un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Insta360 Link este un webcam motorizat cu tracking de persoane pentru filmări complexe

8 Aug 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Insta360 Link este un webcam nou-lansat de compania Insta360. Cred că arată cum vor fi webcam-urile premium în viitor.

Pe scurt, Link are formă de gimbal, iar camera este motorizată și te poate urmări prin cameră, la fel ca o soluție profi de video-conferință. Filmează 4K. Focalizează rapid pe persoane.  Are noise cancellation. Are un software care permite diverse trucuri precum poziții predefinite, plus două alte funcții importante.

În prima, filmează direct în jos, practic spre tastatura ta, util când vrei să arăți acolo o hârtie, un desen, un plan arhitectural sau ceva de acest gen.

În a doua funcție, detectează un whiteboard și poate focaliza și face zoom direct pe acesta, la comanda ta.

Mi s-a părut un model interesant. Are două aplicații mari și late, aș zice eu. Prima: videochat. Să fim realiști, multe webcam-uri 4K se cumpără pentru videochat, onlyfans, chatroulete și alte asemenea servicii, iar un webcam care focalizează bine și te și urmărește prin cameră și poate fi controlat prin gesturi face treabă bună în acest domeniu (so I’ve been told).

A doua aplicație este însă pentru persoane care fac des prezentări video de amploare mai mare decât un talking head. Poate că ești antreprenor și îți vinzi ideea unor investitori aflați la distanță, poate ești arhitect și vorbești cu clienți din toate colțurile țării despre planuri, poate doar vrei o soluție de videoconferință de complexitate mai mare, dar într-un pachet mic și mobil. Poate ții cursuri de yoga sau de pictură de la distanță. Sunt multe posibilități.

Costă 300 de dolari. Foarte scumpă, motiv pentru care zic că este pentru cei ce scot bani din utilizarea ei, nu doar pentru calluri cu cei de la birou.

    5 comentarii

  1. La 300 $ nu este deloc scumpa. Nici nu trebuie sa arăți ambele țâțe si ai scos si livrarea.

      (Citează)

  2. Un articol extrem de apreciat de “fetele noastre”.
    Va fi un device nelipsit din orice studio care se respecta.

      (Citează)

  3. interesant… motion tracking-ul ar mi-ar fi util – am in birou un whiteboard pe un perete perpendicular cu monitorul

    mi-ar inlocui combinatia de Logitech C930e + Jabra Speak 510 care la mom achizitiei au fost cam 280€ impreuna => 300$ nu mi se pare mult

      (Citează)

  4. Multi au un DSLR sau un mirrorless pe care se pune praful prin casa sau il pot lua s-h la un pret foarte bun. Conectat, de exemplu, prin Canon EOS Webcam nu are rival pentru calitatea imaginii de la niciun webcam.

      (Citează)

  5. A vândut Altex vreo cameră din aceasta?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus