un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 7 septembrie 2022

7 Sep 2022  ·

ȘTIRI  ·

26 comentarii

Xiaomi Mix Fold 2:

    26 comentarii

  1. Primu ministru sau orice alt ministru, nu pot cere nimic de la blueair. Cand s-au prins in hora cu blueair si au permis functionarea in continuare a acestei companii, au facut-o dintr-un motiv pe care-l banuiti. Asa ca acu oamenii astia nu mai au nici o legitimitate in fata blueair. Cand iti imbarligi coada cu dracu, nu mai ai ce comenta, ca esti compromis.
    Acu doar latra si ei ca sa vada pulimea ce interesati sint de soarta prostilor.

      (Citează)

    • Lasand la o parte santajul pe care il face face Blueair, nu prea inteleg cum poate un ministru sa ceara unei companii private sa reia zborurile in conditiile in care ei spun ca nu mai au resursele financiare sa faca asta.

        (Citează)

    • Speta este mai complicata. Dincolo de bubele astora de la blue, anpc i-a cam hartuit. Pe dnu horia ctinescu nu-l vad prea linistit. Nu cred ca astia de la blue or sa-l lase asa usor. I-a executat p-astia la ordin si dincolo de asta le-a cauzat prejudicii de imagine prin diversele inerviuri si interventii. Eu cam asa vad treaba. Situatia este mult mai complexa decat “blue si-a anulat toate zborurile”.

        (Citează)

    • Blackskull, hai sa fim seriosi, nu le-a creat ANPC niciun prejudiciu,
      Blueair anuleaza zboruri in mod sistematic de mult timp si uita sa dea banii inapoi. Ultima oara am incercat sa zbor cu ei acum un an, bilet cumparat cu 2 luni inainte, zbor anulat cu 5 zile inaintea plecarii. Blueair m-a trimis la vola ca facusem gresala sa rezerv prin ei, vola m-a pus sa astept 30 de zile si apoi m-a trimis la ANPC, ANPC mi-a raspuns ca investigheaza si nu am mai auzit de ei de atunci. In perioada aia am cautat online si am gasit multi oameni care se plangeau de zboruri anulate.
      Deci clar ANPC a primit si el multe plangeri. Intemeiate. Ce era sa faca, sa dea o declaratie de-aia anonima cu “o companie aeriana romaneasca cu capital privat”?

        (Citează)

    • Am zis: au bubele lor, dar scopul este scoaterea blue de pe piata.
      Bube au avut multe companii aeriene, mai ales in perioada ultimilor 2-3 ani, ptr ca pandemie si restu.

        (Citează)

  2. Sa le iau mortii la dans ministrilor vietii. Azi trebuia sa plec in singurul concediu pe anul asta. Pentru o datorie de 500k de euro pe care bluair o avea si pt care s-a intamplat tot haosul asta statul roman da taromului 1mil sa aduca oamenii de pe unde sunt. Bv statu roman, mari destepti. Sunt curios daca institutiile statului vor fi la fel de agere ca oamenii care sufera sa-si recupereze banii (vacanta oricum e fufu)

      (Citează)

    • Statul e de vina pentru datoriile companiei ?

        (Citează)

    • Adica tu nu ai vazut nicaieri in ultimele 6luni in presa, pe aici, etc ca blueair are probleme..? Si datoria e de28 de milioane de lei

        (Citează)

    • @Sorin C, in momentul in care Blueair a primit o amenda din partea ANPC pe motiv ca au anulat foarte multe zboruri si nu au dat banii inapoi, nu ti s-a aprins niciun beculet?

      Dar chiar si fara blocarea conturilor pentru datoriile de 28 de milioane de lei, Blueair avea peste 11.000 de zboruri anulate in ultimii 2 ani. Adica orice zbor platit avea oricum o sansa de 50% sa aiba loc.

        (Citează)

    • Aveti dreptate cu totii, scuza mea este ca a fost un pachet luat prin agentie, habar nu aveam ca se zboara cu blu air
      Asta nu scuza cu nimic ca pt o datorie de 500k pt care Barna a dispus sa se faca poprire statul roman da 1mil.

        (Citează)

    • @Sorin C, daca este un pachet luat prin agentie, ar trebui sa primesti banii inapoi, sa ti se asigure un zbor alternativ sau sa se reprogrameze in alta perioada. Agentia turistica ce solutie ti-a oferit?
      Chiar nu s-a gasit nciun zbor in aceasta perioada.

      PS: datoria este de 28 de milioane de lei, nu de 500 de mii de euro. Sau cel putin eu asa am inteles.

        (Citează)

  3. Astia d ela Blue Air au datorii peste tot.. sunt rau platnici… sincer eu laud initiativa ministerului mediului de a bloca conturile datornicilor, daca ar face asta pt mai multe firme ar fi perfect… sa respecte un pic statul si sa-si achite datoriile la timp..

      (Citează)

  4. Ministrul ungur al mediului vrea blueair scos din joc in favoarea ungurilor de la wizz air. Asta se vorbește la administrația fondului pentru mediu, cei care au pus poprirea. Este un joc al guvernului maghiar prin udmr.

      (Citează)

    • Si ryanair e tot unguresc? Ca si ei profita acum.
      Daca se dorea asta le puneau diferite piedici: controale, amenzi. Blueair sunt muisti de vreo 2 ani.

        (Citează)

    • Aia sunt de vina ca astia au pus in vanzare bilete, au incasat si apoi au anulat zborurile.

        (Citează)

    • Au oprit ca nu au mai avut bani pentru operațiuni. Alra cacanarie românească: am 1000 de lei in cont, datorii la stat de 50 de lei dar poprirea e pe tot contul nu pe suma datorata.

        (Citează)

    • Sau ai 2 conturi cu 500lei fiecare. Datorie la stat 100lei. Proprire pe ambele conturi :)

        (Citează)

    • @Coco, nu cred ca BlueAir are suficienti bani in cont ca sa acopere datoria.
      Si daca aveau totusi mai multi bani in cont, de ce este vina statului ca au ales sa nu plateasca?

      @SirNeo, mai ai optiunea foarte simpla sa-ti platesti la timp datoriile. Nu trebuie sa astepti sa ajungi in situatia de a ti se pune poprire.

        (Citează)

  5. Coco:
    Au oprit ca nu au mai avut bani pentru operațiuni. Alra cacanarie românească: am 1000 de lei in cont, datorii la stat de 50 de lei dar poprirea e pe tot contul nu pe suma datorata.

    daca ai 1000 de lei in cont si doar 50 de lei datorie, mars in pl m si plateste datoria!

      (Citează)

    • Asa-i ca nu ai idee cum functioneaza viata? Intai se gaseste careva de la stat ca ai avea o datorie de 50 de lei (foarte probabil chiar platita), iti popreste conturile si de abia dupa aia iti trimite si instiintare ca ai avea de plata 50 de lei.

        (Citează)

    • Florică, e simplu, ca la bugetari, nu? Am platit amenda de circulație, dupa 3 ani am avut poprire pe conturi pentru acea amenda presupus neplatita. Poprire pe toate conturile, toti banii nu doar pentru 150 lei, suma “datorată”. Au trecut zile pana am alergat cu chitanta doveditoare apoi la banca, apoi iar la taxe si impozite. Pe timpul si banii mei. Asa ca taci in mm ca nu e asa simplu cu statul.

        (Citează)

  6. Coco:
    Au oprit ca nu au mai avut bani pentru operațiuni. Alra cacanarie românească: am 1000 de lei in cont, datorii la stat de 50 de lei dar poprirea e pe tot contul nu pe suma datorata.

    Nu este adevarat ce spui. Banca iti blocheaza pe cont doar 50 Lei + comisioane, nu toata suma.
    Daca ti s-a intamplat asa, a fost cel mai probabil o eroare punctuala, nu un mod de lucru.

      (Citează)

    • Scorpy, banca blochează contul/conturile nu suma. Nu mai poti face plati sau retrageri. Asa a fost la mine bt si otp.

        (Citează)

  7. Știu că par grammar-nazi, dar văd foarte des greșeala asta: nu e “primul-ministru” (că nu există și “al-doilea-ministru” 😅 ) , ci e prim-ministrul.

      (Citează)

  8. florin: daca ai 1000 de lei in cont sidoar 50 de lei datorie, mars in pl m si plateste datoria!

    Procedura asta a popririi e cea mai cretină posibilă, se vede că habar n-ai cu se mănâncă. NU așa funcționează.

    În primul rând, statul blochează toate conturile care le ai, efectiv îți aruncă-n aer business-ul inclusiv pentru 50 lei, pentru că sistemul e AUTOMAT, nu stă cineva de la ANAF să se uite mda, ăsta are 3 conturi la 3 bănci, hai că-i luăm de-aici, asta e. NU, poprirea pleacă la toate băncile, toate conturile.

    În al doilea rând, statul poate oricând și la orice oră să scoată sume din burtă ce devin executorii în urma unor calcule complet unilaterale. Așa se face cu PFA-urile în fiecare an, le mai scot niște sume doar ei știu de unde și dacă nu plătesc, poprire automat 5 zile, iar în 15 zile vine și somația care te anunță ce și cum.

    Mi se pare efectiv cretin ca într-un ‘stat de drept’ se pot bloca banii (teoretic proprietate privată) fără o decizie judecătorească. Adică ANAF ca să-ți ia banii din cont nu trebuie să dovedească nimănui că sumele alea sunt corecte.

    Într-o țară civilizată așa ceva e imposibil. Știu pe cineva din Italia care de 3 ani are datorii la stat, și tot îl amână pentru că nu-i pot pune poprire, la ei așa ceva e absurd.

    Doar cu hotărâre judecătorească și aia poate fi contestată, evident. Și-n US și peste tot e la fel, poate doar în China sau Rusia să mai fie așa.

      (Citează)

    • Din cate am auzit in SUA iti iau direct banii din cont, nu mai este cazul de poprire in sensul “traditional” de la noi.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus