un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Încep să fiu entuziasmat de Assassin’s Creed Mirage, iar apoi urmează AC în China și Japonia

12 Sep 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Ubisoft a avut o prezentare numită Ubisoft Forward în care a arătat jocuri viitoare și planurile lor de lansare. Au prezentat mai multe titluri: Assassin’s Creed Mirage, Mario + Rabbids Sparks of Hope, Skull and Bones, Just Dance 2023, noutăți pentru The Division și The Crew 2 și Trackmania de console.

Destul de multe jocuri, plus la final o colaborare și cu Netflix Games, iar pentru prima oară am auzit de cloud gaming nu doar pe Stadia, ci și pe Amazon Luna, serviciul similar al Amazon.

Pe mine m-au interesat trei dintre ele. Pe primul îl voi juca cu siguranță:

ASSASSIN’S CREED MIRAGE

Au fost de fapt puține noutăți față de ce s-a anunțat cu vreo săptămână în urmă de acest joc. Jocul se mută în Bagdad, tot prin anii 800, una din perioadele de glorie ale orașului.

Personajul principal este Basim, care apare și în Valhalla. Acum vom juca cu un Basim tânăr, care progresează de la hoț mărunt de buzunare la asasin, mentorat de o femeie numită Roushan și comploturile de rigoare din zonă.

Jocul se vrea o întoarcere la primul Assassin’s Creed, ca au trecut 15 ani de la lansarea acestuia. Se taie elementele de RPG, se pune din nou accent pe stealth, lovit la momentul potrivit șamd. Mi-ar plăcea un AC în care să strângi din nou clue-uri despre cum să-ți execuți misiunea mai simplu șamd.

Se lansează în 2023 pe toate platformele posibile. Tot nu este clar cât de amplu va fi ca joc. Pare mai degrabă un return-to-origins ceva mai mic în așteptarea următorului joc de mari dimensiuni.

De remarcat și că recent Tencent și-a crescut numărul de acțiuni deținute la Ubisoft. Voiam să spun înainte de conferință că ne putem aștepta deci ca un următor Assassin’s Creed să aibă loc în China. Ubisoft a confirmat deja asta.

Sub numele Codename Jade, a fost arătat un clip cu un AC ce are loc în China, anul 215 înaintea erei noastre. Găsiți trailerul aici, momentul 20:45. Partea proastă este că pe site este descris ca un joc de mobil, nu PC/console.

Cu cine se luptau atunci asasinii în acea perioadă? Nu mi-e clar. De asemenea, personajul principal pare a fi tot un caucazian. Poate este Matt Damon protejând Marele Zid de monștri sau ceva.

Au arătat și Codename Red, care este un joc AC plasat în Japonia feudală, după cum își doreau foarte mulți fani. Linkul de mai sus, momentul 24:10. Apoi Codename HEXE, descris ca al doilea joc AAA după Codename Red. Hexe a arătat doar o imagine, dar pare ceva plasat în zona voodoo, mlaștini, spiritualitate etc. Oricum, mai sunt câțiva ani până la Jade, Red și Hexe.

TRACKMANIA

Parcă mi s-a făcut poftă de jucat din nou niște Trackmania. Nu știu de ce, dar mereu m-au fascinat jocuri cu mașinuțe pe trasee întortocheate.

Cu un controller în mână, jocul devine cu adevărat interesant. Este genul care trebuie jucat în mod analogic. Poate chiar îl voi lua să-l joc, că este deja în Epic Games, urmează să fie lansat și pe alte platforme în viitorul apropiat. Pare mai potrivit pe PS5, sincer să fiu.

SKULL AND BONES

Pe acesta mi-ar plăcea să-l joc, dar nu am timp, așa cum nu am timp nici de Sea of Thieves. Totuși, n-am jucat niciodată un joc cu pirați, așa că visez să pot face și asta.

Partea bună este că acum trăim vremurile în care astfel de jocuri sunt complexe și au o grafică excelentă. Au prins mai greu, Sea of Thieves este de vreo 5 ani pe piață și a crescut încet, dar bine.

N-am timp de el, dar mi-ar plăcea să am.

De remarcat și Mario + Rabbids, care este un fel de XCOM, dar cu personaje din Mario și din Rabbids, cu grafică mai copilăroasă, tot felul de puteri și alte asemenea elemente. Totuși, ca joc de strategie pentru copii este posibil să fie bun.

    5 comentarii

  1. “De asemenea, personajul principal pare a fi tot un caucazian.” — la asta te-a deranjat, dar nenumaratele seriale europene cu negri in rolul unor figuri istorice, ti se par Ok, acolo totul normal.

      (Citează)

  2. Este unul dintre cele mai interesante jocuri… mă refer la întreaga serie AC și probabil cel mai așteptat titlu.

      (Citează)

  3. Mda . . Nu ma interesează niciun AC dintre cele prezentate. Il aștept pe ala care va avea loc in Dacia antica. Sa vezi atunci frenezie.

      (Citează)

  4. Sa nu uitam faptul ca este vorba de Ubisoft, imi e greu sa cred ca se vor intoarce la origini cu seria AC.
    Ramane de vazut.

      (Citează)

  5. În sfârșit! Ultimele AC le-am jucat 30 de minute și le-am dat refund, extrem de proaste sau cel puțin nu pe gustul meu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus