un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată primele produse-vedetă de la eMAG Black Friday (vineri, 11 noiembrie)

9 Nov 2022  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

Black Friday la eMAG începe vineri, pe 11 noiembrie. Știți deja că ora exactă nu este oficial comunicată de eMAG, dar eu voi fi online pe la 6:30 și vedem de acolo când se lansează totul. Ofertele țin o singură zi, cum s-a întâmplat mereu de Black Friday la eMAG.

Mi-au spus și câteva produse-vedetă:

  • Aspirator fără sac Rowenta Compact Power RO3731, 1.5 l, 750 W, Clasa A Filtru de înaltă eficiență, 8.8 m, Negru/Albastru – va costa 299,99 lei.
  • Mașină de spălat rufe Samsung, eco bubble, 7 kg – 999,99 lei
  • Pachet chiuvetă granit Pyramis Bellissima + Baterie, 760×440 mm, cuvă reversibilă, montare pe blat, valvă pop-up, Sand Beige – 449,99 lei

Au însă un ghid de cumpărături pe care sunt listate și alte produse-vedetă, vedeți acolo o listă de alte 11 (momentan). Vor apărea mai multe în curând.

Sunt două zile din an în care mă trezesc cu plăcere dimineața devreme: când plec în concediu și de Black Friday. Anul acesta sunt chiar entuziasmat de Black Friday pentru că am o listă de cumpărături în minte (și în favorite) și ea arată cam așa:

  • un MacBook Pro de 14 inci, varianta cu procesor M1 Pro și 16/512 GB memorie. De obicei costă 9.700 lei modelul căutat de mine și sunt curios dacă va fi vreo reducere de Black Friday. Personal nu mă aștept la surprize pe acest front. Mă așteptam ca până acum să lanseze Apple generația cu procesoare M2 Pro, dar nu a făcut asta, deci nu prea sunt multe motive pentru oferte speciale la modelul dorit de mine. Fingers crossed, însă.
  • un SSD de 2 TB pentru desktop. Caut anumite modele pe PCI-Express 4.0 și viteze de 6.000 MB/s, ceea ce reduce destul de mult lista. Practic, am de ales între Kingston KC3000, Kingston Fury Renegade (care pare a fi cel mai rapid dintre ele), Samsung 980 Pro și XPG Gammix S70 Blade. O să văd ce găsesc la preț redus.
  • o priză TP-Link Tapo P110, care este varianta de putere mare, de 3.600W. Vreau să o pun pe espressor în locul unui model mai vechi Kasa.
  • becuri Philips Hue pe soclu E14 și un întrerupător. Pe scurt, vreau să pun senzor de prezență în baie care să aprindă automat luminile în acea cameră. Am deja senzor Hue, îmi mai trebuie becuri. Vreau să reglez automatizarea și în funcție de oră, de exemplu ziua să se aprindă normal becurile, noaptea însă să se aprindă doar pe luminozitate mică, nu pe “interogatoriu”.

De obicei de Black Friday profităm și de multe alte oferte: detergent pentru mașina de spălat vase, dulciuri, cărți sau jucării educative pentru Alice, cosmetice (poate o cremă hidratantă CeraVe pentru că am fața foarte uscată), cadouri de Crăciun pentru cei din jur (mă refer la rude, nu la vecinii de apartament), poate o licență Office 365 la preț redus.

Conferința eMAG despre Black Friday a avut loc la început de săptămână. Studiile lor de piață spun că cele mai dorite categorii de produse sunt electrocasnicele mici (39,1%)​, televizoarele (33,5%), telefoanele mobile (22,6%), hainele (22,4%​) și frigiderele (20,7%​). Bugetul mediu indicat de studii este de 2.500 de lei, destul de mărișor.

Vor fi 1,5 milioane de produse în oferte, iar 69% dintre ele vor fi la cel mai mic preț al anului. Categoriile cu multe produse în ofertă sunt desigur cele clasice (electrocasnice, telefoane, televizoare, laptopuri etc), dar vor fi și 1,5 milioane de scutece, 350.000 de produse fashion, 60 de tone de cafea, 58 de tone de carne de porc (care va fi livrată direct din depozitul unui distribuitor de carne), 120.000 de sticle, 300.000 de produse de casă și grădină.

Ca produse speciale, vor avea și în acest an aur, nopți de cazare în România, 2.500 de vouchere TAROM de reducere, ceasuri și bijuterii de lux, 14 mărci de mașini, motociclete și inclusiv un velier, servicii și abonamente medicale. Pare deci un Black Friday all-in, ba chiar cu o estimare de venit mai mare decât în anul trecut.

Conferința a avut loc în depozitul eMAG de pe autostrada A1, unde lucrează în prezent 1.500 de angajați. Au instalat acolo în ultimul an roboți care culeg produsele din comenzi, o investiție de 43 de milioane de euro în sute de roboți și kilometri de benzi transportoare. Momentan eMAG livrează cam 50.000 de comenzi în fiecare zi și o medie de 100.000 de produse. Roboții aceștia le vor permite să crească până la 500.000 de produse pe zi capacitatea logistică. Simt că de Black Friday vor fi întinși la maxim.

În rest, ghidul de cumpărături al eMAG îmi spune că sunt bine pregătit. Am aplicația instalată, am Genius, am adresa în cont și easybox-ul preselectat și cardul bancar salvat, plus produse în Favorite. Doar alarma n-am setat-o în telefon, dar asta fac joi seară.

    30 comentarii

  1. Îți recomand modelul de 16” la MacBook Pro.

      (Citează)

    • De ce? Asta e ca aia, omul cere recomandare de masina compacta si vine unul si ii zice sa ia o Toyota Camry ca are portbagajul mai mare. Stii la ce il foloseste Radu? Poate are nevoie de portabilitate si il foloseste cu docking si monitor extern cand sta acasa.

        (Citează)

    • Eu i-as recomanda Air :), nu merita Pro de 14. Adica daca vrei mobilitate iei Air, daca vrei portabilitate iei Pro de 16 iar pentru lucrul de acasa Mini sau Studio (poate si iMac, depinde la ce il folosesti)

        (Citează)

  2. Am auzit ca ar fi SSD la 50 de lei, imi iau si eu unul (daca reusesc sa-l pun in cos si sa-l platesc).

      (Citează)

  3. Chiar îs curios cum va merge anu asta. Ca prin jur toti se vaita ca e greu si taie din cheltuieli. Daca iar se face record la vanzari e clar, ne mint astia ca vine apocalipsa.

      (Citează)

  4. Ai grijă cu un consumator de 3600 W pe circuite din Fy2.5 sau Cyy 2.5 îngropate. Ești peste limita lor.

      (Citează)

    • De fapt priza duce 3600. Consumatorul lui Radu, adica espressorul are maxim 1500-2000W. Poate sa stea linistit

        (Citează)

    • Radu a zis ca este vorba de un espressor, asadar nu cred ca va avea consum sustinut de 3600 W.

        (Citează)

    • Eu folosesc o KP105, tot pentru espressor, Lelit, si nu are nicio problema. Nu inteleg de ce trebuie sa fie de 3600W

        (Citează)

  5. Am eu in baie senzor pt becul Hue. E superb. Il setezi pe noapte sa se aprinda in modul Night si nu te orbeste. Am in toata casa Hue dar senzor doar pt baie. In bucatarie am de la Xiaomi bec si senzor si pot spune ca este mai fiabil, iar bateria tine mai mult decat la senzorul hue.

      (Citează)

  6. BF-ul lor de anul asta va fi un esec fulminant. Deja la cel de anul trecut nu si-au facut target-ul si au returnat trenuri intregi de marfa luata de la importatori si distribuitori.

    Daca iei target-ul lor de anul acesta, ii dai -15% sau cat mai e inflatia, ajungi sub realizatul lor de anul trecut.

    Deja din start eMAG admite ca BF-ul din acest an este programat sa fie mai prost decat cel de anul trecut.

      (Citează)

    • E normal sa fie asa. Cu o criza uriașa ce bate la ușă, oamenii vor fi mult mai cumpătați.

        (Citează)

    • Gaelex, pariu ca la sfarsitul zilei de vineri vei avea cel putin o comanda plasata pe emag?

      Daca citeste cineva de la emag, sa stiti ca chatbot-ul ala e de super rahat. Am avut nevoie sa vorbesc ieri cu cineva de la suport pentru asistenta la o comanda insa “chat-ul” ala care de fapt este un faq obosit m-a facut sa-mi fie sila si am renuntat la comanda.

        (Citează)

    • Acesta va fi primul an in care nu voi comanda nimic de BF. Si oricum, nu astept marele event ca sa-mi iau lucruri de care am nevoie.
      Am observat ca reducerile de interes pentru mine sunt de obicei in alte campanii de reduceri.

        (Citează)

    • Sunt niste consumabile pe care le-as lua, gel de dus, cafea, alte nimicuri. Dar fata de alti ani cand am luat TV OLED, contributia mea va fi mult redusa.

      N-am nevoie de nimic din cate stiu, frigider as vrea, dar nu sunt albe in formatul care imi convine mie.

        (Citează)

    • Niles, e irelevant ca noi astia care nu inghitim mizeria de BF o sa avem sau nu comenzi date la emag. Am comanda activa (chiar 2) pe care le astept azi. Da folosesc emagul des, daca o fi ceva interesant de BF o sa imi cumpar, dar de aici si pana am ma trezi cu placere la 6 sa dau refresh la site e cale lunga. Ca sa nu mai zic ca expresii de genul: “Sunt două zile din an în care mă trezesc cu plăcere dimineața devreme: când plec în concediu și de Black Friday.” ma fac sa vomit in gura mai ceva decat elena ceausescu mama iubitoare.
      Sa nu mai zic de “Anul acesta sunt chiar entuziasmat de BF” …. asa, ne poti da un link de la vreun articol din anii trecuti cand chiar nu erai entuziasmat?

        (Citează)

    • Boris, pai pentru el, si pentru bloggeri in general, e perioada cea mai buna, e logic sa fie entuziasmat.

      Acum nici cum faci tu nu e frumos: e ca si cum te-ai duce la cineva la masa si i-ai zice ca nu iti plac paharele de pe masa sau mancarea.

      Be nice from time to time. You’ll feel better. Chiar daca e un sfat nesolicitat si e in engleza.

        (Citează)

    • Pe mine nu ma intereseaza ca face sa nu bani din asta, nu sunt genul care urla cu “houa marcheaza cu P articolul”.

      Dar exprimarea “Anul acesta sunt chiar entuziasmat de BF”…presupune ca au fost ani in care nu a fost si asta am intrebat.

      Iar comentariu nu era despre faptul ca ies bani din asta, din contra, eu chiar cred ca pentru Radu (consumatorul/cumparatorul nu bloggerul) e un mare eveniment BF…si doar comentam cat de trist e sa fie asa.

        (Citează)

    • Boris:

      Iar comentariu nu era despre faptul ca ies bani din asta, din contra, eu chiar cred ca pentru Radu (consumatorul/cumparatorul nu bloggerul) e un mare eveniment BF…si doar comentam catdetrist e sa fie asa.

      Aici nu te contrazic dacă chiar așa e.

        (Citează)

  7. Aspiratorul Rowenta cred ca a fost 357 lei anul trecut in noiembrie

      (Citează)

  8. Va fi interesant de urmarit daca BF va avea acelasi succes ca in anii trecuti.
    Personal voi fi mai retinuta in a cumpara anul asta ceva si ma gandesc mult mai mult la necesitatea reala de a avea un produs.

      (Citează)

  9. La SSD eu recomand Samsung. Sunt si performante dar si foarte fiabile. Eu am de la SATA la NVMe si merg ca in prima zi. La unitati de stocare fiabilitatea e mult mai importanta ca la alte piese.

      (Citează)

    • Toate merg ca in prima zi, nu is HDD. Seagate Firecuda 530, WD Black SN850 si X sunt la fel de bune, nu e cu nimic mai special Samsung sa fie recomandat.

        (Citează)

  10. La macbook le am avut pe amandoua. Cum le pot clasifica:

    Mergi mult, lucrezi putin -> 14

    Mergi putin, lucrezi mult -> 16

    E un pic greu laptopul de 16, am facut Viena cu el in spate si devenise incomod, dar pentru drum la birou si lucrat acolo pe el este perfect. 14 este mult prea mic pt long work, dupa o ora incepeau si ma dureau ochii plus ca era obositor ecranul mic.

      (Citează)

  11. zetanu:
    Sau iei un 14″ cu docking si monitor de minim 27 si ai rezolvat.

    Pai așa iti iei Mac studio și monitor, ce rost are comparația asta? Noi vorbim de portabilitate. Aș vrea sa te văd cu monitorul ala în metrou, zilnic.

      (Citează)

    • E la modă asta cu laptop în loc de desktop, care în teorie sună bine, în practică nu merge pentru oricine. Aparent merge dacă lucrezi preponderent la un birou, iar on the go nu faci mare lucru, doar că ajungi să ai un laptop care nu e nici workstation, nici ultraportabil, plus că îi cam faci praf bateria mai repede (nu e o problemă pentru cei ce țin laptopul 2-3 ani, dar pe termen lung poate fi). Dacă dai 10 mii de lei pe un laptop care le face pe toate, dar cu compromis, și tot cumperi periferice, mai bine un Mini + Air, tot pe acolo ajungi ca bani, dacă nu chiar mai ieftin.

      Eu aș recomanda un rucsac bun dacă umbli mult cu 14 sau 16 inchi în spate.

        (Citează)

  12. Licență Office365 Family am luat la preț bun la BF-ul de pe PCGarage.

      (Citează)

  13. dam167:
    E la modă asta cu laptop în loc de desktop, care în teorie sună bine, în practică nu merge pentru oricine. Aparent merge dacă lucrezi preponderent la un birou, iar on the go nu faci mare lucru, doar că ajungi să ai un laptop care nu e nici workstation, nici ultraportabil, plus că îi cam faci praf bateria mai repede (nu e o problemă pentru cei ce țin laptopul 2-3 ani, dar pe termen lung poate fi). Dacă dai 10 mii de lei pe un laptop care le face pe toate,dar cu compromis, și tot cumperi periferice, mai bine un Mini + Air, tot pe acolo ajungi ca bani, dacă nu chiar mai ieftin.

    Eu aș recomanda un rucsac bun dacă umbli mult cu 14 sau 16 inchi în spate.

    Ți-ai răspuns singur.

      (Citează)

  14. Sa le spuna cineva celor de la Emag ca noul support prin chat este o mizerie sinistra si ii doresc celui ce a avut ideea sa scoata orice alta modalitate de contact sa i se usuce. Punct.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus