un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 27 noiembrie 2022

27 Nov 2022  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Povestea unei monede de aur descoperită în Transilvania. Face referire la un împărat roman numit Sponsian și multă vreme a fost considerată falsă pentru că nu erau alte dovezi despre existența unui astfel de împărat.

Noul logo KIA îi face pe oameni să se întrebe ce mașini sunt acestea KN. Partea mai ciudată este că litera N se scrie invers. De ce ar presupune deci oamenii că acolo este un KN cu n-ul în oglindă?

Tampax a dat un tweet amuzant pe principiul “sliding into her”. Vorba unei femei, nu te așteptai ca tocmai Tampax să facă apropouri sexuale legat de tampoane.

Medicii descoperă că Bruce Lee a murit pentru că a băut prea multă apă. Foarte ironic, având în vedere că era unul dintre cei mai fit oameni.

Cum a transformat fondatorul brandului Liquid Death compania într-una de 700 de milioane de dolari. Liquid Death este apă îmbuteliată, dar omul a știut să facă reclame bune pentru ea, asemănătoare cu cele la băuturi energizante. Incredibil ce goluri văd unii în piață și cum profită de asta.

În sfârșit, un iaht care mi-a plăcut și mie.

Un vaccin mRNA de gripă determină răspuns imun la toate variantele de gripă. Momentan a fost testat pe animale, dar pare a fi vaccinul universal anti-gripă. Cel actual anti-gripă am impresia că au în compoziție vreo 2-3 tulpini despre care se crede că vor fi răspândite în acel an. Nu mai țin minte dacă sunt și cu virus viu, mort sau inactivat.

600 de mass shootings la americani până acum în 2022.

20 de seriale importante din istoria televiziunii. OK, dacă zice așa autorul. Am văzut 11 dintre ele.

Filmul Casablanca împlinește 80 de ani. Și iată că rămâne unul dintre cele mai emblematice filme de război și de dragoste făcute vreodată.

Idei de design pentru camere de gaming. Probleme de oameni cu multe camere la casă.

Echipa i-a făcut lui Vettel o surpriză plăcută pe volanul mașinii.

25 de rețete mediteraneene de făcut într-o tigaie.

Ce ceasuri au mai purtat vedetele în această săptămână. De exemplu, Messi a avut la mână un Nautilus.

Colesterolul bun s-ar putea să nu fie chiar atât de bun. Eram precisă că așa stă situația.

Fotografii detaliate cu Luna surprinse de capsula Orion la survol. Arată ca în alea trucate de NASA în 1969.

Cum să dai reset unei zile proaste. Mi se par sfaturi foarte bune. Aș spune că sunt valabile și când nu găsești soluția la o problemă sau ai un blocaj și trebuie să ieși un pic din acea mentalitate și să revii din nou asupra problemei.

    26 comentarii

  1. Be water, my friend?

      (Citează)

  2. La fel si cu untul, după ce 50 de ani era de la diavol, deci luați si mâncați carbohidrați, acum stai că nu e chiar așa, ba chiar invers. Când de fapt stresul poluarea, atitudinea de nemulțumire ne afectează mai mult, decât grăsimile.

      (Citează)

  3. https://youtu.be/2OP_SqFx2yk

    Recomand daca vrei sa știi mai multe despre gripa

      (Citează)

  4. “Eram precisă că așa stă situația.” – imi suna ciudat formularea.

      (Citează)

  5. “Eram precisă că așa stă situația.”
    Matilda?

      (Citează)

    • Păi ce, credeți că la conturile președintelui scrie întotdeauna chiar Klaus în persoană?

        (Citează)

    • La conturile președintelui probabil e un program ce scrie și postează automat. În acest caz, adaugă veridicitate.

        (Citează)

  6. Din lista de seriale The Wire si The Sopranos top 3 la mine si printre putinele pe care le am vazut de 2 ori impreuna cu The Office.

      (Citează)

  7. Matildu (origine incertă): Fotografii detaliate cu Luna surprinse de capsula Orion la survol. Arată ca în alea trucate de NASA în 1969.

    Așa-i când te zgârcești și apelezi la aceeași firmă de montat trucaje… Cine v-a trucat aici, domnu’?

      (Citează)

  8. Logo-ul Kia este o mizerie. Pana si pe mine m-a derutat de prea multe ori. Azi trebuie sa fac un efort constient ca sa fac legatura.

      (Citează)

    • Oamenii sunt diferiti, gandesc (unii deloc, altii mai putin etc.). Acum vreo 7 ani m-a intrebat cineva ce model de Seat conduc. Eu eram cu un Suzuki S-Cross. Dar, sincer, cu logo-ul Kia nu am nicio problema, ba chiar il consider foarte misto.

        (Citează)

  9. “De ce ar presupune deci oamenii că acolo este un KN cu n-ul în oglindă?”

    Pentru ca alta varianta nu-ti vine in cap si atunci te gandesti ca au schimbat n-ul, oricat de improbabil pare.

    In plus, creierul nu citeste fiecare litera, ci tot cuvantul, de asta esti capabil sa citesti ce scrie mai jos. Si tot de aia pune un N in loc de caracterul ala pt care nu exista alta explicatie.

    “Aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn’t mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe.”

    Deci da, noul logo de la kia este complet cretin.

      (Citează)

    • Sau vezi logoul în retrovizoare.

        (Citează)

    • Și pentru că s-au făcut o grămadă de filme cu ruși în care pe generic apăreau litere din alfabetul chirilic substituite celor din alfabetul roman: Я in loc de R, И in loc de N.

        (Citează)

  10. Varianta pe care o stiu eu e ca Bruce Lee a facut o operatie nou aparuta atunci si si-a extirpat glandele sudoripare de la subrat. Il deranja mirosul la antrenament. Aparent sunt mai necesare decat par.

      (Citează)

    • Si a murit din lipsa glandelor sudoripare de la subrat? A murit pt ca ceva a mers prost, risc de a muri exista la orice fel de interventie. A murit Patriarhul Teoctist la operatia de postata, imi aduc aminte de un caz la Iași cand a murit o pacienta la operatie de marire de sani. Radu e unul dintre cele 99,999…% cazuri fericite de extractie dentara pentru ca 100% nu exista.

        (Citează)

  11. Deoarece NASA a folosit acelasi soft ca in 1969 pentru trucaje…

      (Citează)

  12. Uauuu… mai exista flickr.com

      (Citează)

  13. Am intrebat pe fiica-mea si, separat, pe sotie cand eram prin trafic: “Ce masina e aia?” si raspunsul a fost identic: “aaaa…….KN cu n intors……..ce e?” :)
    Eu stiam de schimbarea de logo dinainte sa apara si pe masini (aici am citit, sau alt blog, nu conteaza) si atunci cand am vazut-o in trafic am perceput-o ca KIA, dar pt cine nu stia de schimbarea de lego chiar e o problema.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus