un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 2 octombrie 2022

2 Oct 2022  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Un cuplu de tineri căsătoriți și-a făcut poze pe un tren cu minereu de fier în deșertul Africii. Riding the iron train across the desert has become something of a rite of passage for extreme travel influencers in recent years, regularly cropping up on YouTube and other social media sites.

Cum arată un cutremur de 7,6 în piscină la înălțime. Tsunami local.

Cum se aranjează o licitație la Poliție ca să se cumpere BMW 320ix, nu alte mașini comparabile sau superioare. Reglezi din caietul de sarcini totul, apoi zici “ce? a fost licitație publică, putea participa oricine se califică!”

Blevins a fost dat afară din Apple după ce angajații l-au raportat pentru comentariile dintr-un clip TikTok. Chiar eram curios cine s-a sesizat și cum.

Kanye West a purtat papuci cu șosete. De acum asta e moda.

Tipuri de chipsuri Lay’s la chinezi. Au unele și cu aromă de pește murat.

Hoffman a refăcut reclama lui Brad Pitt la cafea. Mai jos clipul său despre reclama originală și apoi cum a muncit la refacerea ei:

Lindt câștigă un proces împotriva Lidl pe iepuri de ciocolată. Lidl trebuie să-și distrugă iepurii de ciocolată.

Un partid cu origini neo-fasciste a câștigat acum alegerile din Italia. Iată cum a început.

75 de oameni au murit până acum în protestele din Iran. Iranienii sunt nemulțumiți de politicienii și dictatura lor, dar nu au curaj să meargă până la capăt împotriva ei.

Două-trei căni de cafea pe zi te protejează de probleme de inimă, zic studiile. Un medicament de Alzheimer are rezultate bune în teste.

DJI și-a construit un sediu nou  împreună cu Fosters + Partners. Două turnuri cu grădini pe acoperiș.

McDonald’s va lansa și Happy Meal de adulți în SUA în octombrie. Între timp, am mâncat la noi triplu-cheeseburger și este prea dens, i-ar trebui mai mult sos sau o roșie sau ceva așa.

Baileys lansează o băutură Baileys S’mores. O să-i iau și eu Matildei dacă găsesc.

Un bărbat salvează o pisică în uraganul Ian. O pisică pleacă la război alături de ucraineni. Pare deja foarte supărată pe Putin.

Negroni cu cafea. Noi facem des Negroni acasă, este un cocktail bun și simplu, părți egale de Campari, Martini roșu și gin. Omul acesta bagă și niște lichior de cafea în el.

Idei de decorațiuni DIY de masă.

Imagini vechi de la Halloween-uri de altădată.

Fotografii de natură.

Formula 1 în Singapore, astăzi, ora 15.

Articolele de mai jos sunt de săptămâna trecută, dar dintr-o eroare de cod n-au fost afișate în pagină și m-am prins prea târziu de asta.

Qatar Airways este din nou cea mai bună linie aeriană din lume. S-au dat premiile Skytrax pentru acest an.

Doi americani au câștigat 1,3 miliarde de dolari la loterie. Nu-i rău. Am impresia că vor primi 750 de milioane de dolari, de fapt, pe care-i vor împărți.

Un virus simplu poate distruge celule canceroase. În viitor probabil că acesta va fi tratamentul uzual împotriva cancerului. Sunt deja multe teste de succes cu virusuri modificate să atace celule canceroase.

Un băiat cu cancer a vrut să vadă monștri ca de Halloween. Peste 500 de persoane s-au prezentat costumate în fața casei lui.

O problemă interesantă de sortare. Ai 25 de cai, îi poți pune să alerge câte 5, dar nu-i poti cronometra. Care este numărul minim de curse din care îi poți determina pe cei mai rapizi 3 cai:

Despre leșinul în apă. Shallow Water Blackout, cum îi zic străinii, este un fenomen care afectează diverse categorii de înotători și poate fi mortal.

Muncitorii care construiesc stadioanele Cupei Mondiale din Qatar stau în condiții foarte proaste. În principiu știam asta. FIFA a greșit rău când a pus campionatul acolo.

Pe Pământ trăiesc 20 de cvadrilioane de furnici. Există un astfel de cuvânt? Este vorba de 20 de mii de milioane de milioane de furnici. 20,000.000.000.000.000 de furnici. Posibil să fie și la fel de mulți guguștiuci, dacă iau ca referintă cartierul meu.

Samsung Watch4 la 689 lei. Watch5 Pro la 1.800 de lei.

    26 comentarii

  1. in privinta demiterii tipului ala de la apple: cancel culture in cea mai jenanta postura posibila. sa dai afara un om pentru niste chestii care sunt (zic eu) jignitoare doar pentru feministe care nu au mai vazut p..a de pe vremea lui burebista..

      (Citează)

    • L-au reclamat angajatii Apple la HR, babaieti. Scrie in articol. Mai precis chiar subordonatii lui, din procurement. Pentru ca nimeni nu vrea sa aiba un sef care se da la subordonati/ subordonate. Iar Apple probabil are politica interna cu zero toleranta pt sexual harassment, cum e si normal.

      Intelegeti?

      Voi nu intelegeti mai nimic din ce se intampla in jurul vostru, asa-i? Bine insa ca aveti explicatii din astea prefabricate gen “cancel culture” si le puteti folosi peste tot.

        (Citează)

    • Da, absolut jenant. Un citat de film la care toata lumea radea acum cativa ani. Si acum un om si-a pierdut locul de munca pentru ca l-a parafrazat.

      @Marean
      Am impresia ca tu nu stii sa citesti ce e in fata ta. Omul a spus doar ca face sex cu femei cu sani mari.

      Harassmentul e in capul tau. Probabil ca e o “explicatie din astea prefabricate gen “harassment” si le puteti folosi peste tot”. Probabil ca harassmentul e in capul tau, dar faptul ca omului i-a fost “canceled” locul de munca e real.

        (Citează)

    • @macgregor
      Sorry, dar nu aveti habar ce vorbiti. Cancel culture e altceva.

      Citit paragraful de mai jos si apoi o sa va ajut daca aveti intrebari, sunt aici pentru voi ca e clar ca e o varzuca de toata frumusetea la voi in capete.

      “For those of you who aren’t aware, cancel culture refers to the mass withdrawal of support from public figures or celebrities who have done things that aren’t socially accepted today. This practice of “canceling” or mass shaming often occurs on social media platforms such as Twitter, Instagram, or Facebook.”

        (Citează)

    • Ce dragut…. Dar gresit!!!! din toate punctele de vedere.

      In primul rand hai sa fiu bland: definitia asta poate o fi fost valabila, undeva in 1970, ca descriere a fenomenului care exista atunci. Acum e la fel de aiurea ca si cum ai da dreptul celor care o practica sa o defineasca. E ca si cum Inchizitia spaniola si-ar da singura definitia: sunt ferm convins ca ar zice ca sunt o organizatia angelica care salveaza sufletele credinciosilor. Nu merge asa.

      In al doilea rand nu zice nimic despre “activistii” de extrema stanga, asa zisii SJW, care fac arheologie pe net ca sa gaseasca ca poate ai zis ceva urat acum 15 ani. Astia sunt responsabili de 90% din cazuri.

      In al treilea rand nu mai e nevoie de miscari de masa, e suficient ca activistii sa gaseasca ceva si sa te zica la un sef cu inclinatii de stanga, si pac, ti-ai pierdut locul de munca, pe criterii care sunt de fapt, politice. Asta e tot cancel culture.

      Dar mai zi-ne cum esti de acord sa isi piarda un om locul de munca pentru un caz de harassment care nu exista decat in capul tau.

        (Citează)

    • Eu nu inteleg de unde s-a ajuns de la o gluma pe Social Media la teoria lui @Marean care presupune ca omul respectiv s-a dat la subordonati / subordonate.
      Aa fi inteles daca era o acuzatie de genul:
      “Uite, a facut o declaratie dubioasa, iar 90% din subordonatii lui sunt femei cu sanii mari, deci vedem un model aici.”

        (Citează)

  2. Și mie mi se pare aberantă concedierea unui om pentru o gluma. Americanii sunt pur și simplu mai prosti decât prevede legea.
    Kanye West promovează moda de 70+. :)
    Și eu am rămas uimit când am văzut ce arome diferite au cipsurile în alte tari.
    Pentru ca o revoluție sa aibă succes trebuie ca armata/forțele de securitate sa se întoarcă împotriva regimului respectiv. Altfel rămâne la stadiu incipient.
    La FIFA și Qatar a fost vorba de corupție la cel mai înalt nivel. Ala de la PSG e implicat puternic.
    Despre McDonald’s n-am ce sa comentez, dacă ar fi sa aleg, prefer un sandwich cu parizer :).

    Offtopic. Cum ajung de la aerport la Gara de Nord? Mai este tren de la Otopeni la Gara de Nord? Uber/Bolt sunt prin zona?

      (Citează)

    • Americanii?! pai si la noi a inceput sa fie cam la fel. Are vreunul curaj sa mai spuna la TV sau chiar si pe facebook ca vrea sa mangaie femei cu tatze mari? Ii sar in cap stangistii si-l toaca pana il fac pilaf. Ati vazut ce s-a intamplat cu Buhniciul… ii mai da cineva campanii? il mai cheama pe undeva? Nu. E mort. Banciu a facut acum vreo saptamana o ironie – au inceput sa-l amendeze imediat.

      Nici macar la showurile de stand up nu mai e voie cu glume despre femei, negri, evrei, tigani, grase, slabanoage, urate, etc. Despre filme si seriale nu mai vorbesc: toate cu negri, cu lgbt, cu ciudati…

      Intre timp VP SUA Kamala a zis ca ajutoarele pentru cei afectati de uraganul care a devastat Florida acum cateva zile, trebuie acordate mai intai “persoanelor de culoare”.
      “Vice President Harris came in for a torrent of criticism after telling an audience that “communities of color” would be first in line for relief in the devastating aftermath of Hurricane Ian.

        (Citează)

    • Există și autobuzele STB. 783 e linie expres și merge bine.

        (Citează)

    • Trenuri de la otopeni la 15/30 min diferenta intre ele. Autobuz. Taxi. Uber si bolt. Cel mai ieftin si rapid e trenul, 4 lei, platesti cu cardul sau cash direct in tren.

        (Citează)

    • @Kopa Kopan

      “Despre filme si seriale nu mai vorbesc: toate cu negri, cu lgbt, cu ciudati…”

      Recent am vazut niste poze din America si am avut un soc: bai, americanii au foarte multe fete frumoase!

      In schimb filmele prezinta tot felul de urate, sau machiate de nu se mai intelege nimic. Si cand nu sunt urate, sunt asa acre ca nu merita nici buna ziua sa le zici.

      De ce nu lasa fetele astea frumoase in filme nu stiu, dar televiziunea nu mai e deloc reprezentativa, e separata de realitate ca cerul si pamantul.

        (Citează)

    • @mac gregor, nu mai dau roluri catre femei frumoase pentru ca urla cele urate ca sunt nedreptatite. Asa ca toata lumea alege sa se protejeze de oprobiul unui grup minoritar, dar foarte vocal.

        (Citează)

  3. Dan:
    Offtopic. Cum ajung de la aerport la Gara de Nord? Mai este tren de la Otopeni la Gara de Nord? Uber/Bolt sunt prin zona?

    Da, e si tren, sunt si bolturi parcate, sunt si taxi-uri. In 80% din cazuri taxi-urile sunt mai ieftine decat bolt.

      (Citează)

  4. Dintr-un partid cu radacini fasciste a venit si Johannis – FDGR. Atunci nu mai era nimeni interesat de chestiuni din astea.

      (Citează)

  5. Legat de BMW -uri, e un articol detaliat pe HotNews, au cerut alte companii schimbarea dimensiunilor, sa fie mai permisive, dar nu a vrut poliția. :)))

    Gen mai înalte cu 2cm? Nu se poate.

      (Citează)

  6. Vezi la numarul de furnici, cred ca ai gresit expeimarea descriptiva a lor
    Este 20.000.000 de miliarde

      (Citează)

  7. La faza cu guguștiuci iti simt durerea, doar ca la noi problema sunt porumbeii.
    Guguștiuci sunt aia gri complet, care seamana a turturele.

    Ce, tie nu-ti place covorul de gainat de la trecerea spre parc/metrou? :-D

      (Citează)

  8. Parca a explicat cineva pe aici cum e cu licitatiile astfel incat sa iasa modelul dorit…. ah, da, eu eram ala.

    Apreciez venitul cu detalii in clar despre care au fost exact specificatiile folosite si de ce au fost alese acelea.

      (Citează)

    • Cam tarziu te-ai trezit azi. Iar ai stat pe site-uri din alea dupa ce s-au culcat ai tai. Ca e weekend.

        (Citează)

  9. Pisica supărată pe putin mi-a făcut ziua mai fericita o.o

      (Citează)

  10. Cine LIDL? Acea companie care copie masiv cu nesimtire zici de branduri? De la biscuiții Oreo (la ei Neo) pana la bomboanele TicTac?
    În plus toți ceilalți reteileri vând produsele în prag de expirare cu reducere de 50% sau și mai mult, LIDL cu 30%. Prefera sa arunce dacă sa reducă prețul.

      (Citează)

  11. 11 curse

      (Citează)

  12. Kanye West a purtat papuci cu șosete. De acum asta e moda.

    Moda e asa de la inceputul verii – cel mai comun slapi cu sosete albe (curate, nu boschetari) , Nike, sa se vada mare semnul. Am vazut si doar in sosete albe curate pe aslfalt.

      (Citează)

    • Moda infantila, cu ciorapi din aia de spital de nebuni sau de puscarie. Ca se simt probabil mai vulnerabili, si atunci se si imbraca adecvat.
      Bine ca se intorc blugii evazati, m-am saturat de atata glezna goala cat vad. Parca-s toti si toate neterminati.

        (Citează)

  13. Aia 75 de oameni au fost curajosi pana la capat. Ca si restul care au iesit, stiind ca pot fi in aceeasi situatie. Ca atunci cand protestezi in Iran stii din start ca nu esti la mitingurile anti-Dragnea ci la ceva gen Revolutia din ’89.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus