un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 5 august 2022

5 Aug 2022  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

    12 comentarii

  1. “To be updated, mai reveniți”
    sigur :)))

      (Citează)

  2. Vreo 5 ani am folosit BitDefender, anul asta am trecut la Kaspersky văzând la o prietenă Kaspersky. Sunt mulțumit de alegere, se misca mai bine, are interfața mai bine gândită. Si m-am documentat înainte datele din Europa sunt trimise in Elveția, nimeni nu a venit cu dovezi cu vulnerabilități în Kaspersky

      (Citează)

    • Nu asta e problema, de vulnerabilități. E vorba de a fi sinceri (din Elveția unde se duc datele alea? Ești sigur ca raman acolo?) și de posibilitatea de a baga un backdoor chiar în antivirus.

        (Citează)

  3. E vorba de a fi sinceri

    clar că pe Putin îl interesează maxim ce am filmat eu la Predeal săptămâna trecută. Și la mare la bulgari în iunie. Și în decembrie trecut, pe pârtie. Și tot așa…

      (Citează)

    • “nu am nimic de ascuns”…
      right!
      :)

        (Citează)

    • Am citit de m-am plictisit explicația asta – ce îl interesează pe Putin pozele mele de la munte sau ce îl interesează pe X din China ce vorbesc cu prietenii mei – Eu nu am nimic de ascuns !

      Într-adevăr pe Putin nu îl interesează pozele tale de la munte, doar ca Putin este angrenat intr-un război și ar vrea sa nu se bage nimeni peste el.
      Asa ca dacă, de ex., serviciile de informații din Rusia întra în calculatorul tău și a altor milioane de oameni și afla ca ție îți place de omul X si te iei dupa el atunci omul X trebuie convins sa le susțină cauza și nu omul Y, de care tie nu îți pasa.

      Dacă omul X pe care tu îl respecți, îl stimezi, începe sa le tina partea Rusiei este posibil ca o parte din oamenii care îl asculta sa fie de acord cu el.

      Asta este posibil sa ducă în societate la un curent de genul – asta este, ce treaba avem noi cu Ucraina, sa se descurce, curent care în mod evident favorizează Rusia deoarece Ucraina nu ar avea cum sa reziste fără ajutor extern.

      Deci pe baza datelor din calculatoarele oamenilor se poate stabili cum pot fi influențați cel mai ușor acei oameni pentru a obține un anumit comportament.

      Exemplele pot continua însă mi se pare extrem de grav dacă încă nu înțelegem ca informația înseamnă putere.

        (Citează)

    • Cheia este “.. în administrație …”. Ei, acolo se [pot intampla lucruri interesante!

        (Citează)

    • Cred ca mai degrabă este ideea de a nu da bani publici unei companii rusești.

      Probleme de securitate m-ar mira să fie, până la urmă. Dacă ar apărea vreun backdoor într-o astfel de aplicație, ar însemna falimentul ei. Sunt companii private, până la urmă. Rusia momentan vrea să controleze mai degrabă la ce sunt expuși cetățenii ruși și unde merg datele lor.

        (Citează)

    • nwradu:
      Dacă ar apărea vreun backdoor într-o astfel de aplicație, ar însemna falimentul ei. Sunt companii private, până la urmă

      Ha ha!
      O mai tii minte pe aia de acum vreo 5-6 ani, cand s-a descoperit pe placile de baza ale unor servere Supermicro un chip in plus care trimitea date catre China?

        (Citează)

  4. Dacă ar apărea vreun backdoor într-o astfel de aplicație, ar însemna falimentul ei.

    Sa fii sigur ca aplicatia a fost supusa in ultimul timp unor decompilari repetate de catre cine trebuie, si ca nu s-a gasit nimic. Altfel scandalul si publicitatea negativa ar fi izbucnit de mult .

      (Citează)

  5. nwradu:
    Cred ca mai degrabă este ideea de a nu da bani publici unei companii rusești.

    Probleme de securitate m-ar mira să fie, până la urmă. Dacă ar apărea vreun backdoor într-o astfel de aplicație, ar însemna falimentul ei. Sunt companii private, până la urmă. Rusia momentan vrea să controleze mai degrabă la ce sunt expuși cetățenii ruși și unde merg datele lor.

    Este vorba strict de securitate. Nu intereseaza pe nimeni de pozele din Bulgaria sau de la munte dar datele din primarie, armata, etc nu trebuie sa ajunga in Rusia

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus