un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Participați gratuit la conferința anului pentru dezvoltatori și admini (Microsoft Ignite – spotlight on Romania, 8 decembrie)

24 Nov 2022  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

A 6-a ediție a conferinței Microsoft Tech Day devine acum Microsoft Ignite – Spotlight on România și are loc pe 8 decembrie în București. Vine ca o completare a evenimentului global Microsoft Ignite din Seattle (a fost în octombrie), iar România este prima țară din Europa de Est un de se organizează o sesiune locală Ignite.

Dacă sunteți dezvoltatori software, administratori de baze de date, analiști de date sau, în fine, aveți un job legat de cloud, aplicații scalabile, workloads șamd, ar trebui să participați. La Ignite, specialiștii din Microsoft sau din firme partenere vor prezenta toate noutățile legate de astfel de domenii.

Participarea este gratuită, trebuie doar să vă înscrieți pe acest site pentru a vă rezerva locul (acestea sunt limitate și se ocupă as we speak). Microsoft Ignite – Spotlight on Romania are loc cu prezență fizică la Nord Events Center by Globalworth, care este clădirea de lângă stația de metrou Pipera, dincolo de fântână. Pentru mulți participanți va însemna pur și simplu să intre în altă clădire în acea zi, în loc de cea uzuală de muncă.

Sunt vreo două evenimente flagship ale Microsoft România în cursul unui an. Prima conferință de acest tip ar fi cea numită Envision, în primăvară, care vorbește despre cele mai noi tehnologii și tendințe din domeniu, dar este gândită în special pentru middle și top management, adică oamenii care decid în ce direcție trebuie să evolueze compania lor ca tehnologie și deci trebuie să știe detaliile acestor tehnologii moderne și cum i-ar putea ajuta.

Al doilea eveniment este acest Microsoft Ignite – Spotlight on Romania din 8 decembrie. El se adresează celor care implementează și fac funcționale noile tehnologii într-o companie. Ignite este pentru programatorii, adminii, specialiștii în Azure și machine learning și baze de date pentru business intelligence și remote process automation și alte tehnologii moderne.

Este conferința unde puteți să ajungeți la zi cu cunoștințele din domeniu, unde puteți afla dacă ar fi cazul să vă specializați pe altceva în carieră, poate mai bine plătit. Să fii la curent cu noutățile este mereu o idee bună.

Agenda conferinței este deci axată pe această direcție. Sunt, de fapt, trei teme principale: Developer Velocity (accelerarea inovației cu cea mai amplă platformă cloud din lume), Data & AI (optimizare business, insights, inteligență artificială) și Securitate Cibernetică.

Evenimentul se deschide cu un keynote al lui Bogdan Putinică, General Manager Microsoft Romania, urmat de Daniel Rusen, Directorul de Marketing și Operațiuni Locale, apoi vor urma sesiuni tehnice prezentate de profesioniști IT din Romania, precum:

Container Apps + Dapr – Alex Mang, Microsoft Azure MVP, CEO KeyTicket Solutions.
În caz că nu lucrați în domeniu, Dapr înseamnă Distributed Application Runtime, este un proiect open source al Microsoft pentru crearea de microservicii interconectate.

Resilience and performance tests on Microsoft Azure – Radu Vunvulea, Microsoft Azure MVP, Group Head of Cloud la Endava.
Practic, cum să te asiguri că ai făcut o aplicație stabilă și performantă pe Azure, una care se încadrează în resursele ce-i pot fi alocate maxim, una care nu pică la primul spike.

Building scalable, distributed, modern Enterprise Applications with Microsoft Orleans – Mihai Tătăran, Microsoft Azure MVP, General Manager Avaelgo.
Orleans are o dualitate interesantă, este un oraș frumos in Franța, nu departe de Paris, dar și o platformă pentru construit aplicații distribuite și scalabile. Orleans a fost gândită ca o platformă prin care dezvoltatorii de aplicații single host (single server probabil ar trebui să zic) să treacă ușor la un model distribuit și elastic.

Sesiunea de Data & AI va fi susținută de specialiști din partea Microsoft, iar cea de securitate cibernetică va conține prezentări ale specialiștilor în securitate, atât din companie, cât și ale partenerilor săi.

Sunt toate detaliate în agenda evenimentului. Cum spuneam, însă, trebuie să vă înscrieți pentru a participa gratuit, nu puteți direct să vă prezentați la ușă pe 8 decembrie.

    5 comentarii

  1. Multumim pentru update-uri. Chiar daca nu intotdeauna te intereseaza domeniul si nu se vor prezenta decat 1-2 dintre cititorii tai, sunt foarte utile prezentarile pentru aceste conferinte.

      (Citează)

  2. Mersi de veste.
    Cautam sa ascut vreo 2 chestiuni din agenda, dar nu vad sa fie un eveniment hibrid (cu participare online). Programul nu-mi permite sa ajung la eveniment.

      (Citează)

  3. Multumim!

      (Citează)

  4. “accelerarea inovației cu cea mai amplă platformă cloud din lume”

    Mă pufnește râsul. Cand treci de la aws la azure zici că treci de la Ferrari la Logan. Developerii și devopsii care au lucrat cu ele știu asta.

      (Citează)

    • Si cu toate acestea, au totusi 21% din piata de servicii de cloud, adica sunt pe locul doi dupa Amazon care are 33%.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus