un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mare sondaj: ce operator telecom folosiți? Care considerați că este cel mai bun? Abonament, cartelă, 5G?

28 Nov 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

70 comentarii

Sunt curios ce operatori telecom folosiți. Poate facem anual un astfel de sondaj și vedem dacă sunt diferențe. Mai jos sunt câteva întrebări:

Ce operator telecom folosiți? Pot fi alese mai multe răspunsuri (update: am rezolvat bugul inițial care interzicea asta), că poate sunteți clientul mai multor operatori (YOXO ca eSIM cu trafic mare de date este o idee bună, de exemplu) sau vreți să răspundeți și pentru alții din casă.

Ce operatori telecom folosiți?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

Care considerați că este cel mai bun operator telecom din piață dpdv al calității serviciilor oferite? Ceea ce va fi o opinie complet subiectivă, desigur, dar sunt curios de rezultate. De observat că nu trebuie să fie musai operatorul al cărui client sunteți. Poate v-a interesat o soluție de buget mic, poate n-aveți chef de portare.

Mă interesează cum vedeți voi calitatea serviciilor, nu prețul. Adica mi s-ar părea chiar normal să aflu că o persoană este abonată Digi pentru că are preț mic si oferă un pachet suficient pentru nevoile curente, dar consideră că Orange este cel mai bun operator din punct de vedere al acoperirii, performanței rețelei șamd.

Consider că cel mai bun operator dpdv servicii din România este:

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

Abonament sau cartelă? Eu am abonament, Matilda cartelă, deși am zis că la următorul drum printr-un mall întrebăm cum o putem porta pe abonament. Pot fi selectate răspunsuri multiple.

Abonament sau cartelă?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

Aveți 5G? Adică telefon și servicii 5G activate. Eu am trecut la Vodafone 5G în februarie, odată cu S22 Ultra, și în oraș aceasta este rețeaua pe care stă de obicei telefonul.

Aveți servicii 5G în telefon?

Loading ... Loading ...

    70 comentarii

  1. Maximum number of choices allowed: 1

      (Citează)

    • Folosesc abonament la Digi de 2 euro.
      Sunt mulțumit și de rețea și de tot ce oferă.
      Au cel mai bun tarif de roaming. Și asta e un mare plus pentru mine.

      Consider ca e fiță sa spun ca am abonament la Orange ca sunt mai de calitate (asa zic uni) dar dai 10 euro.

        (Citează)

    • @ionut
      Orange a avut/are de bf ofertă cu 7.5 euro pentru abonamentul de Smart plus 15 euro. 2 ani, internet nelimitat, 600 minute internaționale și 10gb in roaming. Plus ceva Netflix.
      Am făcut upgrade de la un abonament de 6 euro mai vechi la care mai adăugaseră ei 1 acum ceva vreme și mă anunțaseră că mai adaugă 1 din decembrie (deci 8 euro pentru 32gb net național, 6gb roaming și 400 minute internaționale).
      SIMul secundar pe telefon este un 2 euro de la Digi.
      Și am prins zone prin țară unde am avut nevoie de Telekom că era singurul cu semnal.

        (Citează)

  2. Sunt pe Yoxo. Am trecut abonament desi nu cred ca se incadreaza acolo…dar nici la cartela prepaid…oricum dpmdv este un produs foarte bun!

      (Citează)

    • yoxo e bun, mai putin daca vrei sa il folosestio in roaming

      moment in care vei descoperi
      1. ca nu stii ce optiune tb sa cumperi si
      2. daca cumperi optiune internet in roaming (100 gb din care 5-6gb in roaming) si il consumi, dupa aia nu mai poti cumpara pt ca exista o limita de 240 gb pe abonament

      deci ramai in roaming fara internet, cum am patit eu

      iar customer support raspunde dupa 2 zile, nu ca ar ajuta cu ceva

        (Citează)

    • @Marean E destul de intuitiv – roaming ai doar cu cel mai scump abonament (cel de 39 lei), dar ai si extra optiune de internet in roaming, cu 30 de lei. Ce-i drept, eu am Yoxo doar de vreo 2 luni, e posibil sa fi adaugat optiunile astea in ultima vreme.

        (Citează)

  3. Am un abonament la Orange si il pastrez in continuare … mi se pare ca poti negocia cu ei si ofera servicii calitative, acoperire buna.
    Cu un alt abonament la Digi nici nu-ti mai trebuie cartela … just saying…la Digi mi se pare ca acoperirea si semnalul pentru date este ceva mai slab, dar e o parere subiectiva … ar putea sa depinda si de terminalul folosit (Galaxy S7).

      (Citează)

  4. Sunt pe Yoxo de mai bine de 1 an. Nu am avut niciodata probleme cu ei. Mi-am trecut si parintii si sora pe Yoxo si a functionat perfect pana acum, inclusiv in roaming non SEE.
    Mi se pare un serviciu foarte bun pentru cei 19 LEI achitati lunar si nu cred ca ma voi intoarce vreodata la abonament.

      (Citează)

    • Yoxo e foarte bun daca nu ai pretentii sa ai cea mai buna acoperire sau cea mai rapida viteza , cel putin in Brasov. Am portat mai multi membrii ai familiei pe Yoxo si sunt multumiti. Am nimerit oferta cu 19 lei + restituit banii pe netul nefolosit -> ajung sa platesc cam ~15 lei/luna.

      Am fost si eu pe Yoxo cateva luni, dar, dupa ce am obs ca in drumetii aveam semnal mult mai prost decat oameni cu Orange sau Vdf + viteza mai mica decat vechiul abonament Orange, m-am decis sa revin la Orange.

        (Citează)

    • Nu inteleg cum poti avea semnal mai prost decat cei cu Orange, teoretic e aceeasi retea. Eu nu as putea sa zic ca am comparat, majoritatea celor din jur au Vodafone, dar mi se pare ok semnalul la yoxo.

        (Citează)

    • Si pe mine ma nelamureste cum poti avea pe Yoxo semnal mai prost decta pe Orange in conditiile in care te conectezi la aceeasi retea / aceleasi antene. As intelege sa existe o prioritizare si viteza de acces la internet sa fie mai mica, dar nu si puterea semnalului.
      Poate ca diferenta a fost uneori datorata terminalului folosit.

        (Citează)

    • @Spanac vezi ca exista diferente in sensibilitatea telefoanelor. Daca puneai SIM-ul de Orange abonament/cartela in telefonul tau ar sa fi trebuit sa fie la fel de prost ca pe Yoxo. Daca mergi in drumetii mult poate te uiti si aspectul acesta, nu doar cat e mare ecranul.

        (Citează)

  5. Vodafone, portat din Orange după mulți ani. Din păcate Orange a scăzut mult în calitatea serviciilor (voce și date) oferite în ultimii ani.
    Nu consider ca există cel mai bun operator.

      (Citează)

  6. Pe scurt.
    Orange romania blocheaza accesul telefoanelor pixel la 5G, VoLTE, VoWifi asa zice google!

      (Citează)

    • Ca utilizator Pixel de la 3XL incoace si fost angajat Orange, pot sa iti spun ca oricat mi-ar placea sa imi injur fostii colegi, problema este la Google care inca ne considera o tara prea bananiera ca sa ne ofere toate produsele si serviciile lor. Fix cum au facut cu Pay.
      Sa speram ca se vor schimba lucrurile, dar momentan e la ei.

        (Citează)

  7. Am abonament la Digi de câțiva ani, dar ieri – pentru că mi-am tras telefon cu eSIM – am activat un abonament YOXO de curiozitate, să văd cum funcționează treaba asta cu eSIM-ul.

    Experiența asta mi-a confirmat raționamentul pentru care am trecut pe Digi, în primul rând. Dacă în residence-ul unde mă aflu, pe Digi viteza la net e proastă (în jur de 2,5 Mbps), la Orange e și mai proastă: 0,8 Mbps la download, iar testul de upload eșuează. Așadar, dacă tot e să meargă prost, de ce să le dau 19 lei celor de la Orange când pot să le dau 9 lei celor de la Digi?

      (Citează)

    • Asa-i la porumb

        (Citează)

    • @Petro V
      Asa e si in centrul Tg. Mures-ului, cam la fel vitezele, doar ca la Orange upload-ul nu esueaza, doar merge super prost.

      Te-ai gandit sa impungi un pic cu “la porumb” ala, ai impuns degeaba.

        (Citează)

  8. Cu Orange nu pot face nici teste de viteza câteodată, așa slab merge daca sunt înăuntru. Înăuntru gen după o ușă sau geam de termopan, la 15 cm.
    … dar am scos și sute de mega pe 5G tot in interior.
    5G, abonament și telefon.

      (Citează)

    • Eu m-am plimbat prin țară cu două cartele in telefon: Vodafone si Orange. Telefon dual sim, am testat ambele rețele în orașe, pe coclauri, munți, etc. Sensibil egale la calitate rețea și acoperire. Cum am ales Orange?! La biroul meu, netul de la Vodafone merge prost, deci am ales Orange. Aia e.

      Toate rețelele au locuri unde merg mai prost, în funcție de distanța față de antenă, ce clădiri sunt între antenă și tine etc. Asta îți dictează să spui că rețeaua X e mai bună ca Y, deși ele ar putea fi în medie la fel.

        (Citează)

  9. Intrerupem programul pentru a lasa un comentariu :)

    Am prepaid si Orange si Vodafone.
    Pentru mine ambele sunt ok la nivel de servicii.
    Partea cu adevarat cretina este momentul ala din luna cand trebuie sa reincarc. Orange sta extrem de prost de departe. Extrem de prost!
    Vodafone are si el bube pe partea asta, insa m-am invatat cu pasii de urmat.
    Nu merita abonament nici unul din ei. La cartela am trafic indeajuns. Daca am nevoie de roaming, pun o optiune de roaming cand am nevoie.
    La abonament daca s-a terminat traficul de net inclus, pa si pusi. La cartela mai bag 5 euro.
    Legat de viteze, sunt ok ambii.
    Digi nu am si nici nu intentionez sa am vreodata.

      (Citează)

    • Cum incarci de e complicat ? Eu am cartela vodafone si incarc direct din aplicatia bancii.

        (Citează)

    • @Alin probabil se refera la activarea optiunilor pentru ca incarcarea efectiva cred ca e la fel de simpla la oricare dintre operatori.

        (Citează)

  10. Prepaid la Yoxo (a zis cineva mai sus ca ofera servicii mai proaste celor de la Orange, dar Yoxo e fostul Orange Young de la ei, banuiesc ca se refera la numere portate).
    19 lei pe luna, roaming excelent cu multiple optiuni (am folosit UE cat si non-UE si a fost excelent), internetul nefolosit se scade sub forma de discount la urmatoarea factura, ce’ti pot dori mai mult decat atat?

      (Citează)

  11. Spanac:
    Yoxo e foarte bun daca nu ai pretentii sa ai cea mai buna acoperire sau cea mai rapida viteza , cel putin in Brasov. Am portat mai multi membrii ai familiei pe Yoxo si sunt multumiti. Am nimerit oferta cu 19 lei + restituit banii pe netul nefolosit -> ajung sa platesc cam ~15 lei/luna.
    Am fost si eu pe Yoxo cateva luni, dar, dupa ce am obs ca in drumetii aveam semnal mult mai prost decat oameni cu Orange sau Vdf+ viteza mai mica decat vechiul abonament Orange, m-am decis sa revin la Orange.

    Semnalul tine de partea radio si este acelasi pentru orice subscriber Orange. Poti eventual sa ai o limitare de viteza la YOXO pe date, ceea ce ar fi normal. Dar, dpdv radio, cand ai semnal pe un numar ai si pe altul – depinde doar de telefoanele folosite.

      (Citează)

  12. Utilizator Orange de 18 ani – multumit in proportie de 95%. Din pacate, in Bucuresti in ultimul timp (inteleg de la altii ca si prin tara) sunt multe zone moarte unde ba se intrerupe cu totul apelul, ba te auzi “robotic”. Dar, asta tine de strategia departamentului tehnic de la Orange de a isi bate joc de tot ce tine mentenanta a retelei. Maine, poimaine, cred ca vor incepe sa lucreze cu filipinezi care fac shaorma sau pun gresie si faianta.

      (Citează)

  13. Am exclusiv digi de cind s-a lansat.
    Au fost la inceput probleme cu acoperirea, dar acum nu mai sint.
    Daca in familie altcineva are telefon pe alta retea nu exista nici o problema, din 2 cineva tot are semnal, pe orice coclauri ai ajunge.
    Si tarifele de roaming la digi sint imbatabile.

      (Citează)

  14. Vodafone cartela prepaid 5 eur / luna.
    Sunt singurul din bula mea de pe cartela, insa singurul care are net aproape oriunde. Plec in EU imi iau un plan cu 4 eur/14 zile, Turcia 15 eur/lună, mai departe 40 eur/luna. Abonatii mei, ba ca nu au in abonament tara X, ba ca trebuie sa mai plateasca suplimentar si nu o fac pentru cateva zile. N-au reusit sa imi explice care e faza cu abonamentul, doar ca pretul e f mare.

      (Citează)

  15. Nu cred ca exista cel mai bun operator in toate zonele. Eu am Orange 5G, acasa merge de rupe (zona pta Alba Iulia), la birou ( zona aeroport Baneasa) tot timpul se intrerupe, trebuie sa resetez conexiunea.
    La nevasta-mea e invers, cu Vodafone 5G. La birou ii merge perfect( zona Promenada), acasa tb resetat frecvent.
    Mi-a placut aia, tu, om de online, trebuie sa ajungi la un mall sa intrebi cum se face o portare de la cartela 😉.

      (Citează)

  16. Sorin:
    Nu inteleg cum poti avea semnal mai prost decat cei cu Orange, teoretic e aceeasi retea. Eu nu as putea sa zic ca am comparat, majoritatea celor din jur au Vodafone, dar mi se pare ok semnalul la yoxo.

    Uite ca s-a intamplat : un amic pe Orange avea semnal eu nu si nu. Am dat reset la telefon, am umblat prin setari : tot nimic. De cand m-am intors pe Orange nu am mai avut aceasta problema.

    Posibil ca clientii Orange sa aiba prioritate atunci cand reteaua e incarcata, I donno..

      (Citează)

    • Acum ca vorbim, nu stiu daca e tehnic posibil sa foloseasca doar anumite frecvente pentru yoxo.
      Telefonul anterior (un Motorola ieftin) a suferit o degradare evidenta a calitatii vocii cand am trecut de la orange la yoxo. Datele erau ok, ba chiar in teste de viteza statea mai bine, dar pentru pe voce facea switch la 3G (multumesc Orange ca dai VoLTE numai celor alesi) si probabil pe frecventele de 3G avea ceva probleme.
      La scurt timp dupa am schimbat telefonul cu un Pixel 4a, ramanand pe yoxo. Si asta face switch la 3G, dar nu mai are probleme de calitate (cel putin pentru auzul meu). De aia ma gandesc ca e o treaba de frecvente suportate, dar nu am stat sa compar specificatiile.

        (Citează)

    • buba era telefonul tau nu reteaua!!

      din TOS-ul lor YOXO=ORANGE:
      Abonament sau Abonament YOXO: înseamnă convenția privind furnizarea unor Servicii de comunicații electronice de către Orange România prin intermediul Rețelei Orange România.

      https://www.yoxo.ro/termeni-si-conditii/

        (Citează)

  17. la “Consider că cel mai bun operator dpdv servicii din România este:” poti sa adaugi si optiunea nu imi pasa ? :D

      (Citează)

    • Exista deja optiunea “nu imi pasa”, dar se gaseste ceva mai jos si se numeste “(vedeți direct rezultatele)”.

        (Citează)

  18. Prepay Yoxo, dar planuiesc sa revin la vdf, tot prepay. Din pacate nici la ORO seria pixel nu e recunoscuta dpdv network asa ca nu exista 5g, volte, vowifi, desi telefonul stie sa faca asta. Pe langa asta, avem app care nu semnalizeaza destul de ok cand sa activezi optiunea de roaming vs priceplan de roaming iar semnalul care face drop in 3g de la 4g aiurea (si in casa si afara)

      (Citează)

  19. Am abonamente Digi pt familie deoarece unul dintre copii studiaza in strainatate si abonamentul Digi e cel mai bun “afara”. Platesc 3 euro + 1 euro pt fiecare giga de net consumat. Traficul de net este nelimitat. Este ok raportul calitate/pret. Cea mai buna retea folosita in trecut a fost Vodafone.

      (Citează)

  20. Vodafone. Dar o sa trec la digi in curand. Am cam ramas singuru din neam/bulă care nu e pe digi. Calitatea serviciilor difera functie de zona. De ex cand merg la tara, 15 km de un oras mare, eu cu voda ma urc prin pomi (la propriu) ca sa pot vorbi. De net nu mai zic. Astia cu digi duduie. In buc, sau orasele mari, merg toti la fel de prost sau la fel de bine. Diferenta se vede in zonele mai izolate.
    Parerea mea: mergeti pe ce-i mai ieftin. Diferenta de calitate intre operatori nu justifica pretul mai mare al unora.

      (Citează)

    • Acoperirea Digi devine din ce în ce mai bună. O situație similară era la noi, eram la bunicii prietenei mele iar ea pe Orange nu avea semnal, dar eu pe Digi da. Eram surprinși de acest lucru, că Digi era, de regulă, rețeaua aia cu acoperire slabă.

      Bine, în contrast, la bunicii mei abia de anul trecut am semnal pe Digi, în condițiile în care Orange avea deja de vreo 10 – 15 ani.

      Am fost multă vreme client Orange și pot spune că între aceștia și Digi nu sunt diferențe chiar atât de mari încât să justifice diferența de prețuri. Când nu aveam fibră la bunici, am avut mai întâi internet de la Orange și apoi prin Digi Mobil, iar performanțele erau similare.

        (Citează)

  21. Abonat Vodafone de pe vremea Connex. Am pornit anul asta procesul de portare spre YOXO din cauza majorarii anuntate de tarif din luna octombrie. M-a sunat un agent de la VF si mi-a facut o oferta de nerefuzat pentru cele 3 numere ale mele, asa ca am oprit portarea.
    Care e “cea mai buna retea” nu pot raspunde, nu am experienta cu toate. Unde stau eu VF are caderi de semnal, Digi merge binisor. In schimb, la Digi am avut probleme in roaming.

      (Citează)

  22. Simplu si obiectiv ca lumina zilei: https://aisemnal.ro/home
    Chiar daca nu e updatat pe 2022, trendul e acelasi: din cei 3 mari operatori (Telekom iese din discutie), Vodafone sta cel mai prost pe 4G. Daca ne uitam si la rezultatul licitatiei 5G e clar ca sunt foarte departe de Orange ca disponibilitate de a investi in infrastructura.

      (Citează)

  23. Pai cum am putea sa raspundem la intrebarea despre calitatea serviciilor, din moment ce probabil majoritatea nu a ajuns sa incerce toti cei 4 operatori? Eu de ex. am orange de 22 ani si nu am simtit nici un moment nevoia sa incerc si altceva. Tot timpul am primit oferte f bune iar calitatea serviciilor este mai mult decat satisfacatoare pt mine.

      (Citează)

  24. Am abonament, dar cred ca nu e o alegere fericita.
    La cartela beneficiile sunt mai bune si acolo operatorul nu incearca sa te fure. Sunt la Vodafone.
    In august am primit un sms ca daca nu ii sun mi se schimba abonamentul. Am incercat sa sun, dar nu am reusit sa trec de robot. Apoi am avut viata mai ocupata si in octombrie m-am trezit cu o factura mai mult decat dubla. De la red 10 la 5 euro m-au trecut la red 18 la 13 euro. I-am contactat si au zis ca ma suna de la fidelizare cu o alta oferta si sa le spun atunci si sa imi recalculeze factura.
    M-au sunat, mi-au oferit iar red 10 la 5 euro, dar au zis ca nu stiu sa recalculeze factura. M-au transferat la relatii clienti unde dupa 20 de minute de asteptare au zis ca o sa primesc factura pe minus.
    Nu i-am crezut si am contactat chat-ul whatsapp si evident ma mintisera si nu urma nicio factura pe minus. Le-am zis ca ma simt furat si cu greu au zis ca imi vor da banii inapoi.

    La cartela nu cred ca pateam asa.

    Am si despre Orange ceva poveste ciudata de cand m-am portat de la ei. Multa vreme am avut o factura mica de 20 -30 de ron pana am lucrat la un proiect unde trebuia sa sun mult. Cand s-au strans pe factura curenta 300ron Orange a decis sa imi ceara avans si sa imi blocheze abonamentul pana le-am platit avansul.

      (Citează)

    • Asta cu blocatul abonamentului daca faci un trafic foarte mare este ceva normal. Intra in normele de protectie antifrauda, ca sa te acopere pe tine in cazul in care ti-a fost furat telefonul. In acelasi timp se acopera si pe ei in cazul in care tu nu ai fi dispus sa platesti suma respectiva.
      Nu cred ca ti-ai dori ca cineva sa vorbeasca de 10.000 de lei pe simul tau cu abonament de 20 de lei lunar.

        (Citează)

  25. Vodafone a avut de BF oferta 15 la 5 euro cu TVA. Aia cu nelimitat tot.

    DA. Nelimitat tot și ti-o dădea și pe Andreea cu tine la mare..

    Incă exista oferta regionala 3 (4 pentru clienti nou) cu 3 euro fara TVA…deci nu e pentru județele mai sarace din sud.

      (Citează)

  26. Silviu:
    Utilizator Orange de 18 ani – multumit in proportie de 95%. Din pacate, in Bucuresti in ultimul timp (inteleg de la altii ca si prin tara) sunt multe zone moarte unde ba se intrerupe cu totul apelul, ba te auzi “robotic”. Dar, asta tine de strategia departamentului tehnic de la Orange de a isi bate joc de tot ce tine mentenanta a retelei. Maine, poimaine, cred ca vor incepe sa lucreze cu filipinezi care fac shaorma sau pun gresie si faianta.

    Fix din cauza asta am renunțat la Orange. De când cu pandemia au apărut și problemele astea, sau cel puțin atunci am observat eu.

      (Citează)

  27. Is pamant toti. Doamne fereste sa vrei ceva de la ei.

      (Citează)

    • Ne povestesti si nou ce probleme ai avut? Ca sa stim sa ne ferim de situatiile de care te-ai lovit tu.

        (Citează)

  28. Eu Orange iar soția Vodafone, ca sa nu rămânem fără semnal cine știe pe unde, abonamente pe ambele telefoane.

      (Citează)

  29. Vazand cat de multi stiu detalii gen cat costa abonamentul, si ce diferente majore sunt intre 9 si 19 lei pe luna, nu pot decat sa intreb: mai sunt primele 3 secunde gratis?

    Ontopic: am orange, habar n-am ce abonament, ce net, sau orice altceva. Merge bine. Hai ca ma duc inapoi in 2022.

      (Citează)

    • Wow… am ajuns sa ne laudam ca suntem neinformati si sa radem de cei pe care ii intereseaza cat costa serviciile pe care le platesc lunar.

        (Citează)

    • Andrei, de ce mi-ar pasa cat costa? Am direct debit si cand am facut contractul probabil ca m-am informat (side note: normal ca era in eur asa ca acum costa diferit, ca asa am invatat noi din ’90 ca e normal sa avem preturi in EUR la serviciile la care toti banii zboara din tara direct la partenerii europeni: englezi, francezi sau greci sa nu le fie lor complicat de calculat cat e claca de luat de la sclavi).
      Ca si la televiziune/net e un cvasi monopol in piata. “Se” merita sa imi bat capul cu contracte noi si portari de la unii la altii o data pe an pentru 10 lei in plus sau in minus? Singura situatie in care m-ar interesa subiectul e daca stau la porumb si nu am semnal in casa.

        (Citează)

    • Despre ce cvasimonopol este vorba? Pe piata din Romania avem 4 operatori traditionali de telefonie mobila plus inca vreo 3-4 operatori de tip MVNO.

      Pentru unii merita sa-si bata capul cu oferte, pentru altii nu. Daca pe tine nu te intereseaza discutiile acestea, este suficient sa nu comentezi. Nu are sens sa te “lauzi” ca nu cunosti ceva.

        (Citează)

  30. Silviu:
    Ca utilizator Pixel de la 3XL incoace si fost angajat Orange, pot sa iti spun ca oricat mi-ar placea sa imi injur fostii colegi, problema este la Google care inca ne considera o tara prea bananiera ca sa ne ofere toate produsele si serviciile lor. Fix cum au facut cu Pay.
    Sa speram ca se vor schimba lucrurile, dar momentan e la ei.

    Da adevarul ii in minloc.
    Google zice ca cei de la Orange al trebui sa le contacteze dar orange ro nu o face din pacate :(

      (Citează)

  31. Sunt pe orange de cand nu aveam buletin intre timp am mutat abonamentul pe numele meu. Am avut o cartela telekom gratis 2 ani (semnal mai tot timpul prost). In tara cand am fost , pe orange aveam semnal pe telekom nu. Intre timp am mutat-o si pe nevasta-mea pe abonament de vreo 3 ani … ea era adepta cartelei. Acum eu am abonamentul smart 20 5g redus la jumatate pe intreaga perioada contractuala / tot nelimitat in tara(plus ce mai este in roaming). De Black-friday am prins si eu “oferta” de care spunea cineva mai sus pentru sotie Abonament smart 15 5g(la fel ca al meu doar cu mai putine resurse in roaming) redus la jumatate.Inainte avea fun 10 si eu aveam fun 14 deci am redus destul de bine(plus ca mie nu imi ajungea niciodat roamingul si faceam cost suplimentar).Fata de telekom orange are un program de fidelizare mult mai bun. Telekom dupa 10 ani de abonament fix si mobil ma suna sa imi spuna ca nu mai pot primi acest abonament dar imi fac oferta la altul cu 20 de lei in plus :))(asta inainte de preluarea orange).

      (Citează)

  32. Singurii care își pot exprima părerea corect sunt cei care au personal sau in familie mai mulți operatori și care merg frecvent in afara orașului in care locuiesc (prin țara sau prin afara țării). Ei sunt singuri care pot sa raspunda adecvat la intrebari. Eu am Orange și Vodafone pe 2 iPhone și soția are Digi tot pe iPhone. In 90% din situații Vodafone are cea mai buna acoperire dar sunt și situații rare când Orange este peste. La Digi sunt extrem de rare momentele de semnal bun, iar in spații inchise(blocuri comuniste din prefabricate, parcări subterane) sunt praf.

      (Citează)

    • In parcari subterane toate retelele sunt praf. Ai semnal bun doar daca exista o antena interioara montata.

        (Citează)

  33. Digi Optim 2 din prima zi de la lansare; parca sfarsitul lui 2013. Mai am si alte abonamente dar asta este abonamentul principal.

      (Citează)

  34. Eu de ce nu pot sa votez?! S-a reincarcat pagina dupa ce am comentat si a aparut sondajul si ma lase sa votez.

      (Citează)

  35. Digi all the way. Net, mobil și CATV. Nici nu mai știu când am avut ultima problemă cu ei. Acoperirea e tot mai bună și pe unde umblu în mod normal nu am întâlnit situații să nu funcționeze rețeaua.

      (Citează)

  36. Sunt la Vodafone de pe vremea Connex. In prezent folosesc Prepaid (Vodafone FLEX 12, luat cu 10 Euro / lună). Internet 5G Nelimitat si vreo 7GB Roaming. Pentru mine, merita.
    PS: Desi am cardul in MyVodafone, rahatul lor de aplicație nu retrage automat intotdeauna banii pentru reinnoirea optiunii Flex. Astfel, ma trezesc subit cu macaroana taiată. E foarte aiurea.

      (Citează)

  37. Mi-aș dori 5G dar am telefon de la Google Pixel care nu e vândut oficial în România și Orange sau Vodafone nu oferă astfel de servicii pentru telefoanele Pixel 6/7, nu funcționează nici VoLTE.

    Din ce am citit pe forumul Orange nu este o modificare complicata pentru firmele de GSM din România …

    Interesant este că dacă folosești in România un SIM de Vodafone/Orange din Italia/Franța atunci vei avea acces la aceste servicii.

    Ciudat este că amazon.de a început să livreze telefoane pixel in România

      (Citează)

    • Nu sunt furnizorii cei care trebuie sa implementeze serviciile 5G, tine de producator sa integreze in drivere si setarile pentru un anumit furnizor.

        (Citează)

  38. Am avut abonament la Vodafone poate mai mult de 20 de ani. După ce am fost plecat în Asia 6 luni (timp in care am platit luna de luna fara sa folosesc nimic) și apoi am venit în Europa după o lună sau 2 îmi dau mesaj cu politica de utilizare rezonabilă in eu. Mi-am dat seama calitatea serviciilor vomafone. Între timp m-am mutat de la ei .. eu soție rude apropiate. Acum urmează prietenii…dar momentan sunt iar plecat din țară. Good job vomafone continuați așa poate în câțiva ani închideți prăvălia!

      (Citează)

    • Este normal sa primesti mesaj pentru utilizarea exclusiva in Roaming. Probabil ca pentru cele 2 luni in care tu ai vorbit in Roaming, Vodafone a platit catre retelele partenere mai mult decat a incasat de la tine in cele 6 luni precedente.

        (Citează)

  39. Andrei G:
    Este normal sa primesti mesaj pentru utilizarea exclusiva in Roaming. Probabil ca pentru cele 2 luni in care tu ai vorbit in Roaming, Vodafone a platit catre retelele partenere mai mult decat a incasat de la tine in cele 6 luni precedente.

    Ști că dacă te gândești puțin la ce ai scris acolo îți dai seama că ai vorbit să te afli in treabă… Dar ca sa nu te chinui prea mult cu gânditul. Daca eram in țară 6 luni și foloseam minutele și internetul din abonament iar apoi plecam in Europa și stăteam 2 luni nu m-ar fi mai taxat suplimentar. (Sau ar fi platit mai puțin companiilor partenere în aceste condiții și nu înțeleg eu?). Poate nu am fost clar că am fost și taxat suplimentar nu a fost doar mesaj… Că îmi e greu să îți înțeleg raționamentul.

      (Citează)

  40. Digi de 7 ani, am doua abonamente + gigabit + cablu tv + digistorage. Rar nu am avut semnal, doar in situatii din astea unde locatiile erau in porumb.
    Ce imi place foarte mult la ei e roamingul. Sunt singurii care au preturi wow pe Turcia, a fost ceva gen 1 giga a fost 1,3 euro, in timp ce altcineva cu care am fost in aceeasi excursie l-a costat 125 de lei pe yoxo.

      (Citează)

  41. Vodafone, de cand am facut prima data abonament acum multi, multi ani.
    Am 5G “la porumb” si merge mai bine decat autodeclaratul 5G din Franta (testat chiar saptamana trecuta).

    N-am simtit nevoia pana acum sa schimb furnizorul

      (Citează)

  42. Am telefon din 2001 (Connex si ulterior Vodafone)

    Abia prin 2012 m-am mutat la Orange dupa ce nemernicii de la Vodafone n-au fost in stare sa-mi faca o oferta buna, tepuidu-ma an de an. In afara de asta desi am avut in mare parte doar flag ship-uri mereu imi pica in mod constanta semnalul pe ruta Bucuresti-Constanta si nu numai.

    Asadar client Orange de 10 ani, hiper multumit de atitudinea pe care o au fata de clienti si in mare parte n-am ce sa le reprosez, imi fac mereu oferte bune iar serviciile sunt top.

    Cu o singura exceptie, anul asta mi-au marit abonamentul cu japca, fara mail de notificare sau apel in prealabil ci pur si simplu au strecurat o nota intr-una dintre facturi.

    Cam nepotrivit gestul si au facut-o de doua ori in 2022, ceva nu e ok deloc, le-am facut plangere la OPC, sunt curios daca se va mai repeta.

    Intre timp mi-am prelungit abonamentul pe inca doi ani, sper sa fie ok.

    In orice caz la Vodafone nu m-as mai intoarce niciodata. Digi au ai mei si este o aventura totala cand ii sun.

    Nu stiu nimic despre Telekom.

      (Citează)

  43. Cât YOXO, sunt uimit! O să fac un articol despre rezultate, că par interesante.

      (Citează)

  44. Andrei G:
    Nu sunt furnizorii cei care trebuie sa implementeze serviciile 5G, tine de producator sa integreze in drivere si setarile pentru un anumit furnizor.

    Greșești, Orange România trebuie să se înregistreze cu IMS valid pe lista dispozitivelor Google Pixel, procedura nu este grea

    https://comunitate.orange.ro/t5/telefoane-tablete-%C8%99i-accesorii/adaugare-profil-ims-pentru-telefoanele-google-pixel/td-p/95344

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus