un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cafenea bună: Mabo One pe Petru Rareș 12, lângă gară

5 Jul 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Mabo One este o cafenea nou deschisă undeva între Piața Victoriei și Gara de Nord, pe strada Petru Rareș 12 la parterul unei clădiri de birouri. Am fost pe acolo, cafeaua este bună, au și înghețată de la Friddi, atmosfera este plăcută și probabil voi mai reveni. Saint Roastery, cafeneaua la care am mers cu precădere în ultimul an, este foarte aglomerată și cu puțină umbră, așa că probabil ne vom muta  dorințele de cappuccino la Mabo One.

Înăuntru este o masă mare cu mai multe locuri, plus câteva măsuțe mici. Mai sunt bănci și pe afară. Matilda a băut un affogato (espresso cu înghețată în el) și eu un flat white. Cum spuneam, înghețata de la Friddi este un bonus mare, după cafea mi-am luat și două cupe de fistic și mango. Dacă ar introduce în ofertă și croissante de la Fika18, ar fi perfect.

Mabo este cafeneaua lui Bogdan Georgescu (plus un partener?). Bogdan Georgescu a fost acum câțiva ani vicecampion mondial la prăjit cafeaua, apoi a creat Mabo, care are prăjitoria în zona Nerva Traian. Se poate bea cafea și acolo, am și făcut-o de câteva ori, dar n-am scris niciodată pe blog pentru că locul era mai mult un punct de vânzare, cu o singură bancă afară unde să poți lua loc (cam ca Steam în vremurile chinuite) și fără căni de ceramică (nu mă omor după cafea băută din carton).

Iată fotografii de acolo de prin noiembrie 2011:

Acum, la Mabo One, este ceea ce trebuie.

Mabo One se află în str Petru Rareș 12, pe lângă Gara de Nord/Pasajul Basarab/Titulescu. Orar 7:30—19:00 zilnic, parcare se găsește de obicei pe străduța aceea.

    16 comentarii

  1. Partenerul este Marius sau Maria?:)
    Legat de cafea de specialitate prin zone mai putin centrale, recomand si eu Kohi, chiar in intersectia Grigorescu cu Ressu in S3, sau cum ar zice Uzzi: “din cartier de la mine pana-n salajan la puya”. Folosesc cafea de la Saint, un espresso e 5 lei, doppio parca 8, si cafeaua buna.

      (Citează)

  2. Partenerul este Marius Beju și la sediul unde au prăjitoria (pe Vulturilor) au avut tot timpul căni de ceramică. Nu de alta da’ beau cafea de acolo cam de când au deschis prăjitoria.

      (Citează)

  3. le dau 6 luni, max 1 an, pana vine criza si 80% din cafenelele astea or sa dispara.
    sa ai o cafenea e acelasi lucru cu raspunsul la intrebarea ce stii sa gatesti? cartofi prajiti.

    asa e si aici. sorry, crudul adevar, stiu, doare.

      (Citează)

    • Cum le stii tu pe toate :)

        (Citează)

    • Culmea e ca exista si Cartofiserii, care doar aia servesc, ca sa te enerveze pe tine mai tare.
      Faza cu cafeaua de specialitate e destul de simpla.
      1. fara un minim de 1k eur nu ai nici o sansa acasa sa iti faci un espresso decent (ceva mai putin pe partea de filtru ca acolo iti trebuie “doar” rasnita), asa ca degeaba stiu sa fac cartofi prajiti daca nu am cu ce.
      2. (aici poate pandemia a mai schimbat lucrurile, dar se schimba la loc). Degeaba ai scule acasa sa bei o cafea buna dimineata daca tie de fapt iti trebuie cafea in timpul zilei cand teoretic esti la un birou/teren.

        (Citează)

    • daca tu mananci parizer cu mustar, nu inseamna ca toti fac asta. loc este destul si pt produse premium.

        (Citează)

  4. Exista cafenele unde ai o experienta end to end de “specialitate” si altele un se vrea sa fi cafea de specialitate, insa nici ea nu e ok si nici experienta nu e wow. Oamenii foarte buni au rezistat si vor rezista in continuare – nu e un domeniu usor, insa cu siguranta clientii care apreciaza o cafea buna vor merge in continuare la ei. Iar mixul asta cu inghetata Friddi va aduce clienti in continuare, mai ales vara. Eu va recomand pe langa Mabo si Amar Coffee Tribe, Onest Coffee, Zissou, Steam, Boabe si Struguri, Sloane. Pentru mine astea sunt de departe cele mai bune din Bucuresti – insa nu exclud sa fie si altele de care eu nu am auzit sau la care nu am fost. Mai este categorie de cafenele cu cafea buna, dar nu wow. Enjoy.

      (Citează)

    • Siliviu, asa e, insa sunt destui care isi doresc doar cafea de specialitate fara experienta “de specialitate” care in general inseamna multi hipsteri instagramabili care trag de o cafea 3 ore. D-aia prefer chestii super mici gen zissou, ca macar acolo ma pot duce in slapi sa imi iau un v60 si apoi sa plec, in loc de chestii gen Saint.

        (Citează)

    • Si inca ceva, desi sunt fan cafea, rar ma duc undeva special doar ca sa iau cafea. In general imi trebuie cafeaua pe unde imi fac veacul (ca e birou, ca e acasa, ca e pe drumul de plimbare zilnica, etc), degeaba imi zice radu de cafeneaua asta de la basarab, ca nu am mai ajuns pe acolo pe jos de cel putin 10 ani, dar sunt sigur ca cei din zona se bucura.

        (Citează)

  5. Aveți fată mare acum dacă era în scoică in “noiembrie 2011” :)

      (Citează)

  6. Affogato -23 ron..

    I rest my case!

      (Citează)

  7. Doar eu am o problema cu mesele/scaune puse pe trotuar ca asa a vrut patronul? Am vazut si masina dar e ceva normal In Bucuresti

      (Citează)

  8. Recomand Black Habit pe Calea Grivitei – au si gradina

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus