un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 23 octombrie 2022

23 Oct 2022  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

A devenit stânjenitor să porți mască. În România văd mai mulți oameni cu mască, de obicei prin metrou. Foarte bine, purtați dacă vă simțiți mai în siguranță așa, mai ales dacă vă ferește de o săptămână de stat la boală.

Regee rujurilor s-a întors. A dispărut într-un stream, după ce a prezentat un tort în formă de tanc la aniversarea masacrelor din Piața Tiananmen.

Balenciaga taie legăturile cu Kanye West. La fel și Vogue. Ye își angajează un avocat bun. A avut recent niște declarații de tipul “om foarte bogat care nu mai este băgat în seamă”. Povestea lui West, from dropout to letdown.

Un medicament împotriva dependenței de droguri pare a fi bun și pentru long covid.

Liz Truss va primi 115.000 de lire sterline pe an de acum pentru cele 44 de zile ca prim-ministru al Marii Britanii.

Ce se întâmplă dacă arunci o monedă de pe un bloc? Dar un pix? Poți să omori pe cineva? Interesantă și diferența între un glonț tras fix în sus și altul tras oblic:

Fotografii foarte amuzante cu animale.

Doi turiști au fost arestați în Veneția pentru că au furat o gondolă. Erau francezi, dar care putea fi planul lor? Cum poți crede că scapi?

Capitalismul și Internetul nu vor elibera societatea chineză. Guvernul îi controlează la fel de bine în continuare, deși de ani de zile au un sistem capitalist. Fostul lider Hu Jintao a fost “escortat” afară din sala de congres, un show de putere pentru Xi Jinping. Scena este aici.

Despre cocktailuri, științific. De ce trebuie amestecate, de ce 15 secunde de shaking fac cât 2 minute de amestecat cu lingurița șamd. De asta Bond voia shaken, not stirred, ca să amestece bine ingredientele și să aereze băutura pentru altă textură.

O problemă matematică mișto. Să se găsească toate numerele a și b astfel încât radical din a plus radical din b să facă radical din 2023.

Siria trece printr-o epidemie de holeră.

O mașină îngropată cu totul din anii 1990 a fost găsită în curtea unei case din San Francisco. Trebuie ceva efort să îngropi o mașină întreagă.

Americanii au prins un nou criminal în serie.

Cercetătorii de la Penn State au inventat o baterie care se încarcă 70% în 10 minute, indiferent de capacitate.

Formula 1 în Austin, la ora 22.

    23 comentarii

  1. Masca FFP2 este foarte buna la metrou, aerul acolo nu este nici 25% primenit, este plin de mizerii pe care le ridica trenul de metrou cand circula prin tunel.

    Sfarsitul comunismului in China poate veni doar de la pasoptistii lor, doar ca nu au asa ceva. Nu cred ca li se intorc studentii inapoi dupa ce fac studii in afara, cred ca raman toti in statele democratice si capitaliste.

    F1 n-a avut calificari? N-am avut atentionare din calendar decat pentru antrenamente, nimic cu calificari.

      (Citează)

    • O fi aerul de la metrou cu praf și noxe, dar
      înainte de vara lui 2020 nu era nimeni cu masca, asa ca mai ușor cu pretextele.
      Nu-i judec pe cei ce încă mai cred ca masca ajuta la ceva, înțeleg ca fiecare avem fricile noastre iraționale. Și eu când zbor mor de frica, deși știu că este extrem de sigur totuși frica ce o resimt e cumplită. Asa ca dacă mă vedeți palid la fața când ma urc în avion puteți sa râdeți în sinea voastră de mine pt ca și eu am sa rad în sinea mea atunci când am sa vă vad cu masca.

        (Citează)

    • Nu realizasem ca este o optiune masca la metrou, cand am avut de defragmentat un depozit plin de praf prin 2015 m-a dus mintea sa imi iau masti din Dedeman sau Hornbach.

        (Citează)

    • @EGO, asa cum consider ca ar trebui sa fii destul de prost sa razi de cineva doar pentru ca ii este frica sa zboare cu avionul, la fel ii consider si pe cei care rad de oamenii care aleg sa poarte masca (indiferent de motiv).

        (Citează)

  2. Mama, mega distopic ce pățesc oamenii în China. Cu cât ești mai faimos acolo cu atât te dispar ăia mai repede. Creepy AF.

      (Citează)

  3. Deci Kanye West pierde toate contractele de colaborare doar pentru ca a indraznit sa spuna ca si albii conteaza?

      (Citează)

    • *roshti dar.. tot mai mulți!!

        (Citează)

    • Cand au avut albii probleme de integrare undeva?! Cand in istorie sa fii alb a fost o problema?
      Aha, exact.

        (Citează)

    • Când erau irlandezi și de abia scăpau de opresiunea englezilor (a se citi genocid) și când ajungeau în SUA erau un fel de negri dar albi.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Irish_sentiment

      Plus strămoșii tăi ca și ai mei probabil erau șerbi sau iobagi. Un fel de juma de sclav. Deci ușor cu wokeness-ul pe scări că nu suntem toți în aceeași oală pentru că englezii și francezii din SUA au ținut sclavi.

        (Citează)

    • N-am intrat pe link din cauza legaturii mele slabe, dar cred ca e vorba de aniversarea masacrelor doar daca e adjunctul lui Xi, in rest e vorba de comemorare.

        (Citează)

    • @Robert, de exemplu in zilele noastre cand romanii, desi sunt albi, daca vor sa ajunga in SUA trebuie sa se milogeasca sa fie primiti.
      Si cand stai la coada la ambasada, nici nu ai voie sa intri. Trebuie sa astepti afara, unde li s-a facut mila si au construit un fel de sopron.

      Sau:
      – acum 2000 de ani cand Roma era locuita de 1 milion de cetateni si 2 milioane de sclavi (majoritatea fiind albi);
      – acum 100 de ani cand in majoritatea Europei femeile, desi erau albe, nu aveau drept de vot;
      – in anii ’40 cand s-a incercat epurarea evreilor, desi sunt tot albi.

      Mai gasim exemple daca ai nevoie. Daca nu, poti sa iti iei un afis cu “black lives matter” si sa te duci sa pupi picioarele tuturor cetatenilor de culoare pe care ii intalnesti pe strada.
      Si de preferat sa nu fie vorba de unii civilizati, care muncesc si care ajuta la dezvoltarea societatii. Incearca sa cauti unii care au fost condamnati de 2-3 ori pentru atac armat.

        (Citează)

  4. Foarte misto linkurile stiintifice. Te pun sa gandesti cum ar fi fost sa fi avut noi acces cat eram in scoala la ele. Mie imi dau si o oarecare stare de anxietate, caci mi se par captivante si addictive (n-am stiut sa tratug inte-un cuvant “care dau dependenta”) si am tebtatiansa tot dau click pe urmatorul dde frica sa nu ratez vreun experiment, explicatie sau fenomen misto. E un fel de fear of missing out, FOMO.
    Astfel de canale pe youtube misto sunt vsauce, electroboom, up and atom, veritasium, Steve Mould (cautati experimentul chain fountain al lui).

      (Citează)

  5. La metrou mergi cu masca daca simti ca esti tu racit sau banuiesti ca poti avea covid. Cel putin asa fac japonezii in ultimii 30 de ani.

      (Citează)

  6. Nu suntem in China, ca sa fie ok sa porti masca. De la ei au venit multe rele. Si o sa mai vina.

      (Citează)

    • Asa sunt unii cu spirit civic, daca simt ca sunt raciti isi pun masca sa nu imprastie in jur ce au ei. Ca nu-si permit toti sa-si ia concediu sau work from home la fiecare viroza sau stranut.

        (Citează)

  7. “Americanii au prins un nou criminal în serie.”
    Nu merge linkul.
    PS: “Regee rujurilor” typo

      (Citează)

  8. cris:
    Asa sunt unii cu spirit civic, daca simt ca sunt raciti isi pun masca sa nu imprastie in jur ce au ei. Ca nu-si permit toti sa-si ia concediu sau work from home la fiecare viroza sau stranut.

    Apai ce mare lucru ca faci o viroza? Pana in 2020 nu conta.

      (Citează)

  9. Long covid este o afecțiune ce ține de psihiatrie, nu este o boala organică. Este similar cu stresul posttraumatic al soldaților ce revin de pe front, doar ca aici vorbim de urmările fricii trăite de pacient atunci când a avut covid (frică inoculată de media și “sursele oficiale”). De aceea și tratamentul cu naltrexonă, medicament de uz psihiatric.

      (Citează)

  10. Robert:
    Cand au avut albii probleme de integrare undeva?! Cand in istorie sa fii alb a fost o problema?
    Aha, exact.

    Rusii cand au fost cuceriti de mongoli?

      (Citează)

  11. sqrt(a) + sqrt(b)= sqrt(n).
    Using prime factorization of n write n=mc^2, where m is quare free
    (e.g. 2023=7*17^2 53=53*1^2 72=2*(2*3)^2)
    There are c^2+1 pairs of solutions of the form
    {0, mc^2},
    {m, m(c^2-1)}
    {2m, m(c^2-2)}

    {mc^2, 0},

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus