un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Toate jocurile Bioshock sunt disponibile gratuit pe Epic Store

1 Jun 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Jocul gratuit în această perioadă pe Epic Store este Bioshock Collection. Include de fapt toate cele trei Bioshock-uri și, dacă nu le-ați jucat, ar trebui să o faceți. Sunt o serie emblematică pentru gaming, foarte bine făcută, cu poveste complexă și multe răsturnări de situație și, mai ales, cu o atmosferă incredibilă.

Primele două jocuri sunt destul de similare. Explorezi un oraș subacvatic abandonat, căutând să-i descoperi misterele. Jocul are un caracter steampunk perfect, îmbină arme ușor futuriste (deși acțiunea are loc acum aproape o sută de ani) cu clasicele revolvere, dar și cu o formă de magie. Din când în când trebuie să te lupți cu câte un Big Daddy, inamicii emblematici ai Bioshock, mari și puternici, care protejează niște fetițe cu puteri speciale. Ai și tot felul de alegeri complicate de făcut apoi, dacă recoltezi puterile acelor fete sau nu… în fine, este o poveste complexă la mijloc.

Atmosfera face banii. Arhitectură art deco, mult steampunk, mesaje patriotice suprapuse cu decăderea orașului respectiv. La lansarea jocului, acestea l-au făcut emblematic.

Al treilea joc din serie, Bioshock: Infinite, schimbă scenariul și acum explorezi un oraș zburător, un fel de refugiu al unor oameni nemulțumiți de starea Americii, cu tot cu tehnologii inedite. Orașul acela este mai animat, trăiesc oameni în el, pare un fel de paradis de mici dimensiuni, dar imediat ce calci pe bec acolo ai de luptat. Bioshock este destul de bun încât să facă luptele fluide, îmbinând frumos armele cu puterile speciale, cu inamici inediți și o poveste excelentă ce se dezvoltă încet de-a lungul jocului.

Dacă nu le-ați jucat la vremea lor, încercați-le. Toate trei sunt remasteruri cu unele aspecte aduse la zi și includ și expansion-uri sau DLC-uri. Infinite, al treilea, este un joc destul de modern, că nu-i chiar atât de vechi.

    2 comentarii

  1. 10x !

      (Citează)

  2. Mersi, l-am luat si eu, stiu ca am incercat la un moment dat unul din ele si avea ceva bug, trebuia un update, l-am lasat in pace.

    Nu prea intru in Windows, dar o sa fac un efort pentru asta :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus