un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Daniel Ricciardo pleacă de la echipa McLaren după acest sezon

25 Aug 2022  ·

AUTO  ·

5 comentarii

Este oficial, Ricciardo și McLaren divorțează din sezonul 2023. Era de așteptat.

Pilotul și echipa au căzut de acord să se despartă de la anul. Asta înseamnă că McLaren i-a dat niște bani, probabil mulți, având în vedere că australianul avea contract semnat și pentru 2023 cu McLaren, deci n-ar fi putut scăpa de el fără acordul său. Iar acordul vine cu o despăgubire ce va rămâne secretă.

Despărțirea nu este neașteptată. Ricciardo nu a fost deloc în formă în ultima perioadă. Momentan este pe locul 12 în clasament, cu 19 puncte luate în 2022 (un loc 6, un loc 8, două locuri 9 și ceva puncte la o cursă Sprint), în timp ce coechipierul său mai tânăr, Lando Norris, este pe locul 7 în clasament cu 76 de puncte.

McLaren se lupta cu Alpine pentru locul 4 la general, este o diferență de doar 4 puncte între cele două echipe. Practic 77% din punctele McLaren din 2022 le-a adus Norris. Dacă și Ricciardo ar fi fost în formă, McLaren ar fi stat fără emoții acum.

Mie mi se părea evident că ne îndreptam spre acest moment. Este foarte posibil ca Ricciardo să rămână în Formula 1 la anul, ar fi câteva locuri disponibile pentru el, poate chiar înapoi la Alpine în locul lui Alonso (care se va retrage).

Rămâne de văzut pe cineva va aduce McLaren în locul său. Cele mai mari șanse sunt ale lui Oscar Piastri, campionul din 2020 în Formula 3 și campionul din 2021 în Formula 2. Piastri este foarte bun, dar face și parte dintr-un scandal amuzant: Alpine l-a anunțat ca pilot principal pentru 2023, dar Piastri a declarat imediat că nu este adevărat și că nu va concura pentru Alpine. Zvonurile spuneau de atunci că ar fi în tratative cu McLaren. Pe de altă parte, Alpine chiar amenință că-l va da în judecată pentru că au și ei niște contracte cu Piastri venite din Renault Academy.

Oricum, dacă Piastri nu ajunge la McLaren, britanicii au de unde alege. Sunt disponibili piloți vechi (precum Giovinazzi) sau noi, o mulțime ce vin dinspre Formula 2 și caută loc în competiția principală.

    5 comentarii

  1. Alonso nu se retrage. Acesta se duce la Aston Martin in locul lui Vetrele, care s-a retras.

      (Citează)

  2. Dude, Alono a semnat deja Aston Martin, nu se retrage. Mutarea lui a pornit de fapt toată zarva din mid season.

      (Citează)

  3. Eu zic sa te apuci de fotbal. La formula 1 pur si simplunu vrei sa citesti/corectezi prostiile scrise. Si o minima verificare a informatiilor scriise ar face mult.

      (Citează)

  4. Trebuia sa ramana Ricci la Renault (alpine).. Is curios care va fi drumul lui..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus