un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Controversele săptămânii – episodul 6

10 Sep 2022  ·

GÂNDURI  ·

31 comentarii

Am găsit doar una.

SIMION (AUR) INVITAT LA DESCHIDEREA ANULUI ȘCOLAR LA COLEGIUL NAȚIONAL GHEORGHE LAZĂR

Eu cred că AUR este un partid care trage România în jos. Sunt oamenii rușilor, sunt cei care promit generic “o să facem bine”, dar fără nici un plan realist despre cum să facă asta. Vor doar să atragă voturi pentru a ajunge la putere, nu binele țării.

Dincolo de asta, însă, faptul că conducerea liceului Lazăr l-a invitat pe Simion la deschiderea anului este doar un scandal în bula noastră. Știți cum recunoști un scandal care nu are greutate adevărată? Trebuie să te întrebi “dacă ar fi fost acolo o persoană pe placul meu, aș mai fi fost indignat?”

Pentru că acesta este adevărul. Dacă directorul liceului chema pe cineva din PSD, s-ar fi zis că, iată!, așa se face propagandă politică, așa se influențează votul. Dacă ar fi chemat din PNL, s-ar fi zis același lucru. Din AUR? Nu e bine. Dacă era din USR sau REPER sau altceva din zona verde a bulei noastre… așa ar mai fi mers.

Da, știu că politica nu are ce căuta în învățământ, dar asta este situația. Politicienii mereu se duc la deschideri de an școlar, în frunte cu președintele. Conducerea liceului mereu vrea să se pună bine cu clasa politică. Se taie panglici și se spun laude la orice ocazie.

Și nu-mi spuneți că Lazăr este vreun etalon al învățământului românesc. Am terminat și eu Lazăr. Știu exact ce este și ce nu este, ce renume avea pe vremea mea și ce renume are acum, cât interes își dădeau profesorii să te învețe carte și alte asemenea lucruri. Am terminat Lazăr și mă lasă foarte rece cine deschide anul școlar acolo.

Trăgând linie, însă, i-a păsat cuiva vreodată de un discurs ținut la deschiderea anului școlar? Vă amintiți vreunul? V-a schimbat vreodată intenția de vot? Că eu țin minte de la astfel de evenimente doar că atât elevii, cât și părinții, vor ca totul să se termine mai repede ca să plece fiecare la treburile lor, precum o plimbare în Cișmigiu sau dat mare în fața bobocilor.

Dacă ar fi un top, discursurile de la început de an școlar ar fi la coada clasamentului problemelor învățământului românesc. Încă sunt o mulțime de școli care pornesc anul în stadiul de șantier. Încă sunt WC-uri în curte. În fiecare an mai moare câte un elev înecat în fosa acestor WC-uri. Manualele au 20 de ani. Structura anului școlar se modifică în fiecare an, după cum bate vântul. Vreo două generații au învățat gramatica prin Zoom. Sunt lucruri mai bune de care să ne supărăm.

    31 comentarii

  1. Discursurile astea nu sunt o cauza a problemelor scolii romanesti. Sunt efectul.

      (Citează)

  2. Faptul ca niște elevi huiduie un discurs la scoala arată nivelul de educație și nivelul de nesimțire.
    O eleva a dat un interviu apoi, unde era foarte mândra ca ea este progresista.
    Chiar pe nwradu.ro am citit cum progresiștii au distrus San Francisco.

    Ca idee, când merg cu tramvaiul și am copilul in brațe, cei care îmi oferă locul lor sunt tot persoane 30+, 40+.

      (Citează)

  3. In nicio tara cu pretentii de civilizatie nu se invita interlopi si popi la deschiderea anului scolar.
    Un spectacol absolut grotesc in fata copiilor. Asta le ofera Romania, tara etern mizerabila (la propriu si figurat).

      (Citează)

    • Fara nici o urma de simpatie sau interes, dar pana la interlop mai e.
      Putin, dar mai e. See what I did here?

        (Citează)

    • Deea… sînt convins că ești sufletul petrecerii.
      Mi-e sincer milă de cei din jurul tău care trebuie să te suporte.

        (Citează)

    • Emil C., nu ti-am solicitat parerea in ceea ce ma priveste si nu despre asta este vorba aici. Nu incerca sa deturnezi discutia cu argumente ad hominem, ca nu ti-ai gasit interlocutorul potrivit pentru asta.

        (Citează)

  4. Cel mai bine ar fi sa nu se permita nimanui sa asiste la deschiderea scolii, exceptand parintii. Ce treaba are un popa, un politician, un politist, sau cine o mai veni pe acolo, cu deschiderea anului scolar?

      (Citează)

  5. Eu nu vad nici o diferenta intre aur usr psd pnl etc. Da’ chiar nici una. Aceleasi lichele, doar ca unele mai spalate ca altele. Scopu lor final e acelasi.

      (Citează)

  6. Biased is an undestatement for you. Ai ascultat fiecare discurs sau ai notat fiecare lucru facut de catre ei, fara sa pui o eticheta sau sa ai preconcepții? Eu am cativa politicieni pe care ii admir de la fiecare partid in parte si pot sa apreciez lucruri facute bine de catre oricare partid sau oricare politician. Si mai cred in vorba nevinovat pana la proba contrarie. Mi se pare ca aveti o abordare superficiala/infantila.

      (Citează)

    • Ce cauta Simion la deschiderea unui an scolar?! Cum puteti normaliza o chestie atat de aberanta, serios? Politicienii si popii nu au ce cauta acolo, punct. Parintii au fost informati in prealabil ca Simion va tine discurs, sau cumva a fost chemat de directorial scolii, afiliat politic? Poate ca eu, ca parinte, refuz sa-mi expun copilul la asa ceva. Nu ma mira, promovarea non-valorilor e acceptata si incurajata in aceasta tara mizerabila.

        (Citează)

    • Eu ma refer la primul paragraf al articolului. Nu am o parere despre deschiderea anului scolar, deoarece nimanui nu-i pasa cu adevarat ce se spune acolo sau cine e invitat :) Oricum esti foarte pornita/hateful.

        (Citează)

  7. Simion are etichete de rus si colaborator al rusilor, culmea el a militat in Romania si Moldova pentru unire. A avut cateva episoade impotriva lui Iliescu cand acesta era pe val si discursul lui a fosst mereu impotriva bolsevicilor rusi. Aaaa, ca e nationalist e una, dar nu e ca cu rusii.
    Cum sa se puna directorul liceului bine cu clasa politica daca acum sunt la putere pnl si psd si Simion e de la aur ?

      (Citează)

    • Alt whataboutist … nu incerca sa denaturezi adevarul. Simion este lafel de periculos si scarbos ca si Hitler / Stalin, daca ar ajunge la putere. Daca nu vezi paternul apucaturilor similare la genu asta de oameni imi pare rau pentru tine. Ce este si mai trist este ca aprobi ca mintile unor tineri sa fie bulsshit-uite de mici de catre un neo comunist. Si da este colaborator rus sponsorizat de Moscova, uita-te si la Sosoaca aia care imediat cum a pornit razboiul in Ukraina a fugit la ambasada rusiei sa ” negocieze ” neutralitatea Romaniei … astia is lupi deghizati in blana de oaie. Cum a spus si Radu, AUR ca si Dragnea dealtfel is genu de politicieni toxici pentru dezvoltarea tarii.

        (Citează)

  8. “Sunt oamenii rușilor”
    aici m-ai pierdut de vizitator. nu sunt fan aur, dar aici ai muscat rau din propaganda anti aur, rau de tot: e de la o posta ca e propaganda.

    O sa radeti, dar Simion va fi in turul 2 la prezidentiale cu cineva de la PSD. Cum? Da, exact! Pentru nu mai exista partid sa calce pe psd, iar urmatorii sunt AUR, care au un discurs nationalist, cam exagerat as zice. Simpatizanti sunt multi, multi.

    Da, aiurea ca s-a crezut persoana importanta sa vorbeasca unor elevi la deschideea scolii unde a invatat.
    Eu stiu din 2012 ca Simion a invatat acolo, si stie istorie mai multa decat 99% dintre cititorii nwradu, zozonel sau ceptin.

      (Citează)

    • Nu stiu ce inseamna oamenii rusilor. Se pune egal intre a simpatiza un pic cu argumente ale rusilor si a fi vanduti rusilor? Si unii si altii sunt oamenii rusilor, la gramada? Cam extremista viziune. Care daca continua, impreuna cu alte greseli, va aduce pe Simion in turul 2. Asa ca mai multa deschidere in gandire din partea pnl, psd si isr iar aur nu va ajunge atat de departe. Obtuzitatea ajuta AUR.
      Eu tin in totalitate cu Ucraina in conflictul asta, dar inteleg nuantele.

        (Citează)

    • In cazul ala o sa votez cu PSD, mai bine un hot cretin decât un extremist.

        (Citează)

    • @VR: sunteți rude? Că altă explicație pentru rahatul mâncat nu am

        (Citează)

    • Wow, nu stiam ca Simion a fost cercetator in istorie! Eu stiam ca singura lui meserie a fost sef de galerie, inainte de a se autodescoperi ca “patriot”

      Spune-mi mai multe, ca m-ai facut curios

        (Citează)

    • Imi place asta cu ” Simion a invatat acolo, si stie istorie mai multa decat 99% dintre cititorii nwradu, zozonel sau ceptin. ” . Care aia denaturata si reinventata de propaganda rusa ? Gtfo de aici cu ” nu sunt fan aur ” dar defapt sunt. E ca si cum ai spune nu sunt fan tigari dar fumez.

        (Citează)

  9. Pe mine ma mira ca i-a dus mintea pe aia mici sa il huiduie pe acest personaj antipatic.

      (Citează)

    • Gaelex: i-a dus mintea pe aia mici sa il huiduie

      de ce crezi ca a fost mintea lor cea care a pornit huiduiala?
      la varsta aia.. il huiduie si pe mickey mouse.. e suficient sa le sufli asta in ureche.

        (Citează)

  10. Nu mai haliți tot ce vedeți la televizor. Huiduielile au fost un montaj marca Vice. A apărut și varianta originala pe net cat și mărturiile celor prezenți. Ar fi fost chiar o premieră că huiduielile sa se oprească fix când cel huiduit incepe ca să vorbească. Sunt surprins că de AUR ii arde lui Radu, nimic de cei de la guvernare care ne duc la sapa de lemn.

      (Citează)

    • +10 dar oricun poti sa ierti in 2 ani se aproprie alegerile

        (Citează)

    • Nu a fost nimic montat nu mai bullshit-ui, se vede si se aude clar in tot video-ul original, adica ala mai lung decat cel de la vice. Asa va place sa dezinformati …

        (Citează)

  11. aur vs psd, merg pe mâna aur, mai rău decât orbán sau erdogan nu are ce să fie, dar cu hoții știm cum e.

      (Citează)

    • Vorbesti de mai rau decat orban sau erdogan dar nu vezi ca Simi shit asta are aceleasi apucaturi ca Hitler cand facea propaganda sa castige partidul lui. Partea trista este ca asta pateste lumea cand nu invata din greseli si din istorie, risca sa repete istoria, iti recomand sa citesti sau sa urmaresti niste documentare, ai sa observi motivele de care a profitat Hitler sa ajunga la putere usor si apoi compara paternul cu papagalul asta de la aur.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus