un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

WhatsApp lansează aplicația oficială de Windows și nu ai nevoie de telefon conectat pentru ea

17 Aug 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Una dintre problemele WhatsApp este că poate fi utilizat doar pe mobil, deși nu există nici un motiv pentru care n-ai putea schimba 2 cuvinte cu cineva în timp ce ești la calculator. Și WhatsApp a rezolvat problema aceasta prin WhatsApp for Web, care trebuie întâi inițializat din mobil și oricum era funcțional doar câtă vreme și mobilul tău este conectat la serverele WhatsApp.

De ceva vreme platforma încearcă însă să devină multi-device, probabil și pentru că începe să fie folosită în modul business. Așa că au lansat acum WhatsApp pentru Windows, aplicație oficială care se trage din Microsoft Store.

Se instalează de acolo. La inițializare tot ai nevoie de telefon, ca să știe pe ce număr de telefon să asocieze programul. După aceea însă, mi-am trecut telefonul pe Airplane Mode și aplicația de Windows a funcționat în continuare.

Interfața arată apoi precum cea de web și se mișcă aproximativ la fel de rapid. O diferență este ca acum notificările din WhatsApp apar prin sistemul clasic din Windows, în colțul din dreapta jos. Un alt avantaj este că, fiind un program de sine stătător, îi poți face pin pe taskbar pentru a-l deschide și închide rapid.

Sper să se dovedească pe termen lung mai bun decât Facebook Messenger pentru Windows. L-am folosit o vreme și pe acela, dar aplicația este diferită de interfața de web a Messenger și am revenit la aceasta, folosind trucul de a deschide o fereastră de Chrome ca program de sine stătător, fără meniuri. Pentru asta deschizi un tab pe adresa dorită de tine, apoi intri în meniul de 3 puncte al Chrome, alegi Tools și Create Shortcut.

    17 comentarii

  1. Nu prea vad utilitatea de a instala încă o aplicație le PC. Prefer web -ul, am internet pe telefon mereu.

      (Citează)

  2. Ai incercat sa folosesti WhatsApp for Web, cu telefonul fara acces la internet(mod avion gen)? Daca esti deja autentificat in ea merge fara probleme.

      (Citează)

    • Confirm, aplicatia Web merge si cu telefonul mobil inchis. Am avut nevoie de ea acum o luna, cand am uitat telefonul in taxi si a mers fara probleme 3 zile.

        (Citează)

  3. Ok … dar nu e mai usor cu Franz unde ai mai multe apps intr-un singur loc ?

      (Citează)

  4. De ceva timp nici in browser parca nu iti mai cere sa fie telefonul online.

      (Citează)

  5. Nu era mare problema ca telefonul trebuia tinut online..oricum asa era mare parte din timp.
    Daca ai wi Fi pentru laptop, sigur il poti conecta si telefonul

      (Citează)

  6. Asta este cumva un articol uitat in Drafts de ceva vreme?

    Conform informatiilor din Microsoft Store, aplicatia pt PC a fost lansata initial in 2017. Eu am folosit-o acum vreo 2 ani, dar am renuntat pentru ca nu-mi placea sistemul de motificari si am preferat sa accesez in continuare din browser.

    Iar optiunea de a folosi WhatsApp pe PC fara ca telefonul sa fie conectat a fost lansata undeva la finalul anului 2021. Nu este nimic nou.

      (Citează)

  7. Diferența este că aplicația disponibilă până acum era web-based desktop app. În vreme ce aceasta este native app. Probabil așa cum zic mulți funcțiile pe care le prezinți ca noutăți aici erau deja dispinibile pe site-ul Whatsapp, dar nu și în aplicația Windows care era web-based. Odată cu trecerea la o aplicație nativă aceste funcții au devenit disponibile plus eventuale îmbunătățiri și sporuri de performanță pe care le oferă o aplicație nativă. Asta am înțeles eu dintr-un articol din afară. Și da, tot această aplicație era în Beta de ceva vreme. Acum e varianta finala.

      (Citează)

  8. dumy:
    Nu e nativa nici acum, e tot web-based.

    Acuma….
    Eu te cred și pe tine, dar dacă nici băieții ăștia nu stiu ce vorbesc🤔
    De asemenea The Verge, Windows Central și alte publicații de renume
    https://faq.whatsapp.com/web/download-and-installation/about-the-new-whatsapp-desktop-experience?locale=en_US

      (Citează)

    • Da, baietii aia nu stiu ce vorbesc: e o aplicatie electron – fix acceasi app ca cea web, impachetata ca un exe nativ

        (Citează)

    • @Alex, din punct de vedere vizual aplicatia este identica cu cea de acum cateva luni. Din punct de vedere al functionalitatii pentru end-user, din nou aplicatia este identica cu cea anterioara.

      Efectiv, “lansarea” asta nu reprezinta nimic, nu aduce nimic nou sau imbunatatit.

        (Citează)

    • Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, te poți convinge și singur: https://imgur.com/a/GSeFKAY

        (Citează)

  9. Folosesc WhatsApp Web beta (parcă) de mai mult timp pe Linux Mint, poți asocia până la 4 dispozitive conectate, nu trebuie să ai telefonul deschis ca să meargă.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus