-ul, însă, pare foarte îndrăzneț. Hyundai numește lumina aceea continuă din față și din spate un Seamless Horizon Lamp, iar pe varianta electrică este ușor pixelată, probabil pentru a aduce mai mult cu modelele Ioniq. Nu-mi este clar unde sunt farurile, dar sunt sigur că le are. Mie îmi place și abia aștept să-l văd pe stradă cu forma asta de OZN rotunjit.

    6 comentarii

  1. O masina spectaculoasa acum, dar care va imbatrani urat. Partea frontala aduce cu un chip chior, chiar daca are lumini de tir.

      (Citează)

  2. buna treaba cu ledurile astea..
    in cativa ani le vedem si pe masini de buget :D

    btw.. id6-le il stiti? fain in fata, fain in spate

    ps. are farurile in extremitatile spoilerului fata

      (Citează)

  3. Depinde de culoare, pe verde arata infect, dar pe rosu si banui ca si pe albastru arata chiar bine. Pot exista si variante in 2 culori, care sa ii schimbe si mai mult aspectul, pentur ca liniile astea rotunjite sunt cam anoste.

      (Citează)

  4. Sunt fan la prima varianta, cea cu partea frontala ca un fagure. Bine, mi-ar fi plăcut să fie cu 15cm mai lunga, clar. La 1,9m cine sta in spatele meu nu ar trebui sa aibă mai mult de 3 ani.

      (Citează)

    • La ce jeg e la noi, farurile puse asa de jos se murdaresc rapid.

      Ca o nota personala, mi se pare ca arata tare urat sa ai LED-uri sus (banda, pozitii, DRL) si halogene jos (cum e Tucson sau Spring), pare ca umbli cu stopurile de ceata.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus