un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 12 iulie 2022

12 Jul 2022  ·

ȘTIRI  ·

22 comentarii

Robocop: Rogue City gameplay:

    22 comentarii

  1. YouTube avea de mulți ani PIP pt Premium Membership pe iOS. Îl folosesc zilnic de mai bine de un an. Cred ca noutatea este ca va deveni disponibil și pt cei fără YouTube premium…

      (Citează)

    • nu-i asa, youtube nu are pip pe ios, inclusiv la premium. suport in os exista de mult timp si toate celelalte aplicatii media importante suporta asta, dar cei de la google sunt carnati si au ales sa nu o faca pe ios pana acum.

      ce are pe ios e play in background.

        (Citează)

    • zup:
      nu-i asa, youtube nu are pip pe ios, inclusiv la premium [..] ce are pe ios e play in background.

      @zup, vorbești doar din auzite, li te înșeli. E exact așa cum spune @Dan, numai ca a fost in Beta permanent până acum vreo luna-două când l-au scos din Experimental, dar a continuat să funcționeze. Ah, și trebuia activat separat din YouTube settings printr-o bifă.

      Dacă nu mă crezi, uite un clip din aug. 2021: https://youtu.be/NObiJJtG0oA

        (Citează)

    • Si eu am PiP pe iOS din YouTube de (cred ca) ani de zile deja si nu pricep nici pana acum stirile de genul cum ca se lanseaza acum.

        (Citează)

  2. linkul de la starship nu e bun, e tot cel de la uber

      (Citează)

  3. Salut Radu, la stirea despre Motoarele Starship…link-ul duce catre Uber, nu e problema mare dar mai dureaza pana cand UBER o sa foloseasca motoare de racheta

      (Citează)

  4. E Prime Day și la Amazon-urile din UE, și din SUA.

    Tip: dacă găsiți un produs, puteți schimba extensia, de exemplu:
    amazon.de/URL-produs

    în:
    amazon.fr/URL-produs
    amazon.es/URL-produs
    amazon.it/URL-produs
    amazon.pl/URL-produs
    amazon.nl/URL-produs

    etc., schimbați doar extensia și vedeți rapid prețurile produselor la alte magazine Amazon.

      (Citează)

  5. Cand pica si UiPath, alti vanzatori de fum?

      (Citează)

    • baaaaa, AI, MeLeu, hau hau!!!
      nu te baga hatereeee, nu intelegi tu

      serios boss, asta era reactia cand ziceam si eu de uipath. nu ai cu cine

        (Citează)

    • UiPath a căzut în jur de 70% de la IPO.

      Pe o notă generală mi se pare că treaba asta cu unicornii e deja un fel de schemă Ponzi. Să mă explic: vin niște unii cu fabulos de mult cash (Sequoia, BlackRock, d-ăștia), toarnă găleți de bani să facă dintr-o idee (bună sau rea) un fel de butaforie de firmă (cu departamente, management și alte chestii care să dea bine în diverse rapoarte de audit). Umflă firma aia și-i dau așa o aparență de succes, pentru că au suficient de mulți bani să aibă acces la avocați, analiști financiari, PR și prin ăștia la presă, internet, TV etc.)
      După care vine IPO-ul. Toată lumea din lume știe că cu minim un an juma’te înainte de IPO situațiile financiare se “pregătesc” pentru asta.
      Și la IPO ei încasează (poate nu de 8 ori ca la Caritas, dar sigur nu pe pierdere) și intră în schemă următorul val. Care speră să perpetueze schema. Dacă sunt investitori instituționali (gen bănci, fonduri) care au ceva departamente de specialitate se apucă să “optimizeze” firma aia. Dacă mai rămâne ceva din ideea și spiritul original, bine, dacă nu iar bine. Pe ei nu-i interesează decât să facă bani.
      Pe o notă și mai generală atâta vreme cât capitalul, ca factor de producție, va fi remunerat incomparabil mai bine decât munca, umanitatea va rămâne în aceeași paradigmă. Sclavi moderni, cu lanțul mai lung (la albii occidentali) sau mai scurt (la maronii și asiatici).
      Ca să nu mai zic de faptul că teoria clasică economică ne învăța că natura (ca factor de producție primordial) nu este remunerată. Aș zice că asta a fost o eroare colosală și sper să începem să “remunerăm” masiv natura, sperând să nu fi trecut deja de “point of no return”.

        (Citează)

    • Poate fi și așa, da. Depinde de companie, multe merg în bine după IPO.

        (Citează)

  6. Inovatia e la un asemenea nivel ca a ajuns sa fie stire ca poti sa dai like la un smiley/emoji…

      (Citează)

  7. Iulian:
    Inovatia e la un asemenea nivel ca a ajuns sa fie stire ca poti sa dai like la un smiley/emoji…

    inovatia e la nivelul asta sau goana dupa “stiri”?

      (Citează)

    • Probabil este însă “știrea” cea mai de interes pentru oameni. Miliarde folosesc WhatsApp zilnic, nu le pasă însă de Starship așa tare.

        (Citează)

  8. Fan Curier nu sunt in state nici măcar să facă un package tracking. Ultima oară am primit sms-ul cu PIN-ul după ce curierul mi-a livrat pachetul.

      (Citează)

  9. Visan Gabriel

    12/07/2022 la 2:33 PM

    Link eronat pentru “Motoarele Starship au explodat…”. https://www.riseproject.ro/articol/masinaria-uber/

      (Citează)

  10. Fan Curier și-a făcut fanBox lângă easyboxul lui eMag.

      (Citează)

  11. Culmea e ca și la mine cu Premium e de mult cum zice Dan..

    zup:
    nu-i asa, youtube nu are pip pe ios, inclusiv la premium. suport in os exista de mult timp si toate celelalte aplicatii media importante suporta asta, dar cei de la google sunt carnati si au ales sa nu o faca pe ios pana acum.

    ce are pe ios e play in background.

      (Citează)

    • poate aveti noroc cu un a/b test, dar insist pe faptul ca nu e asa pt toti. cautati pe google daca nu ma credeti. mai e vreo sansa sa aveti conturi facute pe US.

        (Citează)

  12. Am PIP în YT pe iOS de foarte multă vreme, dar da, l-am activat din aplicație plus activarea opțiunii de PIP la nivel de OS.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus