un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 3 octombrie 2022

3 Oct 2022  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Sony FX30, cameră pentru filmări profi, dar cu senzor APS-C:

  11 comentarii

 1. Nu e chiar o știre nouă – Netflix face o ecranizare după “Problema celor trei corpuri”.
  https://www.whats-on-netflix.com/news/three-body-problem-netflix-season-1-everything-we-know-so-far/

  Mie nu prea mi-a plăcut cartea. Am citit chiar înainte de ea seria “Jean le Flambeur” – Hoțul cuantic, care m-a lăsat efectiv cu gura căscată.

    (Citează)

  • Foarte mișto cartea, abia aștept serialul.

     (Citează)

  • SI eu abia astept, si habar n-aveam.

     (Citează)

  • pe mine m-a prins trilogia, am citit-o in franceza si am avut niste zone de lectura mai dificile :) cred ca e din cauza traducerii, mandarina e structurata total altfel fata de limbile indo europene.

   apoi, daca sunteti fani Liu Cixin si vorbiti franceza, va recomand cu caldura seria de BD-uri “Les Futurs de Liu Cixin”, apare la Editions Delcourt. Pt moment au iesit vreo 7 volume, o sa fie vreo 24 in total, sunt adaptari de diverse nuvele / romane de Liu Cixin.

     (Citează)

 2. Stadia a murit pentru ca era o tampenie maxima sa fii obligat sa mai cumperi o data jocul.

    (Citează)

  • Boss, Stadia era gratis. Dacă voiai 4K plăteai abonament, dar asta venea cu jocuri gratis sau mult reduse.

   L-am folosit, cumpăratul jocului nu a fost niciodată problema. O problemă ar fi faptul că jocurile porneau din start la un preț mult mai mare decât pe celelalte platforme, dar asta s-ar fi rezolvat dacă Google își dădea interesul puțin.

     (Citează)

 3. Pare ca incepe declinul Meta/Facebook. Multa lumea spune ca este “reteaua batranilor”, pustanii au TikTok si altele.

    (Citează)

 4. Radu :
  “Încep să cred că multe joburi vor fi luate de roboți și AI.”

  Tot Radu , 10 randuri mai jos :
  “O dronă care livra un pachet a lăsat fără curent mii de case.”

  Unele joburi sunt luate de masini, dar cele care necesita un strop de hazard, mai greu…
  Sau nu in totalitate !

    (Citează)

  • Eu astept sa inceapa vanatoarea de drone. De ce sa te mai chinui sa platesti pentru colete cand poti sa stai in afara depozitului Amazon si sa-ti alegi pachetul surpriza.

     (Citează)

 5. Radu, bossman, ai vazut prezentarea robotului lui Musk? 4 oamenii țineau robotul să nu cadă. Joburile roboților vor fi preluate de oameni mai degrabă

    (Citează)

 6. Gaelex:
  Stadia a murit pentru ca era o tampenie maxima sa fii obligat sa mai cumperi o data jocul.

  Stadia nu inlocuia cumpararea jocului. Stadia inlocuia cumpararea unui PC high end pe care sa poti juca orice. De ce comentam daca nu intelegem despre ce e vorba? Puteai sa ai o rabla de laptop, dar cu o conexiune buna la internet, puteai rula orice joc.
  De acord ca puteau comunica mai bine produsul si puteau avea un model de monetizare mai bun, dar nu era deloc o tampenie.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus