un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sony se lansează pe periferice de gaming cu noua gamă Inzone

29 Jun 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Sony a făcut o surpriză, cel puțin mine, prezentând la o conferință recent gama lor de periferice de gaming. Lansarea are logică, gamingul pe PC este o industrie în creștere, dar în general asociezi Sony cu gamingul pe console și nu mă așteptam să scoată produse gândite în principal pentru PC-uri. Ei bine, acum au și periferice. Par mișto, dar și costă pe măsură.

Gama se numește Inzone, este deja pe site-ul oficial. Mai exact, au prezentat trei modele de căști, numite Inzone H3, H7 și H9, și două monitoare de gaming, Inzone M3 și M9.

Căștile par modele bune, deși rămâne de văzut într-un test real de difuzoare și microfon cum stau față de concurența lor din piață. Sunt albe cu ceva material negru, par căști de stormtrooper (din Star Wars, nu…) și diferențele ar fi următoarele:

  • Inzone H3: 100 €, căști cu cablu, sunet 360
  • Inzone H7: 250 €, căști wireless, bluetooth separat pentru team chat, autonomie 40 de ore
  • Inzone H9: 300 €, căști wireless, bluetooth separat pentru team chat, au și noise cancelling, autonomie de 32 de ore, iluminare internă și sunt “Discord certified”

Inzone H9 pare a fi de fapt un soi de WH-1000XM5 pentru gaming, având la bord aceeași tehnologie bună de anulare a zgomotelor ambientale și difuzoare de calitate. Mi s-a părut interesantă funcția de bluetooth team chat simultan cu conectarea la PC. Căștile stau conectate wireless la PC și prin bluetooth la telefon, iar prin acesta poți face un team chat mai bun decât poate prin serverele de gaming.

Microfonul este nedetașabil, îl poți orienta doar în sus pentru a-l opri. Din prezentare, par căști bune, confortabile, performante. Vedem însă ce vor spune review-urile. Ca preț, e clar că Sony vrea să zici “vreau modelul wireless H7” și apoi să mai dai 50 de euro în plus pentru H9.

Cele două monitoare de gaming au ambele 27 de inci și sunt probabil vedetele gamei:

  • Inzone M3: preț neanunțat, Full HD la 240 Hz, 1 ms GtG, DisplayHDR400, G-Sync, include switch KVM
  • Inzone M9: 1.100 €, 4K la 144 Hz, 1 ms GtG, DisplayHDR600, G-Sync, include switch KVM, iluminare internă.

Care-i treaba cu switch-ul KVM? Este unul integrat în monitor. Poți conecta la monitor mai multe dispozitive, de exemplu un PC și un laptop, și le poți controla apoi pe amândouă din același set de tastatură și mouse. Nu-i rea ideea, probabil se adresează gamerilor care au un PC de gaming și un PC de streaming.

Ambele monitoare au două porturi HDMI 2.1, un DisplayPort 1.4, trei USB-A și un jack audio, plus două mici difuzoare integrate. Ambele sunt gândite și pentru console PS5 și funcțiile lor de refresh adaptiv. Consolele vor recunoaște aceste monitoare și vor adapta perfect imaginile HDR pentru ele, cu tone-mapping bine reglat când te joci sau urmărești filme.

Piciorul este un trepied care mie personal nu-mi place pentru că piciorul din față iese prea mult de sub monitor spre tine

    5 comentarii

  1. Nici mie nu-mi place standul de la monitoare. De multe ori am ceva sub monitor și ar face dificilă amplasarea de obiecte sub monitor. Poate au fost gândite pentru console, dar pot fi folosite și ca monitoare de gaming. Sunt cam mici la 27 de inci. Practic trebuie să stai aproape de ele. Parcă tot e mai bun un TV cu HDMI 2.1.

      (Citează)

  2. De bine ce se pricep ei la PC si gaming, au trebuit sa inchida si sa lichideze divizia de laptopuri.

    Nu mi se pare ca au vreo sansa cu produsele lor scumpe, deja exista Dell-uri cu KVM integrat.

      (Citează)

  3. nasol timing pt lansare

      (Citează)

  4. Eu nu mai am nici un monitor care sa foloseasca stand-ul propriu. Intr-un birou sunt montate pe perete, iar in celalalt birou am un brat dublu articulat, prins de masa. Sunt cele mai bune variante.

    Also, monitor de 27″ full HD? Nu merci.

      (Citează)

  5. Problema Sony in ultima perioada o reprezinta castile WH-1000XM5. Mai precis lumea avea niste asteptari de la vechiul model si din pacate nu au fost indeplinite. Absolut toate reviewurile din zona asta au fost pe tema sunt modelul nou par a fi mai bune, insa daca ai WH-1000XM4 tine de ele. Si asta vine de la oameni care nu au o problema cu pretul vor calitate si vor calitate cat mai buna. Si eu ca posesor XM4 am facut niste mici teste pe XM5 si din pacate o sa spun pas acestui model. Din nou nu este vorba de bani, doar ca este prea putin pentru un upgrade.
    Faptul ca Sony scoate niste periferice pentru gaming in perioada asta ma face sa cre ca povestea se va repeta si cine o sa cumpere acum o sa iasa in castig. Si din nou inteleg pretul unui produs daca este acoperit de o calitate, insa mi-e teama ca povestea de la XM5 se va repeta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus