un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bravo, YouTube, ai câștigat! Mi-am făcut Premium

6 Oct 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

58 comentarii

N-am mai rezistat. Prea multe reclame pe YouTube. Mai dădeam eu câte un skip la începutul unui clip, dar sunt atât de multe reclame mid-roll acum încât la un clip de 10 minute dădeam de vreo 4-5 ori skip peste reclame.

Așa ca mi-am activat și plătit abonament Premium, care elimină reclamele și adaugă și posibilitatea de a downloada clipuri video, ceea ce s-ar putea să fie util cu niște Cocomelon în viitor pentru Alice.

De fapt am 4 luni de abonament Premium gratis, stil free trial. Se pare că este o opțiune în telefonul meu Samsung, iar Google știa deja că am un Samsung (am activat abonamentul de pe un laptop). Așa că voi plăti 26 lei/lună începând cu ianuarie 2023. Am înțeles că era mai ieftin la indieni sau ceva așa, dar nu sunt în India.

De ce am stat atât de mult timp cu reclame? Pentru că multe sunt interesante, mai aflam chestii inedite din ele. Dar de la o vreme, consumând tot mai mult YouTube și în special pe TV, unde trebuie să găsești telecomanda ca să dai Skip Ad, nu mai rezistam.

M-ai înfrânt, YouTube. Take my money, just shut up.

    58 comentarii

  1. Și în Argentina e mai ieftin. :D Am făcut premium în urmă cu ceva timp, din cauza numeroaselor reclame de pe tv. Dacă pe telefon mai existau soluții, iar pe desktop aveam un adblock sau ceva, pe tv… nimic.

      (Citează)

  2. Familie 39 lei. Nevastă și copil fericiți :D

      (Citează)

    • Exact. Nu înțeleg de ce Radu și-a făcut cont premium individual și nu de familie. Diferența e foarte mică.

        (Citează)

    • @dumy poate oricând să treacă la cel de familie, probabil cele 4 luni gratis erau doar pentru cel individual și ca să nu plătească de la început dacă tot a avut oferta de la Samsung :D

        (Citează)

  3. În banii ăia intră și YouTube Music. Dacă nu ții tare mult la feature-urile din Spotify atunci poate fi un înlocuitor decent pentru acesta.

      (Citează)

  4. Dubios rau ca tocmai tu nu ai Youtube Premium.

      (Citează)

    • E un om care își bazează activitatea și pe reclame așa că pentru el sunt mult mai importante reclamele decât pentru noi. Într-o situație ipotetică, în care toată lumea ar cumpăra premium, companiile nu și-ar mai face reclame, iar banii nu ar mai fi la fel de mulți.

        (Citează)

    • De fapt daca toata lumea si-ar cumpara premium companiile ar gasi alte platforme pe care sa-si mute reclama. Poate cu ocazia asta ar petrece cateva minute gandindu-se ce ar putea face pentru ca oamenii sa nu se mai dea peste cap sa evite reclamele respective.
      Glumesc, ar fi la fel de agresivi, dar probabil pe format vertical.

        (Citează)

  5. adblock?

      (Citează)

    • Ar fi urât din partea lui, că e și el parte din comunitate, comunitate care se plânge că sunt banii puțini și munca multă. Fix el, care speră la câștiguri (directe sau indirecte) de acolo să le dea țeapă tuturor? Și dacă ar folosi cumva adblock, să nu spună nimănui.

      Dar nu folosește, că erai chiar informative reclamele.

        (Citează)

    • +1 L-ai lovit la operație. Omul e ipocrizie level 1000.

        (Citează)

  6. add:
    adblock?

    Pe tv?

      (Citează)

  7. Eu am facut pe argentina, platesc vreo 6-7 lei si ceva pe luna. Da, sunt nesimtit ca am apelat la tertipul asta, insa la final de luna cand tragi linie si vezi cate abonamente platesti….

      (Citează)

  8. Adevarul e ca ii stresant… te termina psihic cu reclame cu sugestii sa treci pe premium sau pe family..

      (Citează)

  9. Tot de la copil mi s-a tras si mie, acum am deja cred ca 2 ani de cand platesc Family. Mi-am pus si parintii pe abonament, ca erau si ei consumatori inraiti (saru’mana doamna Jamila, sper ca v-a virat youtube acolo de o tigaie noua).
    La un moment dat facusem calculul ca la 5 persoane ies 8 lei/persoana, deci decent.
    A fost urata trecerea de la spotify la youtube music, dar imi fac treaba cu el, clar nu as mai plati inca un abonament doar pentru muzica

      (Citează)

  10. Am demult Premium Family. Era mai bine Family pentru tine, adaugai si sotia. Eu am si sotia, si fetita, si cumnata in Premium si mai am inca un cont. 39 Lei Family fara reclame.

      (Citează)

  11. Promoția a fost disponibilă și pe alte telefoane Samsung. Pe al meu nu mai este valabilă, probabil nici pe ale părinților, nu am fost atent când expiră.

    Deocamdată rezist și nu iau YouTube Premium.

      (Citează)

  12. Anul trecut in perioada blackfriday am activat si eu family, 6 conturi=39RON. Sub 7 RON per cont.

      (Citează)

  13. Pe laptop cu Windows am descarcat din Store aplicatia myTube! – nu intra nicio reclama, pacat ca developerul nu o face si pentru Android; o mai folosesc si pe Lumia 640, de altfel, acesta e si motivul pentru care mai pornesc acel telefon.

      (Citează)

  14. Am avut si eu, tot de la un device Samsung promotie cu 4 luni gratis.

    Problema mea e ca am mai multe conturi (vreo 3-4) pe care urmaresc continut diferit si le tin separat tocmai pentru a segrega recomandarile.

      (Citează)

    • Si eu fac la fel ca tine, dar din fericire ma descurc cu doar doua conturi.
      Plus ca uneori cand sunt pe laptop si caut ceva ce ma intereseaza doar “one time only” intru de pe incognito.

        (Citează)

  15. Tano:
    Îți pui doar țara pe Argentina sau mai trebuie făcut ceva? Ms

    Trebuie folosit un VPN

      (Citează)

  16. Andrei:
    AdGuard DNS?

    Am încercat varianta free cu DNS setat în router și nu blochează anunțurile de pe TV de la începutul filmului. Calupul ăla de 2 anunțuri cu numărătoare inversă pe care scrie „anunțul se va încheia curând”. Alea apar în continuare.
    Pe web blochează pornhub și alea.

      (Citează)

  17. N-am mai rezistat. Prea multe reclame pe YouTube.

    E un motiv greșit sa plătești premium că-s prea multe reclame si nu mai rezisti. E pe sistemul vezi covrigul asta? Daca nu-mi dai bani il ling si ti-l ofer sa-l mananci pe urmă. #hustlers.

    Motivul corect e să plătești premium pentru că vrei să consumi ceva premium.

      (Citează)

  18. Eu am Premium Family de aproape 2 ani. Dau €18/ luna in Belgia. Imi place foarte mult mai ales ca merge si in fundal + youtube music care e nemaipomenit cand dai pe date mobile si asculti toata ziua muzica fara video.

    Dau cam mult, ce e drept, in comparatie se sumele citite aici.

      (Citează)

  19. 26 lei pentru premium mi se par cei mai buni bani cheltuiti pe luna. Nu stiu voi, dar eu consum mult YT. Mai am amici plini de bani care inca se plang de reclame. Ce mai faci cu 26 lei?

      (Citează)

    • Îi aduni la 20 de lei pe muzică, 60 pentru Netflix, Disney, cablu, mai un Patreon, vreun site, un telefon, poate un eSim la ceas, net, un joc care costă 2 beri etc. De la proverbialul pachet de țigări ajungi la un cartuș.

        (Citează)

  20. Pentru copii cu tableta/telefon. Pui pe un laptop sau PC proxy sau VPN pe turcia ( google it ) faci un cont google pe turcia, intri pe youtube, alegi premium, te abonezi, costa cam 4.8 lei pe luna ( este lira foarte slaba ). Te intorci la tableta copilului si il loghezi in google pe contul facut mai devreme. Thats all.

      (Citează)

  21. Eu nu plănuiesc să trec prea curând la premium, chiar dacă consum mult YT. Încep să mă irite cei ce au reclame și sponsori în același timp – când clipul ăla e sponsorizat, mai lași și reclame în alea 10 minute.

    Acum că au tot scăzut vizualizările la canalele de tech au început cu clickbait-uri, de asta mă orientez spre câteva canale. Iar dacă ajung să urmăresc mai puține canale, poate voi plăti la floatplane, nebula sau pe unde sunt respectivii. Plus că eu nici nu am nevoie de YT music sau de rulat în fundal, practic aș plăti strict pentru a nu vedea reclamele alea. Dar tot dau scrol la reclama din clip, așa că dau scrol și la reclamele băgate de YT – e bun touchbar-ul la ceva, până la urmă.

    Nu mi-a plăcut nici Linus care practic a zis că a folosi adblock e piraterie, deși a recunoscut că căștigurile lui din reclamele alea sunt foarte mici comparate cu restul surselor de venit de pe urma canalului.

      (Citează)

    • Same here. Nu o sa plătesc în veci bullyingul asta de la YT. Consum din ce in ce mai rar YT și atunci când mă uit, pt cele 5 sec de reclame la fiecare 15 min, întorc capul la geam. Mai degrabă urăsc reclamele la cablu TV, cate 20 min. Bine că mă uit rar și acolo.

        (Citează)

  22. Dar pe Facebook nu exista premium? Mi se pare ca si acolo au devenit exasperante reclamele cand vrei sa vezi un vide scurt…

      (Citează)

  23. Toate bune și frumoase cu YT music premium, dar când mai pleci in altă țară … ciuciu! Cu părere de rău după playlisturile mele am trecut totuși pe Spotify că ăia nu te taie când te plimbi.

      (Citează)

  24. Cu atatea adblockere gratuite, mi se pare ciudat sa platesti ca sa scapi de reclame…

      (Citează)

    • Nu sunt compatibile cu gama de dispozitive pe care un utilizator și familia sa le pot avea în casă: iOS, Android, WebOS, Windows, MacOS, Linux, Tizen, Chrome OS, etc.

      Iar cele la nivel de DNS, care nu necesită softuri instalate pe fiecare device, cum ar fi Pi-Hole, nu prea sunt capabile să blocheze reclamele din YouTube, ele venind de pe aceleași hostname-uri ca și video-ul propriuzis.

        (Citează)

  25. ionică:
    Familie 39 lei. Nevastă și copil fericiți :D

    True.
    Eu oprisem utilizarea Youtube, imi venea sa vomit de la atatea reclame si imi crestea pulsul.
    Cred ca am fost printre primii abonati de Premium cand a aparut in Ro.
    Nu inteleg cum pot unii sa stea cu reclamele alea. Sunt extrem de invazive.

      (Citează)

  26. Eu mă întreb la ce și mai ales când vă uitați atât de mult la YT de au ajuns să vă exaspereze reclamele.
    Probabil că muncesc prea mult.

      (Citează)

    • Cred ca este invers, ai suficient timp liber incat sa nu te deranjeze reclamele. In schimb, cineva care lucreaza foarte mult si aloca doar cateva minute / zeci de minute pe saptamana pentru Youtube nu prea vrea sa ii apara reclame in jumatate din acel timp.

        (Citează)

  27. YT este singura platformă la care NU voi plăti niciodată abonament tocmai din cauza bullying-ului nesimțit pe care îl practică și voi folosi ad-block fără nicio remușcare. Nu este vorba de zgârcenie (am Spotify, HBO Max, Netflix, Disney+, Voxa, etc), cât de principiu. Dacă vreau să susțin un vlogger prefer să îl urmăresc/donez prin alte platforme.

      (Citează)

  28. M-ai inspirat și mi-am făcut și eu acum pe Turcia, 5.5ron pe luna, cu cardul virtual de la Revolut

      (Citează)

  29. eu nu inteleg cum de nimeni cu premium de aici nu zice de play in backround pe mobil (care mi se pare principalul castig, pe langa multele minute lipsa de reclame si linistea / lipsa de enervare la intreruperile repetate).

      (Citează)

  30. “s-ar putea să fie util cu niște Cocomelon în viitor”

    s-ar putea sa iti placa si baby riki si tralala.

      (Citează)

  31. PC: uBlock Origin in FFox ESR
    mobile: same; vrei in background? comuta site-ul in Desktop mode, cel putin pe Nova5T merge sa stingi apoi ecranul
    TV: fa cast la tab din Chrome cu UB Origin (nu am incercat asta de pe mobil, dar ar trebui sa mearga)

    si totusi, daca n-ar merge metodele astea, YT e singurul serviciu digital pentru care as plati (ma rog, exc Coursera, Udemy etc). nu pot pricepe cand in viata asta are lumea timp de munca, viata SI Netflix&comp?! la cate tutoriale sunt pe YT pentru orice, nu ti-ar ajunge zece vieti sa tot inveti chestii care de care mai interesante!

      (Citează)

  32. Pe mine ma convinsesera de cand aveau seriale originale (Red, apoi Originals).
    Dar merita cei 26 de lei si doar pentru YouTube Music (pe PC, pe telefon, download, si mai ales listen in background)…

      (Citează)

  33. Am gasit aplicatia android Youtube Vanced, cu care vad video de pe youtube. Doar ca scoate reclame, da skip la intro enervante din video si toate promo-urile la fel de enervante. Cea mai buna experienta 🙂
    Recomand cu caldura.

      (Citează)

  34. Andrei:
    AdGuard DNS?

    Nu merge sa scoti reclamele in youtube din dns, din pacate, sunt livrate de pe acelasi domeniu.

      (Citează)

  35. Bravo ma. Esti youtuber si influeker in acelasi timp. O sa te urmez si nu o sa ti mai vad reclamele. Poate se sesizeaza careva cat de agresive sunt reclamele. Oricum daca nu vezi reclame separate, nu te scapa de promovarile facute de influeker. Practic te iau din doua parti.

    Ps,
    Eu am de mult si folosesc si in masina YT Music cu activare din Siri. Merge perfect, mai ales daca ai incarcator magnetic Magsafe pt incarcare si suport de masina.

      (Citează)

  36. android/google tv si https://smartyoutubetv.github.io/
    new pipe pe telefon
    adblock pe laptop

    up your ass, youtube premium!

      (Citează)

  37. Reclamele alea multe sunt puse intentionat sa te enervezi si sa treci pe premium. Am vazut teste cu 10 reclame la inceput. Folosesc cu adblocker si nu am reclame, prefer sa nu mai folosesc youtube decat sa le platesc nesimtitilor de la google.

      (Citează)

  38. Bine că le-ai făcut reclamă, că au scumpit. Acum e 34,99 lei dacă vrei să-ți faci abonament și ai mai avut trial în trecut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus