un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată cum am decorat casa de Crăciun (noi decorăm totul)

21 Dec 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE, PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

În ultimii ani mereu am vrut să fac un clip video cu felul în care ne decorăm casa. De mulți ani noi împodobim nu doar un 🎄 brad de Crăciun, ci tot ce putem în limita globurilor și a instalațiilor pe care le avem.

Practic, punem decorațiuni pe unde se poate, ca să ne bucurăm de un aspect diferit și pe hol, în bucătărie și restul camerelor din vastul palat. Doar în dormitor nu punem, acolo intrăm doar pentru somn și rareori aprindem lumina, așa că nu ne-am bucura de ele.

Am făcut clip! Microfon wireless la fiecare, noua cameră cu obiectiv wide pe ea, Alice în formă bună. Am făcut un mic tur al casei și am vorbit despre decorațiuni:

Puteți vedea pe acolo și pe Vader cu coarne de 🦌 ren, că inclusiv Vader iubește Crăciunul. Pe antenele routerului am pus o căciuliță de Moș Crăciun sau de elf care inițial era pentru pisici, dar ale noastre refuză să o poarte pentru că pur și simplu nu sunt cuprinse de spiritul luminos al sărbătorilor.

Instalațiile luminoase noi sunt de asemenea excelente. Una dintre ele, cea albă cu LED-uri mai micuțe, cred că va rămâne permanent ca un contur luminos pe jumătate de cameră, mai ales că am conectat-o la o priză inteligentă și se aprinde automat la apus și se stinge singură după câteva ore.

 

Articolul meu original până aici se întindea. Apoi a venit Orange cu o idee: “Radu, poți transforma niște electronice vechi în decorațiuni, înainte de a le duce la reciclare?” Cândva în 2023 vom lucra împreună la un proiect legat de programul Re al Orange și reciclarea telefoanelor, tabletelor și a altor electronice vechi. Yes we can!

Programul “Re” este o inițiativă de economie circulară de la Orange, am mai scris despre ea în anii trecuți. Re înseamnă:

  1. Recumpărare: un program buy-back prin care puteți primi vouchere valorice pentru telefoane vechi încă funcționale pe care le aduceți în magazinele Orange.
  2. Reciclare: în toate magazinele Orange sunt cutii dedicate pentru colectarea de telefoane, tablete, încărcătoare sau căști neutilizate sau nefuncționale. Până la 90% din componentele lor pot fi reciclate.
  3. Recondiționare: Orange comercializează telefoane recondiționate. Acestea numite și refurbished sunt verificate, reparate și arată ca noi. Includ și garanție 12 luni.
  4. Reparare: mai bine repari decât să înlocuiești, dacă se poate și este în avantajul tău.

Un studiu spune că 49,9% dintre români preferă să țină uitate prin sertare telefoane și tablete pe care nu le-au mai folosit de ani de zile decât să le arunce (sau recicleze!).

Noi am făcut un declutter serios prin casă—ar fi fost mândră și Marie Kondo de noi—înainte să se nască Alice. Aveam nevoie de spațiu pentru lucrurile ei, masă de înfășat, pat și restul. Cu toate acestea, se pare că mă regăsesc în cei 49,9% dintre români deoarece tot am găsit prin dulap un telefon vechi și o tabletă și mai veche.

Nici nu știu de ce le mai păstram. 📱 Telefonul a fost al meu și apoi al Matildei, care l-a spart, iar reparația ar costa cât nu face. Tableta… este din Evul Mediu. Nici nu mai știu ce Android are la bord, cred că 7 sau 8. N-am nici o explicație pentru de ce le păstram. Hoarder, I guess.

Le voi duce la reciclat. Telefonul ar putea fi folosit pentru componente, iar dacă cei de la Orange vor să facă asta și astfel să dea o viață nouă unui telefon recondiționat, eu sunt bucuros să pot contribui la asta. Am mai găsit și căști vechi, încărcătoare vechi și altele. O să fac un morman pentru reciclare.

Între timp, le-am făcut decorațiuni. Un încărcător wireless care m-a servit cu eleganță și precizie mulți ani înainte de a fi neceremonios înlocuit cu unul mai rapid și dual a devenit suport pentru o lumânare de Crăciun:

Niște earbuds veeechi au devenit decorațiune în brad. Este un earbud în poza de mai jos, dacă nu-i aparent:

Sticla ecranului telefonului poate fi suprafața de gheață pe care Moș Crăciun merge cu… mașina sa.

Nu sunt foarte inventiv. Atât s-a putut. Oricum sunt doar temporare ca decorațiuni, le-am strâns prin casă pentru a le duce apoi la reciclare sau valorificare, văd eu ce iese.

Dacă aveți și voi însă un sertar cu telefoane sau tablete vechi și pe care, realist vorbind, nu le veți mai folosi niciodată, duceți-le la Re(ciclare/parare/cumpărare) și poate vor prinde din nou viață. O să vă spun la anul ce s-a întâmplat mai exact cu ale mele.

    22 comentarii

  1. Asteptam poze cu pisici, foarte dezamagit ca nu sunt poze cu pisici.

      (Citează)

  2. E foarte incarcata locuinta.
    Eu prefer mai frugal… nici coronita de brad n-am luat anul asta, cerea pe ea 20 de lei.

      (Citează)

  3. arata bine decoratiunile.
    eu sunt curios ce microfoane folosesti, ca se aude bine.

      (Citează)

  4. Bravo, cam multe ce-i drept, dar de ce nu ?:)

      (Citează)

  5. PartidulSpecialiiRomânia

    21/12/2022 la 11:59 AM

    Doar somn în dormitor?

      (Citează)

  6. @Radu, ce incarcator wireless dual folosesti?

      (Citează)

  7. acela pare un archer c9; cand se ma ia cineva de mine ca n-am trecut la wifi6 o sa le arat clipul asta :))

      (Citează)

  8. PartidulSpecialiiRomânia:
    Doar somn în dormitor?

    Posibil și morun, nisetru sau păstrugă, dar mai rar.

      (Citează)

  9. Aveti un brad foarte frumos!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus