un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Adobe inventează un AI care truchează perfect imagini

21 Oct 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Adobe a prezentat un AI care inserează obiecte într-o fotografie, le alege dimensiunea și poziția potrivită, le potrivește culorile cu restul fotografiei, le reglează iluminarea și umbrele pe ele și apoi adaugă umbra obiectelor noi pe suprafețele din jur.

Treaba asta este foarte cool. Nu văd multe scenarii de utilizare. Poate că unii graficieni vor fi ajutați astfel în munca lor de potrivit telefonul X în mâna vedetei Y. Simt însă că mai degrabă tehnologia aceasta va fi folosită pentru trucaje, pentru deepfakes, iar o mulțime de tehnologii AI de generat video și de modificat vocea devine perfecte pentru așa ceva.

Viitorul va fi unul în care te vei îndoi constant dacă ceea ce vezi este sau nu real, în special în subiecte controversate. Sau, poate mai simplu, mereu “este deepfake” va fi utilizat ca o scuză de persoana surprinsă făcând ceva aiurea.

Adobe a arătat imaginea de mai jos ca exemplu. Destul de reușită:

sursa: TechCrunch.

    5 comentarii

  1. “Destul de reușită” e un pic exagerat, totusi.

    Se vede de la o posta ca e trucaj – nu poti sa captezi si lumina din cort si galaxia. Omul din poza e decupat dubios. Si astea sunt pe exemplul lor de marketing – unde pui cel mai bun rezultat

      (Citează)

  2. nu avem de ce sa ne facem griji (deocamdata)

      (Citează)

  3. E doar un exemplu de cum poate softul sa combine niste imagini /elemente folosindu-se de “mintea” lui. Altfel Photoshop a evoluat frumos in ultimul timp, am pus neural filters la favorite.

      (Citează)

  4. Credeți că cei care vor vedea o astfel de poză pe România TV vor procesa informația la fel ca voi?!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus