un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PGL a avut afaceri de 85 de milioane de euro anul trecut

1 Jul 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

PGL Esports, fosta Computer Games Online, a avut anul trecut cifră de afaceri de 425,9 milioane lei, zice Profit.ro. Adică 85 de milioane de euro.

A fost o creștere de 9 ori, de la 47 milioane lei în 2020, și motivul ar fi organizarea concursului de DOTA 2 din octombrie 2021 din București.

Ultima oară când am auzit eu de PGL organizau campionatul național de Counter-Strike și FIFA și din astea în România. Înțeleg că apoi s-au dus puternic pe organizare de evenimente de gaming în întreaga lume, la propriu întreaga lume, în 2019 au avut evenimente în SUA, Malaiezia, Portugalia, Danemarca și alte țări.

Aici la București probabil au rulat toți banii pentru organizare sau și premiile sau poate pur și simplu așa le-au crescut afacerile. Profitul declarat anul trecut a fost de 52,8 milioane de lei. Bravo lor!

    10 comentarii

  1. Are legatura cu forumul ComputerGames.ro pe unde activa vajnicul aparator si protegiuitor al gamerilor care era Silviu Stroe?

      (Citează)

    • Da, el e ceo al pgl
      Îl găsești și pe twitter

        (Citează)

    • Voiam sa fiu sigur înainte sa zic de un ipocrit care bana oamenii pe forum când aceștia îndemnau la precauție în cumpărat console noi, pentru ca aveau probleme documentate.

      Doar o coincidență că avea la vânzare el console din acelea și nu ii dădea bine la business sa fie clienții informați că sunt șanse să fie defecte din cutie.

      Fast forward câțiva ani mai târziu, când izbucnește scandalul cu Xbox live și PS network ca nu suporta România și nu accepta conturi din România.

      Cine apărea cu lacrimi de crocodil, ca asa ceva nu este acceptabil, ca el nu mai vinde aceste produse “defecte”, ca el nu își bate joc de gsmerii români… după ce ani de zile nu a avut nici o problemă să le ia banii?

      Silviu Stroe, acest om onorabil.

        (Citează)

  2. Nu s-au gasit bani de un HDD sa saveze articolele cand au evaporat site-ul…

      (Citează)

  3. Gaelex:
    Voiam sa fiu sigur înainte sa zic de un ipocrit care bana oamenii pe forum când aceștia îndemnau la precauție în cumpărat console noi, pentru ca aveau probleme documentate.

    Prezenta pe un forum este un privilegiu. Putini vad ca inteleg asta. Poti fi banat in aceiasi masura si daca injuri si daca ideile tale nu coincid cu cele ale moderatorilor.

      (Citează)

    • Multumesc ca ai explicat si exemplificat atat cenzura cat si discriminarea.

      Dar sa ignoram incalcarea unor principii din Constitutie si savarsirea unor fapte care acum sunt contraventii conform ordonantei care se ocupa de discriminare si sunt bune de raportat la CNCD.

      Sa ramanem cu chestii simple, cum un personaj se schimba dupa cum bate vantul, nu are nici un fel de scrupule sa ia banii clientilor desi stie foarte bine ca produsele comercializate sunt defecte si incomplet functionale.

      Doar cand se sparge buba dincolo de controlul ogradei sale isi da arama pe fata iese la rampa cu lacrimile de crocodil, vai cat lupta el pentru gamerii romani.

        (Citează)

  4. Gaelex:
    Multumesc ca ai explicat si exemplificat atat cenzura cat si discriminarea.

    Dar sa ignoram incalcarea unor principii din Constitutie si savarsirea unor fapte care acum sunt contraventii conform ordonantei care se ocupa de discriminare si sunt bune de raportat la CNCD.

    Sa ramanem cu chestii simple, cum un personaj se schimba dupa cum bate vantul, nu are nici un fel de scrupule sa ia banii clientilor desi stie foarte bine ca produsele comercializate suntdefecte si incomplet functionale.

    Doar cand se sparge buba dincolo de controlul ogradei sale isi da arama pe fata iese la rampa cu lacrimile de crocodil, vai cat lupta el pentru gamerii romani.

    Eu iti inteleg punctul de vedere si sincer habar n-am cine este personajul de care vorbesti. Cenzura este un lucru care tine de autoritati si are o gama de acoperire mult mai mare; in niciun caz nu este vorba de cenzura cand nu iti poti sustine ideile pe un forum oarecare. Orice forum se supune “dictaturii” unor moderatori; de obicei acest lucru este si specificat in momentul in care te inscrii (bineinteles in termeni mai subtili dar ideea ramane).

      (Citează)

    • Termenii și condițiile nu pot încălca legislația, dar nu ne cunoaștem nici drepturile și nici unde să semnalăm nereguli.

        (Citează)

  5. Chiar bravo lor! Ma bucur cand aud de firme românești care ajung mari, la nivel internațional.

      (Citează)

    • Este buna un pic de moderație când vorbim de firme românești, doar ce a fost exemplul Quantic Labs.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus