un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

GG Argentina

19 Dec 2022  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Bună finala, poate cea mai bună văzută până acum. De câte ori vezi disputată până în minutul 120 și cu scor 3-3? De câte ori vezi un jucător dând un hattrick și totuși recâștigând trofeul la final?

Mie mi se pare că Argentina a meritat victoria. Franța a avut mai mult un joc de recuperare, deși au dominat a doua treime a partidei. 21 la 10 șuturi la poartă, 9 la 5 raportul de șuturi pe spațiul porții.

Am fost chiar îngrijorat când francezii au dat două goluri în 2 minute, m-am relaxat când a trecut Argentina la conducere cu 3-2 în prelungiri și apoi m-am resemnat când a egalat Franța.

Ceva îmi spunea că este ziua Franței și asta se va vedea la loviturile de departajare. Din fericire, a fost invers.

Mă bucur pentru Messi. Un jucător excepțional care și-a dovedit forma și la această cupă mondială. Are acum recordurile de cele mai multe goluri marcate în astfel de turnee, cele mai multe minute jucate în total la cele 5 campionate la care a participat. Mai important, adaugă titlul de campion mondial în palmares, singurul care-i mai lipsea.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Leo Messi (@leomessi)

Practic, cred că am asistat la schimbarea oficială a titlului de “cel mai bun fotbalist din istorie”. Așa va rămâne în istorie, chiar dacă astfel de lucruri au nevoie de câțiva ani pentru a înfrânge rezistența uzuală a oamenilor.

Câștigătorul ligii nwradu la Predictor m-a contactat încă din timpul meciului, că știa că nu mai poate pierde. A avut 274 de puncte față de 264 puncte pentru locul 2. I-am trimis de ieri un card cadou eMAG.

Dacă ați jucat și Fantasy pe site-ul FIFA, eu l-am terminat cu 287 de puncte. Not great, not terrible.

    14 comentarii

  1. N-am inteles niciodata ce inseamna hattrick in fotbal, exista ceva care se numea la fel in Unreal Tournament.

      (Citează)

    • este ceea ce obitne un jucator care da 3 goluri in acelasi meci (in timpul partidei, nu la penaltyuri)

        (Citează)

    • Trei goluri într-un meci ale aceluiași jucator. Totuși fraza nu are logică. Deci: “De câte ori vezi un jucător dând “trei goluri” și totuși recâștigând trofeul la final?”
      Nu are nici sens, nu corespunde nici realității.
      Trebuia “pierzând trofeul la final”.

        (Citează)

    • Probabil a vrut sa scrie “necâștigând”.

        (Citează)

  2. Mulțumesc pentru premiu si la mai multe concursuri. :)

      (Citează)

  3. Bine domnul Coreea de Nord.

    Pe timpul grupelor am fost cot la cot (noi 2) dupa care…ne-am dus amandoi in jos

      (Citează)

  4. Pele a cîștigat 3 campionate mondiale și a marcat vreo 1000 de goluri. Leo are doar un titlu mondial și o finală pierdută, la fel ca și Maradona. De ce e considerat cel mai mare jucător din toate timpurile?

      (Citează)

  5. Practic, cred că am asistat la schimbarea oficială a titlului de “cel mai bun fotbalist din istorie”. Așa va rămâne în istorie

    Al generației sale POATE, din istorie niciodată. O fi el talentat, dar a avut și norocul să prindă o perioadă când pregătirea fizică, echipamentul, alimentația, recuperarea etc. sportivilor sunt la un nivel nemaiîntâlnit până acum. Fotbalul în sine s-a schimbat foarte mult – jucătorii se tăvălesc în agonie când îi bate puțin vântul, nu mai au voie nici să se uite urât unul la altul, s-au schimbat reguli etc. Compară asta cu ce făceau și cu ce și cum jucau Pele, Maradona, Puskas, Ronaldo “grasu'”, Zidane etc.

      (Citează)

  6. Apropos de Predictor, am ghicit scorurile corecte la ambele finale (+ prima care marchează). Dacă puneam un bilet la pariuri…

      (Citează)

  7. E frumos cand castiga cei care merita. Si Messi care a facut spectacol de fiecare data chiar merita.

    De la suporterii care au fost superbi, ati mai auzit voi echipe/suporteri care sa inventeze cantece pentru un turneu si sa il stie si jucatorii si sa il cante peste tot? Argentinienii, desi veniti de pe partea cealalta a globului, au fost multi, au fost la un alt nivel, au venit sa petreaca nu doar sa fie suporteri.
    La antrenor care a facut totul bine, atmosfera, calm, optimism, schimbarile la fiecare meci. Am urmarit conferinta de presa dupa finala, incredibil cat calm si ratiune la omul ala. Si ce contrast cu conferinta lui Deschamps.
    La federatie care au lasat orgoliile si i-au facut pe plac lui Messi. Si au adus tinerii de la U21 la echipa. Si dupa ce au castigat Copa America in 2021 nu s-au divizat, din contra au ramas mai uniti ca niciodata.
    La jucători care l-au sustinut pe Messi ca si-au dat seama ca e sansa lor.
    La portarul ala care e fost magistral la penalty nu ca a aparat ci cum i-a dominat si enervat pe francezi inainte sa execute, sa vedeti filmarile din tribune, a luat si galben. In comparatie cu Curtois care avea prea mult bun simt si statea pe linia portii, deja invins prin atitudine.
    Si pana la Messi care si-a dat seama ca poate castiga si singur dar e mai frumos in grup.
    Si cand te gandesti ca la ultima faza putea sa dea gol francezul si visul era spulberat. Poate de asta e asa frumos, un gol, o faza, o greseala sau un dribling si aia a fost.

      (Citează)

  8. Adrian: Al generației sale POATE, din istorie niciodată. O fi el talentat, dar a avut și norocul să prindă o perioadă când pregătirea fizică, echipamentul, alimentația, recuperarea etc. sportivilor sunt la un nivel nemaiîntâlnit până acum. Fotbalul în sine s-a schimbat foarte mult –jucătorii se tăvălesc în agonie când îi bate puțin vântul, nu mai au voie nici să se uite urât unul la altul, s-au schimbat reguli etc. Compară asta cu ce făceau și cu ce și cum jucau Pele, Maradona, Puskas, Ronaldo “grasu’”, Zidane etc.

    Pe de alta parte tacticile, organizarea defensiva si multe altele erau jalnice in urma cu 50-70 de ani. Da, erau mai multi ciobani care iti puteau rupe oasele, dar altfel fotbalul era mult mai lejer. De aia aveau toti timp de floricele si slalomuri. O fi avut Messi noroc, dar s-a si tinut de treaba. Sa castigi toate trofeele posibile si sa ai cifrele lui e foarte foarte greu in fotbalul modern si probabil nu v-a fi egalat prea curand, daca se va intampla vreodata.

    Lumea vorbeste cu nostalgie de Pele sau Maradona, desi nici nu i-au vazut jucand din 3 in 3 zile asa cum ii vezi pe Messi sau Ronaldo. S-a si uitat ca Maradona a marcat un gol cu mana sau ca Pele nici n-a jucat in al doilea campionat mondial castigat.

    Pe logica ta putem spune ca nici Federer nu e mare scula, avand in vedere ce mananca, cum se antreneaza si ce rachete de carbon foloseste. Tot aia care dadeau cu racheta de stejar in minge erau mai scule, nu?

      (Citează)

  9. Toata planeta a tinut cu Messi si pe buna dreptate, a meritat, a facut un campionat bun si si-a dus in carca echipa pana la trofeu.
    Noroc pe el, are si cea mai like-uita postare de pe Instagram :)).

    Cu toate astea, Mbappe are sanse sa-i darame cifrele de la campionatul mondial :).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus