un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Travel to Bulgaria – mission accomplished

31 Aug 2022  ·

TURISM  ·

85 comentarii

Sunt în Bulgaria, după cum spuneam anterior. Hotelul se numește Reina del Mar, Matilda mi-a spus că ar fi unul dintre cele mai tari de aici și până acum este foarte bun, n-am ce-i reproșa.

Este și plin de români, cred că 99% dintre clienți sunt din România. În prima zi m-am întâlnit cu 2 cititori, încă 2 în a doua zi. Vreo 4 alți prieteni cică au fost aici de-a lungul timpului, ne-am spus după ce am văzut story-urile noastre.

Alice a lopătat fericită prin apă, dar se sperie de nisip și nu vrea să-l atingă. Mai avem însă zile…

Dar vă zic mai târziu despre hotel și servicii. Momentan ce m-a uimit a fost drumul până aici. Am trecut pentru prima oară în Bulgaria cu mașina mea. Am stat în total vreo 20 de minute la vama Giurgiu-Ruse și practic nu a existat un control.

Adică eu am înmânat vameșului trei pașaporte. Vameșul s-a uitat la ele ca să confirme că, într-adevăr, sunt pașapoarte. Colega sa din gheretă i-a zis ceva interesant, așa că s-a întors și a bârfit 20 de secunde cu ea. Mi-a întins apoi pașapoartele și mi-a făcut semn să plec.

Eu aveam în mână și actele mașinii, permisul meu de conducere etc. L-am întrebat dacă trebuie să le arăt și pe acestea undeva. “Huh? Ah nu, mergeți!”

Nu “a cui este mașina asta?”, nu “al cui este copilul din ea?” șamd. Nu zic, poate că nu avem noi fețe de infractori și paote că cei care fură mașini nu au bagaje și pe locul din față, plus cafele și sandvișuri semi-deschise. Dar na, mă așteptam la altceva.

Pe drum a început să facă figuri touchscreenul de la mașină, vede apăsări false în partea de sus, ghost touches cum zic străinii. Am văzut pe un forum că ar fi o problemă uzuală la Jeep. Păcat că a ieșit de câteva luni din garanție. Am avut noroc la drum, problema s-a manifestat după vreo 2 ore și posibil să fi fost din cauza căldurii, că a tot bătut soarele în bord.

La întoarcere sper să nu apară din prima, că fără touch este dificil să reglezi destinația în Waze și muzica din Spotify. Cu ghost touches asculți ce vrea ecranul în Spotify, nu ce vrei tu. Dar este clar ca problema se va agrava, stratul acela rezistiv probabil doar se va degrada în timp și trebuie să-l înlocuiesc la întoarcere. Fun in the sun.

    85 comentarii

  1. Si noi tot la Obzor am fost, acum 2 saptamani.
    Hotelul in care am fost noi era plin de englezi, polonezi si nemti, fff putini romani.
    Reina del Mar mi s-a parut cam scump, dar probabil isi merita banii.
    Neaparat sa nu ratati o vizita la plaja Irakli, are cea mai limpede apa a Marii Negre vazuta de mine vreodata. 15 min cu masina.
    Distractie placuta!

      (Citează)

  2. Am fost și eu câteva zile la Reina, după ce am văzut că se duce toată lumea.
    În afară de haosul de la masă, la zona all-inclusive, cu copii lăsați să zburde liberi și să răcnească, totul a fost perfect.

    Camera mi-a plăcut la nebunie, la fel și arhitectura hotelului – aripa care merge spre mare.
    Seara, de la restaurantul all-inclusive, se văd jocurile de umbre care (cred eu) au fost gândite de arhitect.

    Vacanță plăcută!

    PS:
    N-am apucat să comentez la întrebarea cu drumul prin Bulgaria.
    Merg de mulți ani și am fost mereu uimit cât de bine se merge. După vreo două drumuri (acum zece ani), mi-am dat seama că ajută mult faptul că drumul nu trece prin localități și că există aproape mereu două benzi la urcare pe dealuri.
    Anul ăsta, București-Obzor, am avut cel mai mic consum înregistrat de mine vreodată.
    Am pus tempomatul la 98 și nu prea l-am dezactivat.

      (Citează)

    • Da, foarte bun drumul, mi-a plăcut zona cu 3 benzi din care cea centrală alterna sensurile la fiecare câțiva kilometri.

        (Citează)

    • Si ce ai vrea sa faca copiii, sa fie statui la masa? Eu plec maine tot in BG, la un hotel asemanator, si o sa-mi las copiii sa zburde, ca e concediul lor. Cine are o problema cu asta, sa-si caute data viitoare un hotel exclusiv pentru adulti.

        (Citează)

    • Da, sa stea la masa, sa nu alerge, sa nu tipe. Chestii de bun simt. Nu e obligat nimeni sa-ti suporte tie odrasla.

      Lumea incearca sa-si ia de mancare, tine farfurii in mana si lipseste sa se impiedice de copii care alearga printre ei, eventual sa le scape si o farfurie in cap din greseala.

      Apoi o sa fii tu aia deranjata ca de ce.

      Cat entitlement, auzi cica cine e deranjat de nesimtirea mea, sa-si caute alt hotel.

        (Citează)

    • Sa nu…sa nu… Nu, copiii mei de 2 ani si ceva nu au absolut nicio datorie fata de x-ulescu, si in niciun caz nu o sa-i fortez sa stea statuie (nici nu am cum, de altfel). Mai citeste despre etapele dezvoltarii cognitive si emotionale ale unui copil. Exact, daca nu iti convine, iti cauti hotel exclusiv pentru adulti. Nu dau doi bani pe indignarile tale.

        (Citează)

    • Tu ai datorie sa cresti copii care se integreaza intr-o societate.

      Ii inveti de bunul simt in public si ce nu e frumos/ok.

      Ia tu o carte de bunele maniere pentru copii si citeste-o pe aia. Stiu ca trebuie sa depui efort, dar asta e, nu mai masca lipsa ta de parenting sub carti de pseudo-psihologie.

      Oamenii care nu dau doi bani pe cei din jurul lor se numesc nesimtiti. Asta si esti dupa gandirea de eu cu copiii mei si restul lumii se invarte in jurul meu.

        (Citează)

    • De fapt @Deea pare ca spune: “este vacanta mea si nu o sa stau sa alerg dupa copii”. Teoretic la masa ar trebui sa manance si ei, deci nu ar avea timp sa alerge prin restaurant. Dar unii parinti prefera sa stea 2 ore acolo decat sa termine in 30 de minute de mancat si apoi sa ii duca la locurile de joaca.

        (Citează)

    • Exact, Shack, uite cum le stii tu pe toate si, mai ales, cum dictezi tu ca ar trebui sa se comporte copiii altora, ca sa nu fii tu deranjat vizual si auditiv. Am o veste proasta pentru tine: eu imi voi pune mereu nevoile si dorintele copiiilor pe primul loc, indiferent de indignarile autosuficientilor din jur. In privinta asteptarilor tale complet nerealiste despre cum ar trebui sa se comporte un copil de 2-3 ani, care nu are resursele sa-si gestioneze emotiile si izbucnirile, permite-mi sa rad cu spume. Reiterez invitatia de a-ti cauta hotel exclusiv pentru adulti. Incetati sa va robotizati copiii dupa ideile voastre imbecile.

      Unde sunt copii, e zgomot, e miscare, e energie. Get used to it or get lost!

        (Citează)

    • @Deea – pe acelasi principiu o sa imi aduc si eu copiii sa ii calce in picioare pe ai tai.

      Dezvoltare cognitiva, nu?

      Sau doar pana te deranjeaza pe tine?

        (Citează)

    • Indiferent cât de antipatică e uneori Deea, nu pot decât să-i dau dreptate în această privință. Copiii la vârsta respectivă nu sunt capabili să-și stăpânească emoțiile și sentimentele și adesea simt nevoia să se răzvrătească chiar și împotriva părinților ceea ce-i face foarte greu de stăpânit.
      Nu e literă de lege, nu se întâmplă tuturor copiilor, dar acest comportament este des întâlnit în rândul celor de 2, 3 sau 4 ani.
      Cei care nu au trecut prin așa ceva sau nu au aflat de la alții sau din alte surse, nu prea pot înțelege.

        (Citează)

    • @Shack nu ai cu cine :)

        (Citează)

    • dumy:
      Copiii la vârsta respectivă nu sunt capabili să-și stăpânească emoțiile și sentimentele și adesea simt nevoia să se răzvrătească chiar și împotriva părinților ceea ce-i face foarte greu de stăpânit.

      Păi și cine susține contrariul? Ideea era dacă alegi să fii un om lipsit de empatie față de oamenii aflați și ei în concediu sau nu. Cei precum personajul în cauză aleg să fie psihopați târând după ei niște bieți copii ce nu se pot controla. Acei copii pot descoperi lumea alături de părinții lor fără să fie o povară pentru alții. E atât de simplu să ai bun simț.

        (Citează)

  3. Dacă pe timpul deplasărilor lungi faceți sensibilități (sau spuzituri) la buze, cam paharele de cafea din benzinării sunt cauza – deși nu ar trebui.
    Cred că voi folosi un pahar personal pe viitor.

      (Citează)

    • Vacanță frumoasă!

        (Citează)

    • @sorin: numa’ bine!

        (Citează)

    • Nu faci de la paharele din benzinărie.
      Faci de la oboseală și/sau expunere solară care îți reactivează herpesul.
      Odată contactat herpesul nu dispare niciodată. Se localizează în ganglionii limfatici din zonă și “iese” de acolo când sistemul imunitar slăbește.

        (Citează)

    • @eu..gen
      Așa am gândit și eu la început.
      Fac destule drumuri.
      Cu cafeaua de acasă nu am nimic.
      *Ai observat vreodată că kasierii au aceleași mănuși și când dau la pompă, și când iau cardurile/banii, și când prepară diverse? (poate și la curățat budda?)

        (Citează)

  4. Vezi ca apasarile alea aiurea pe touch nu-s defecte. Ai parcat masina pe vreun vechi cimitir indian si un spirit a urcat la bord si se joaca la comenzi. Mergi la popa, zi tata nostru de 10 ori, spala masina cu agheasma (pe interior) si gata, ai scapat. N-o amana ptr ca spiritu ala o sa intre in final in injectoare si n-o sa mai porneasca masina.
    La reina del mar merg doar vedetele, tu si mircea badea.

      (Citează)

    • Și Ștefan Bănică, mi-a spus mama.

        (Citează)

    • Deea:
      Si ce ai vrea sa faca copiii, sa fie statui la masa? Eu plec maine tot in BG, la un hotel asemanator, si o sa-mi las copiii sa zburde, ca e concediul lor. Cine are o problema cu asta, sa-si caute data viitoare un hotel exclusiv pentru adulti.

      La hotelul unde am fost noi, la 1km de Reina asta, la zona de piscina era un splash si o galagie si o copilareala de numa-numa.
      In schimb, la restaurant/zona de autoservire, toti copiii erau smirna, mancau linistiti la masa cu familia. Si erau draguti cum se duceau singuri sa isi puna in farfurii, sau sa isi ia diverse sucuri de la dozatoare sau sa isi puna inghetata. Totul in ordine, stand frumos la coada- desi unii nu erau trecuti de 5-6 ani..
      Ceea ce de altfel l-a stimulat si pe fi-miu sa faca la fel.

      Dar cum spuneam, noi romanii eram doar maxim 10% din populatia hotelului, restul erau natii mai civilizate. La care copiii zburda cand e de zburdat si sunt linistiti cand trebuie sa fie linistiti.

        (Citează)

  5. A ajuns și Jeep sa facă mizerii din astea, cu defectări planificate.

      (Citează)

  6. Mi-e dor de vlogurile tale.
    Trebuie sa postezi mai des și pe youtube.
    În unele cazuri ai fost sursa de inspirație.

      (Citează)

  7. Ma bucur ca am avut ocazia sa te/va cunoastem, tinand cont ca nu ne-am vazut niciodata si in 2 secunde vorbeam de parca ne cunosteam de-o viata a fost foarte tare. Sora mea a crezut ca suntem colegi de munca. 😁 Sunteti foarte faini!

    Calatorim de multi ani in Bulgaria si am fost mai peste tot, Reina del Mar este pe locul 1 deocamdata.

    CO frumos in continuare!

      (Citează)

  8. Pare ca nu esti pregatit de schengen.
    Cat despre masina e aboslut fabulos sa citesc ce probleme apar la masini noi, considerate de luyx. PLM am avut logan luat din fabrica in primii 70k de km nu am ajuns nici macar o data in service cu el neprogramat. La o kia, numa pe partea de electrica/computere de bord am ajuns de vreo 3 ori in service fara sa stie aia ce sa ii faca.

      (Citează)

    • Si eu m-am amuzat.

        (Citează)

    • Daca “expertii”, factorii de decizie, zic ca in momentul asta nu suntem pregatiti de Schengen, noi si bulgarii , Radu se conformeaza si vrea sa fie controlat. Probabil pana in seara dinainte de intrarea in Schengen. Sa fie randuiala!

        (Citează)

  9. Eu cand am fost la bulgari (mai pe ieftineala, e drept) bagau la masa numai pulpe de pui, chiftele, salate, niste fructe si ceva dulciuri obosite. Se vede ca la voi e hotel de fitze, la cele populare nu baga prajituri din alea lungi si creveti la discretie. Crevetii nu ma tenteaza, nu mananc fructe de mare si oratanii de genul asta… dar cred ca-mi luam cateva prajituri din alea si-n camera.

      (Citează)

  10. Dan:
    N-am inteles niciodata vanatoarea asta de plaje atunci cand esti in concediu. Mai ales cand esti cu juniori. Poate un obiectiv foarte fain ar merge, dar o alta plaja nu cred.

    Pai nu prea putem sta locului, 7 zile de all inclusive le-am spart cu un day trip la Nessebar si aceasta plaja salbatica, a fost f frumos.
    Daca nu ar fi la 5h de condus de B, ar fi devenit clar destinatia nr 1 de plaja de weekend.

      (Citează)

  11. Dar cum spuneam, noi romanii eram doar maxim 10% din populatia hotelului, restul erau natii mai civilizate. La care copiii zburda cand e de zburdat si sunt linistiti cand trebuie sa fie linistiti.

    N-auzi ca citesti despre dezvoltare cognitiva la copii si ai scapat de toate grijile?
    Nu e mai usor sa citesti doua paragrafe care iti confirma ca esti o putoare si ai gasit scuza sa nu educi copiii ci sa-i lasi sa zburde ca acasa peste tot?

      (Citează)

    • Mda, cand copilul era mai mic (2-4 ani) am avut si noi probleme de genul, imi aduc aminte la cate mese a trebut sa dau abort in concedii pentru ca nu mai aveam alta solutie decat sa iau copilul de acolo. Si e teribil de greu si de frustrant, ca una la mana ma simteam ca naiba ca deranjam pe ceilalti si ma si ofticam ca nu puteam sa ma bucur de un pahar la masa, pe malul marii ci trebuia sa ma duc unde vedeam cu ochii, sa linistesc copilul si sa ii repet aceleasi lucruri in speranta ca va da roade vreodata.
      Episoadele alea m-au imbatranit cativa ani, imi pierdusem placerea sa mai merg in concedii.
      Acum ca a crescut si e baiat de scoala, e deja altceva, alta viata.

      Cand vad parinti linistiti, fara niciun fior, ca isi lasa copiii micii sa faca ce vor in public si in locuri de relaxare imi pocneste o vena in cap. Este doar comoditate si egoism mascate sub scuza “dezvoltarii cognitive”. Trebuie sa iti asumi niste chestii cand esti in concediu cu copiii, nu se poate si cu sunca-n pod si porcul in batatura.

      Si e foarte nasol, pentru ca dincolo de deranjul provocat celorlalti ( care nu sunt obligati sa il tolereze), daca ii lasi sa faca doar ce vor, fara interventie, va fi mai greu sa devina mai ascultatori si intelegatori pe masura ce cresc. No pain, no gain.

        (Citează)

    • Desigur. Niste putori nesimtite care nu-si educa copiii de 2-3 ani conform bunelor maniere citite de Shack in almanahul din anii ’80 :)) Sa nu te reproduci vreodata, serios, esti complet blocat in lumea ta aiuristica in care copiii se executa ca niste soldatei.

        (Citează)

    • Cum am zis, exista o mare majoritate de oameni normali si cateva buruieni care cred ca lumea se invarte in jurul lor, iar restul trebuie sa-i suporte.

      Ia zi, cate comentarii ai lasat la postarea j’ai bistro cu nisipul si copiii?

        (Citează)

  12. stai asa ca ceva nu se pupa

    bulgaria e membra UE ca si romania

    De ce e nevoie de pasaport?!?

      (Citează)

    • Pentru copil. Cu ce scoti copilul din tara, nu cu pasaportul?

        (Citează)

    • pai da, dar a zis “pasapoarte” … in fine
      nu conteaza

        (Citează)

    • În genral, dacă ieși des pe afară cari pasaportul cu tine iar CI-ul il lasi acasa. In caz ca pierzi actele sau ti se fura, pasaportul e usor de refacut si nu te impacteaza atat de tare precum un CI.
      Asta e rolul pasaportului – sa te reprezinte in relatia cu autoritatile din ORICE alt stat.

        (Citează)

  13. Recomand nessebar, cu cazare in orasul vechi. Foarte fain. Nu zici ca esti in bulgaria. Desi e micut ca intindere, ptr 2 nopti e super. Dar fara copchil. Acolo e de plimbat si stat la terase.
    Obzor e ok cat stai in resort acolo. Daca iesi, tristesse maxim. Un fel de eforie sud in vremurile nasoale.
    Fain e la sveti vlas, in dreapta sunny beach cum stai cu kuru la mare. Curat, liniste, cazari multe mijto, gen complex de blocuri cu piscina curte interioara, loc de joaca etc.
    Evident ca daca nu te documentezi bine inainte dai si de gherle si apoi urli ca ce najpa e bulgarii.
    Ca si recomandari de cazare, ptr bulgari, unde am stat eu si a fost si este super ok: in balcic hotel regina maria (chiar langa castel) si hotel antik (aici am avut o camera de 35 mp). In nessebar hotel st john.

      (Citează)

  14. Morrissey:
    Mda, cand copilul era mai mic (2-4 ani) am avut si noi probleme de genul, imi aduc aminte la cate mese a trebut sa dau abort in concedii pentru ca nu mai aveam alta solutie decat sa iau copilul de acolo. Si e teribil de greu si de frustrant, ca una la mana ma simteam ca naiba ca deranjam pe ceilalti si ma si ofticam ca nu puteam sa ma bucur de un pahar la masa, pe malul marii ci trebuia sa ma duc unde vedeam cu ochii, sa linistesc copilul si sa ii repet aceleasi lucruri in speranta ca va da roade vreodata.
    Episoadele alea m-au imbatranit cativa ani, imi pierdusem placerea sa mai merg in concedii.
    Acum ca a crescut si e baiat de scoala, e deja altceva, alta viata.

    Cand vad parinti linistiti, fara niciun fior, ca isi lasa copiii micii sa faca ce vor in public si in locuri de relaxare imi pocneste o vena in cap. Este doar comoditate si egoism mascate sub scuza “dezvoltarii cognitive”. Trebuie sa iti asumi niste chestii cand esti in concediu cu copiii, nu se poate si cu sunca-n pod si porcul in batatura.

    Si e foarte nasol, pentru ca dincolo de deranjul provocat celorlalti ( care nu sunt obligati sa il tolereze), daca ii lasi sa faca doar ce vor, fara interventie, va fi mai greu sa devina mai ascultatori si intelegatori pe masura ce cresc. No pain, no gain.

    Episoadele te-au imbatranit cativa ani pentru ca nu ai putut accepta ca nu poti controla comportamentul unui copil de 2-3 ani intr-un LOC NOU pentru el. E nerealist sa ai astfel de asteptari. Evident ca vor fi oameni ultragiati si cu ochii dati peste cap, dar, hei, sa facem un efort sa intelegem etapele de dezvoltare ale unui copil si sa nu mai rumegam aceleasi idei tampite de acum 20-30 de ani, cand copilului i se punea in carca responsabilitatea de a executa ce spune adultul, fara drept de apel, ca altfel era etichetat drept rau, needucat si nesimtit. Atat i-a dus mintea atunci, hai sa nu mai perpetuam aceleasi tipare de gandire absolut imbecile cu copiii nostri.

      (Citează)

    • devii la fel de obositoare ca mihnea.. ti s-a inteles punctul de vedere din primul / primele 2-3 comentarii.

      sigur nu ai gresit blogul asta cu vre-un grup de mamici?

        (Citează)

  15. Deea:
    […] eu imi voi pune mereu nevoile […] pe primul loc […]

    Să știi că și un mitocan face același lucru… E doar o observație.

      (Citează)

    • E in regula, pot sa fiu oricum in ochii ilustrilor necunoscuti cu care e putin probabil sa ma mai intersectez si fata de care nu am absolut nicio datorie.
      In schimb, am datoria sa le ofer copiilor mei experiente noi. Daca asta vine la pachet cu prea multa miscare si energie din partea lor, so be it. Pam-pam.

        (Citează)

  16. urweiss:
    devii la fel de obositoare ca mihnea.. ti s-a inteles punctul de vedere din primul / primele 2-3 comentarii.

    sigur nu ai gresit blogul asta cu vre-un grup de mamici?

    Poti sa-mi ignori comentariile, atat de simplu, ca nu iti scriu tie mesaje private. Nu ma intereseaza ca iti par obositoare, asta e problema ta. Solutia ti-am dat-o :)

      (Citează)

  17. Ce ma amuza pe mine oameni ca Deea care le stiu ei pe toate si restul au doar teorii imbatranite despre cum se cresc copiii.

    Dsca nu esti in stare sa iti faci copilul sa inteleaga ca se afla intr-o societate si il lasi aa faca ca o maimuta, esti PATEU ca si parinte. Nu ma intereseaza cat de la moda esti cu explicatiile, in realitate esti doar o lepra de om care nu se gandeste la ceilalti si ii e lene sa isi invete copilul ca anumite lucruri NU SUNT permise.

    Dar hei, ce stiu eu, am doar doi copii, care au stiut sa se poarte frumos inca de mici si acum stiu sa ofere respect tuturor celor din jur.

    Inca vad copii de 8-10 ani care fac ca niste animale prin supermarketuri, se arunca pe jos si isi lovesc parintii, au inteles clar cum e cu cognitivitatea, ce sa zic.

      (Citează)

    • Au venit si cu manual de instructiuni? Copiii inteleg conceptul de “NU E PERMIS” ceva mai tarziu, pana atunci esti doar un zbir in fata caruia copilul nu trebuie sa miste, pentru ca el nu intelege care sunt CONSECINTELE ACTIUNII NEPERMISE. Evident, esti un parinte-model din moment ce copiii tai au stiut sa se poarte exemplar de mici. La 1-2 ani erau cu cartea de bune maniere dupa ei, nu?
      Suntem o natie de scelerati si continuam sa ne traumatizam copiii cu porcariile si filmele din capul nostru. Atat se poate. Dar, hei, ce parinte-model sunt….

        (Citează)

    • Ca sa ma exprim la un nivel de eleganta cu care par sa rezonezi:

      Bai Deea, stiu ce teorii de parenting citesti si mai stiu si ca n-ai inteles absolut nimic.
      Stai matale cat de mult poti cu copilul si incearca sa ti-l intelegi pe al tau. La varste mici TU (parintele, ma rog), esti suma nevoilor lui si ghidul lui catre lumea inconjuratoare.
      Restul sunt fonfleuri de mamica de feisbuc.

        (Citează)

  18. Deea:
    E in regula, pot sa fiu oricum in ochii ilustrilor necunoscuti cu care e putin probabil sa ma mai intersectez si fata de care nu am absolut nicio datorie. […]

    Iluștrii necunoscuți, în regulă. Îi clasifici așa pe toți cei care nu sunt de acord cu pornirile râtanilor? Atenție, eu nu spun că ești și tu un râtan ci doar că te exprimi ca unul.

    Nu este copilul în niciun fel vinovat că este copil dar nici nu trebuie să te încăpățânezi să-l pui în situații care nu-l ajută în niciun fel. Bietul copil are nevoie în primul rând de părinții lui, de ce contează unde este ca să i se ofere “experiențe noi” după cum te exprimi? De asemenea, la trei ani experiențe noi? Really? :)) (ca să te citez).

    Ai admis deja că nu-ți pasă de cei din jurul tău, că nu vrei să faci “sacrificiul” de a nu pleca în concediu cu un copil care nu se poate stăpânii. Ce pot spune, nimic nou sub soare. Trăim vremuri în care am uitat complet ce înseamnă empatia dacă nu bunele maniere.

      (Citează)

    • ” nici nu trebuie să te încăpățânezi să-l pui în situații care nu-l ajută în niciun fel” – nu, ar trebui tinut copilul in casa pana la 6-7 ani, cand incepe sa se civilizeze si sa-si dea seama cam pe ce lume traieste. Fara dus in concedii, ca trebuie scutiti nervii si auzul sensibililor oripilati de copii care…sunt copii. In spatii destinate SI copiilor, pe care respectivii le-au acceptat. Nu, eu ar trebui sa limitez experientele copilului doar ca sa nu se ofenseze un x-ulescu, care e incapabil sa inteleaga ca un copil de 2-4 ani are si momente mai grele, in care nu-si poate gestiona emotiile, ca asa e el structurat.

      Uite ca nu.

        (Citează)

  19. Corcoran:
    @Deea – pe acelasi principiu o sa imi aduc si eu copiii sa ii calce in picioare pe ai tai.

    Dezvoltare cognitiva, nu?

    Sau doar pana te deranjeaza pe tine?

    Doar dacă au 2-3 ani după cum se tot exprimă distinsul personaj. Altfel ar fi într-o categorie mai grea și nu se cade să-i boxeze pe ăia mai mici. :)))

      (Citează)

    • Pai nu, ca teoria dezvoltarii cognitive zice ca copiii nu pot aprecia prea bine diferentele de varsta intre copii pana pe la 6-7 ani.
      Asa ca ii lasi sa ii capaceasca pe-aia mici de 2-3 ani, sa se dezvolte cognitiv ;)
      nimic nu stii, mai Andrei mai.

        (Citează)

  20. Deea:
    Desigur. Niste putori nesimtite care nu-si educa copiii de 2-3 ani conform bunelor maniere citite de Shack in almanahul din anii ’80 :)) Sa nu te reproduci vreodata, serios, esti complet blocat in lumea ta aiuristica in care copiii se executa ca niste soldatei.

    Mai marș în plm cu căcaturile astea, Karen!
    Stau la 1, la doi stă o vacă cu 2 viței care de dimineața până seara aleargă, izbesc, urlă de nu poți sta liniștit în nici o cameră.
    Replica vitei (care e și psihilog!!!): copiii trebuie lăsați să se manifeste, nu trebuie să le îngrădim dezvoltarea, sunt copii, ce să le fac?

    Ia zi, Karen, ce treabă am eu cu manifestarea și dezvoltarea vițeilor, mai ales după 10-12 ore de muncă?

      (Citează)

    • Ia-ti casa in codru. Cand traiesti intr-o comunitate, suporti. Nu vrei, iti iei catrafusele si pleci. Femeia are perfecta dreptate. Mars ii zici cucoanei care te-a adus pe lume. Felicitari doamnei psiholog din partea mea!! :)

        (Citează)

    • bbw, vezi ca e ilegal sa muncesti 10-12 ore in fiecare zi, nu fi sclav. ca d-aia esti si morocanos ca te rup aia cum munca.

        (Citează)

    • boris:
      bbw, vezi ca e ilegal sa muncesti 10-12 ore in fiecare zi, nu fi sclav. ca d-aia esti si morocanos ca te rup aia cum munca.

      nu e ilegal, esti doar incorect informat

        (Citează)

  21. Deea:
    Ia-ti casa in codru. Femeia are perfecta dreptate. Mars ii zici cucoanei care te-a adus pe lume.

    Vecina, tu ești? :)
    Am zis „de dimineata pana seara”, mai ales acum in vacanță. Mai are femeia dreptate? Nu mai bine scoți vițeii să zburde, Karen? Sau îți place ție așa să ai ultimul cuvânt, indiferent dacă ai dreptate sau nu? Bărbată-tu ce părere are? Îți mai scapă câte una peste bot sau iese la bere să scape de tine?

      (Citează)

    • bbw: Vecina, tu ești? :)
      Am zis „de dimineata pana seara”, mai ales acum in vacanță. Mai are femeia dreptate? Nu mai bine scoți vițeii să zburde, Karen? Sau îți place ție așa să ai ultimul cuvânt, indiferent dacă ai dreptate sau nu? Bărbată-tu ce părere are? Îți mai scapă câte una peste bot sau iese la bere să scape de tine?

      Ce barbat? Merg doi barbati in aceeasi casa? :)))

      Lasati-o pe Deea, e caz medical. Treceti mai departe.

        (Citează)

  22. Nu. E in asentimentul meu. Perfect daca e de dimineata pana seara. Felicitari, inca o data, si sper ca multi altii sa procedeze fix ca doamna psiholog. Pentru cei ca tine exista dopuri de urechi si calmante. Concediu cat mai placut! :)))

      (Citează)

  23. Deea:
    Nu. E in asentimentul meu. Perfect daca e de dimineata pana seara. Felicitari, inca o data, si sper ca multi altii sa procedeze fix ca doamna psiholog. Pentru cei ca tine exista dopuri de urechi si calmante. Concediu cat mai placut! :)))

    E bine atunci… Eu mă duc să bag o bere :)

    Și n-am zis că e o doamnă, am zis că e o vită. Iar cu cei doi viței s-a ales după câțiva ani prin Italia. Psiholog e de pe la Mitică Cantemir sau ceva similar. Just to put the things in perspective.

      (Citează)

    • Este ceea ce este, asa cum si tu esti un romulan vero, colcaind de venin si traind cu impresia ca cei din jur iti datoreaza ceva. Nu-ti datoreaza nimeni liniste, Gogule, cu atat mai mult niste copii. Vezi-ti de viata ta anosta si lasa oamenii in pace.

        (Citează)

  24. Deea:
    Este ceea ce este, asa cum si tu esti un romulan vero, colcaind de venin si traind cu impresia ca cei din jur iti datoreaza ceva. Nu-ti datoreaza nimeni liniste, Gogule, cu atat mai mult niste copii. Vezi-ti de viata ta anosta si lasa oamenii in pace.

    Este că nu te poți abține în a debita orice, doar să ai tu ultimul cuvînt? Este că ai doar certitudini în viață? Ia să vedem, am dreptate?

      (Citează)

  25. mac gregor:
    A, mihnea!
    Credeam ca am scapat de tine, dar nick-ul s-a schimbat, prostia si ura sunt aceleasi.

    mihnea vs deea / diana… battle of the marlans

      (Citează)

  26. Din fericire pentru 95% din cei de aici nu vom avea neplăcerea sa dam peste deea pe unde mergem în vacanțe.
    Pentru restul de 5% recomand forță brută; clar dialogul nu are cu ce sa ajute

      (Citează)

  27. Shack:
    Tu ai datorie sa cresti copii care se integreaza intr-o societate.
    Ii inveti de bunul simt in public si ce nu e frumos/ok.
    Ia tu o carte de bunele maniere pentru copii si citeste-o pe aia. Stiu ca trebuie sa depui efort, dar asta e, nu mai masca lipsa ta de parenting sub carti de pseudo-psihologie.

    Oamenii care nu dau doi bani pe cei din jurul lor se numesc nesimtiti. Asta si esti dupa gandirea de eu cu copiii mei si restul lumii se invarte in jurul meu.

    ++++++@Shack
    Am doi copii.
    Trebuie sa fii extrem de necivilizat si ignorant in materie de crescut copii si de convietuit in colectivitate Deea, sa emiti asemenea ineptii pe care sa le sustii cu un tupeu atat de grobian.

    Nu mami, daca ai copii pe care nu-i poti stapani ii hranesti tu in camera, sau stati naibii acasa, alti copii crescuti cu bun simt si respect, atat cat poate fi cultivat la varsta frageda, nu au nevoie de exemple de lipsa de buna crestere sub priviri duioase de parinti impotenti care se complac in asemenea situatie.

    De aia pe afara cunosti romanii dintr-o mie, dupa zgomot, lipsa de buna cuviinta si modestie si doza letala, caracteristica, de ‘entitlement’.

      (Citează)

    • Nu auzi ca nu stiu ce e permis, saracutii?
      Ce descreierati in lumea asta, cu copii civilizati si bine crescuti! Copiii ar trebui sa faca ce vor, sa se exprime liber, ce daca se urca peste vreunul sau fac haos, asa se exprima ei!

      😂

        (Citează)

  28. Andrei G:
    De fapt @Deea pare ca spune: “este vacanta mea si nu o sa stau sa alerg dupa copii”. Teoretic la masa ar trebui sa manance si ei, deci nu ar avea timp sa alerge prin restaurant. Dar unii parinti prefera sa stea 2 ore acolo decat sa termine in 30 de minute de mancat si apoi sa ii duca la locurile de joaca.

    ++++++@AndreiG
    Bravo, cu sau fara copii, vacanta romanului se invarte in jurul mesei, copilul e un accesoriu deranjant cand vrei sa umpli a 3a farfurie si a 7a cana de cafea de la bufet. Da-l in colo pe ala mic si nevoile lui, sa alerge printre mese pana oboseste, mami/tati mai au de vorbit si eventual pufait a4a tigara langa a 7a cana de cafea asezati de regula la cate 3-4 mese unite ca sa incapa cele 3-4 familii. Voie buna, hahaieli, zurgalai si multi copii…de capul lor….chiar bai, a vazut careva pe unde sunt, unde s-au dus? Roberteee, Mirunaaaaa, Vladeeeee.
    O scena atat de familiara, din pacate…

      (Citează)

  29. Deea:
    Au venit si cu manual de instructiuni? Copiii inteleg conceptul de “NU E PERMIS” ceva mai tarziu, pana atunci esti doar un zbir in fata caruia copilul nu trebuie sa miste, pentru ca el nu intelege care sunt CONSECINTELE ACTIUNII NEPERMISE. Evident, esti un parinte-model din moment ce copiii tai au stiut sa se poarte exemplar de mici. La 1-2 ani erau cu cartea de bune maniere dupa ei, nu?
    Suntem o natie de scelerati si continuam sa ne traumatizam copiii cu porcariile si filmele din capul nostru. Atat se poate. Dar, hei, ce parinte-model sunt….

    Esti de rasul curcilor daca tu crezi ca la 2-3 ani copiii nu stiu cand NU AU VOIE sa faca ceva.
    Copiii sunt mult mai destepti decat crezi tu, faptul ca le cauti scuze pentru comportamentul salbatic nu arata decat ca esti complet rupta de societate si tu la randul tau ai crescut in extrema cealalta. E un simptom arhicunoscut, daca ai fost tratat prea dur de parinti sa te juri ca tu nu o sa faci asa la copiii tai, si invers.

    Dar lasa-ne cu explicatiile de doi lei. Tu esti ca politicienii, copiii tai au voie sa faca orice pana dau de alti copii care au voie sa faca mai orice ca ei, dupa aia nu mai e normal si o sa te smiorcai ca in ce lume traim.

      (Citează)

  30. dumy:
    Indiferent cât de antipatică e uneori Deea, nu pot decât să-i dau dreptate în această privință. Copiii la vârsta respectivă nu sunt capabili să-și stăpânească emoțiile și sentimentele și adesea simt nevoia să se răzvrătească chiar și împotriva părinților ceea ce-i face foarte greu de stăpânit.
    Nu e literă de lege, nu se întâmplă tuturor copiilor, dar acest comportament este des întâlnit în rândul celor de 2, 3 sau 4 ani.
    Cei care nu au trecut prin așa ceva sau nu au aflat de la alții sau din alte surse, nu prea pot înțelege.

    Multumesc!

      (Citează)

  31. Te asteptai la altceva…imagineaza-ti ca eram in Schengen si intrai in Bulgaria ca in alt judet. Cum probabil se va intampla in curand.

      (Citează)

  32. Poate sunt si ceva statui acolo care pot fi escaladate de unii copii…, aia care alearga si nu sunt capabili sa-si stapaneasca emotiile…

      (Citează)

    • Trebuie sa fii un psihopat sinistru ca sa iti doresti asa ceva.
      Dupa cum spuneam, natie de scelerati.

        (Citează)

    • @Deea, accidentele usoare fac parte din etapa de dezvoltare a unui copil. Nu este nimeni psihopat sa-i doreasca unui copil sa-si rupa mana sau piciorul. Dar atunci cand descoperi lumea, una-doua julituri in genunchi sau coate sunt ceva normal.

        (Citează)

  33. Ma simt hipster, asa ca singura zona de la Marea Neagra in care m-as mai duce e coasta Turciei, pentru peisajele alea complet atipice cu ce asociem noi cu Marea Neagra.
    In Bulgaria sunt prea multi romani, sa ne mai imprastiem. Pacat ca un Soci, o Abhazie nu sunt mai accesibile, ca mama piliticienilor e o curva tot timpul gravida.

      (Citează)

  34. Malin: statu

    Deea:
    […]
    Dupa cum spuneam, natie de scelerati.

    > Unde sunt copii, e zgomot, e miscare, e energie. Get used to it or get lost!

    Asta spuneai ceva mai sus, cum e până la urmă?! Ești de o mojicie fără limită să jignești oamenii în stânga și dreapta după bunul tău plac. Nație de scelerați. Really? :))) Tu ce naționalitate ai?

    Nu te deranja să răspunzi, nu mai pierd timpul cu tine.

      (Citează)

  35.   (Citează)

  36. Deea:
    PS: “vre-un”? Really? :))

    Oameni care nu citesc carti in romana (cel putin).

      (Citează)

  37. Mi se pare groaznic sa lasi copiii sa fuga prin restaurant, sa dea peste ospatari si sa deranjeze pe altii. Cand mergi in concediu cu copii mici, iti faci programul dupa ei, nu invers. Nu poti sa ai pretentii sa iti savurezi cina o ora cu un pahar de sampanie in mana in timp ce copilul se poarta ca un mic salbatic ca asa e el dezvoltat cognitiv. Faptul de a-ti lasa copiii sa faca ce vor ei spune mai multe despre dezvoltarea cognitiva a parintelui decat a copilului….. Mergi la masa, mananca toti si cand copiii dau semne de neliniste, pleci.
    Ca regula de convietuire: libertatea ta se incheie in momentul in care-mi incalca libertatea mea.

      (Citează)

  38. Dupa veninul lasat de un cunoscut alt blogger – rimeaza cu Zorro, pare ca a fost plin de influenceri adusi la acest hotel. Numai pe el nu l-au luat ca sa le faca cunoscute facilitatile si dotarile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus